Διεθνή

Μαδρίτη: Ρωσική σαλάτα σέρβιραν σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Ήταν στην κορυφή του μενού με τα ορεκτικά

Parallaxi
μαδρίτη-ρωσική-σαλάτα-σέρβιραν-σε-συν-902294
Parallaxi

Άφωνοι έμειναν αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι, που ανέμεναν την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ κι άλλων ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο χώρο όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας στα περίχωρα της Μαδρίτης, όταν εντόπισαν τη «ρωσική σαλάτα» στην κορυφή του μενού με τα ορεκτικά.

Η ρωσική σαλάτα αποτελεί βασική επιλογή στα μενού ισπανικών εστιατορίων, αλλά η παρουσία της στην προκειμένη περίπτωση στο μενού του εστιατορίου Ifema προκάλεσε έκπληξη ενόψει μιας συνόδου όπου η Ρωσία αναμένεται, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, να ανακηρυχθεί βασική απειλή ασφάλειας στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ.

«Ρωσική σαλάτα σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ; Εξεπλάγην λίγο από τη συγκεκριμένη επιλογή του πιάτου», σχολίασε ο δημοσιογράφος Ινιάκι Λόπεζ στο ισπανικό ΜΜΕ La Sexta.

«Για ορεκτικό ρωσική σαλάτα. Το πραγματικό μενού της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ», σχολίασε ένας άλλος,

Παρά τη συγκυρία η ρωσική σαλάτα στο χώρο συνεδρίασης του ΝΑΤΟ έγινε ανάρπαστη, όπως φαίνεται, μέσα σε λίγες ώρες.

Πάντως, το μενού που σερβιρίστηκε στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας στο επίσημο δείπνο στο μπαρόκ ανάκτορο Σάντα Κρουθ στο κέντρο της Μαδρίτης ήταν πιο… διπλωματικό. Ο ισπανός σεφ Χοσέ Άντρες, που έχει εμφανιστεί στη σειρά Chef’s Table στο Netflix και είχε αναλάβει την εμπιμέλεια του δείπνου, σέρβιρε τα παραδοσιακά τάπας συνοδεία ντάμπλινγκς τομάτας και τα βάφτισε «ουκρανική σαλάτα», όπως έχει κάνει στα εστιατόριά του στην Ισπανία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα