Διεθνή

Μακελειό στο Τέξας: 11χρονη σώθηκε παριστάνοντας τη νεκρή

Πώς ξεγέλασε τον θάνατο και κατάφερε να βγει σώα από το χάος

Parallaxi
μακελειό-στο-τέξας-11χρονη-σώθηκε-παρισ-917221
Parallaxi

Απέραντη θλίψη αλλά και αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, σκορπά το μακελειό που έλαβε χώρα σε σχολείο του Τέξας, όπου ένας 18χρονος εισέβαλε σε τάξη δημοτικού και πυροβόλησε εν ψυχρώ, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των παιδιών που επέζησαν και είδαν τους φίλους τους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους.

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις της 11χρονης Miah Cerrillo, η οποία κατάφερε να βγει ζωντανή από τον χαμό για τον εξής λόγ: Πασάλειψε τον εαυτό της με το αίμα φίλης της, η οποία ψυχορραγούσε, και στη συνέχεια παρίστανε τη νεκρή.

Η Miah μίλησε στο CNN για τη φρικτή εμπειρία της εκείνη την ημέρα μέσα στην τάξη της, όπου σημειώθηκε ο μαζικός πυροβολισμός.

Όπως είπε, αυτή και οι συμμαθητές της παρακολουθούσαν την ταινία «Lilo and Stitch» σε μια τάξη που μοιράζονταν δύο δασκάλες, η Eva Mireles και η Irma Garcia. Οι μαθητές τελείωσαν με τα μαθήματά τους όταν οι δασκάλες έμαθαν ότι υπήρχε ένας ένοπλος στο κτήριο, εξήγησε.

Μία από αυτές έτρεξε να κλειδώσει την πόρτα, αλλά το κορίτσι ανέφερε ότι ο δράστης ήταν ήδη εκεί και πυροβολούσε έξω από το παράθυρο στην πόρτα.

Η 11χρονη περιέγραψε στη συνέχεια ότι όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Η δασκάλα της μπήκε πίσω στην τάξη και ο ένοπλος ακολούθησε. Ο μακελάρης «είχε οπτική επαφή με μία από τις δασκάλες», πρόσθεσε το κορίτσι και συνέχισε: Είπε «Καληνύχτα» και άρτχισε να πυροβολεί.

Πώς κατάφερε να βγει σώα από το χάος

Το κορίτσι είχε ακολουθήσει τις οδηγίες από τις δασκάλες της και μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές της, ήταν μέσα σε μια σχολική αίθουσα. Όμως εκείνη την ώρα βλέπει την δασκάλα της Εύα Μιρέλες να πέφτει νεκρή από πυροβολισμό με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι της, την στιγμή που πήγαινε να καλέσει την αστυνομία.

Το παιδί δεν χάνει ευκαιρία και αρπάζει το κινητό από το χέρι της νεκρής δασκάλας της, ειδοποιώντας τις αρχές. Παράλληλα, όμως ο δράστης έχει αρχίσει να σκορπίζει τον θάνατο, καθώς έχει μπει μέσα στην αίθουσα.

Την στιγμή που δεν κοιτάει την Miah Cerrillo, η 11χρονη πέφτει κάτω και πλησιάζει μια συμμαθήτρια της που ψυχορραγεί και αμέσως αρχίζει να τρίβεται πάνω της για να γεμίσει αίματα. Για τα επόμενα λεπτά μένει παγωμένη κάτω και παριστάνει την νεκρή.

Η Miah ανέφερε χαρακτηριστικά ότι φοβόταν ότι ο ένοπλος θα επέστρεφε στην τάξη της για να σκοτώσει αυτήν και μερικούς άλλους φίλους της που επέζησαν. Έτσι, προέβη σε αυτή την πράξη, που της έσωσε τη ζωή.

Ήδη ένα «μωρό-θαύμα»

Σημειώνεται, ότι η μητέρα της Miah δήλωσε ότι το παιδί γεννήθηκε με όγκο στην κοιλιά της και δεν αναμενόταν να ζήσει πολύ μετά τη γέννησή της. Υποβλήθηκε σε εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου σε ηλικία τριών ετών. Η μητέρα της την αποκαλούσε ήδη «μωρό-θαύμα» και είπε ότι αυτό είναι ακόμη πιο αληθινό τώρα!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα