Επικαιρότητα

ΜέΡΑ25: Καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ σε ανθρώπους στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου

Tι λέει επίσης σε αντίστοιχη ανακοίνωση το ΚΚΕ (μ-λ). 

Parallaxi
μέρα25-καταγγέλλει-την-επίθεση-των-ματ-910528
Parallaxi

Για “απρόκλητη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον περίπου 5.000 ανθρώπων στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ” κάνει λόγο με τη σειρά του το ΜέΡΑ25 σε σχετική ανακοίνωση. 

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημειώνει στην ανακοίνωση ότι “το καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε. είναι επικίνδυνο”. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια:

“Απρόκλητη, δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν περίπου 5.000 άνθρωποι που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο ΑΠΘ στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι δυνάμεις καταστολής πέταξαν πλήθος χημικών, δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης στο συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος δεν μπορούσε να διαφύγει, ενώ στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την Αύρα να καταβρέχει όπου βρει τον κόσμο και αστυνομικούς να επιτίθενται για άλλη μία φορά και να παρεμποδίζουν και δημοσιογράφους. Είναι σαφές πως το καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε. που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο επιλέγει αυτή την στρατηγική της έντασης. Είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνο, εγκληματικό και δολοφονικό ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, μαζί με την Υπουργό Παιδείας και τον πολιτευτή Πρύτανη, να δίνουν εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν μια τόσο μεγάλη συναυλία και σε ένα μέρος όπου ξέρουν πως δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι διαφυγής. Καταγγέλλουμε αυτή την δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε νέους -ως επί το πλείστον ανθρώπους- και απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η εγκληματική και επικίνδυνη πολιτική του καθεστώτος”.

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ):

Η χθεσινοβραδινή επίθεση των ΜΑΤ από όλες τις πλευρές σε συναυλία χιλιάδων νέων μέσα στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η διάλυση της με ρόπαλα, χρήση χημικών και βόμβες κρότου λάμψης θα μπορούσε να έχει δολοφονικά αποτελέσματα. Οι εικόνες εκατοντάδων ερασιτεχνικών βίντεο δείχνουν πως χιλιάδες φοιτητές, νέοι κάθε ηλικίας ακόμη και ανήλικα παιδιά με τους γονείς τους κινδύνεψαν να ποδοπατηθούν και αναγκάστηκαν να διαφύγουν από σκάλες και άλλα επικίνδυνα σημεία κυνηγημένοι από τις συμμορίες των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε πεδίο μάχης, να κυνηγούν η «αύρα» και διμοιρίες νέους στην Εγνατία και οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της ΔΕΘ να βιώσουν τι σημαίνει αληθινή ανασφάλεια!

Η χθεσινή επίθεση είναι η κορύφωση μιας συνεχούς προκλητικής παρουσίας και επιθέσεων της αστυνομίας μέσα και γύρω από τις σχολές του Πανεπιστήμιου, οι χώροι του οποίου έχουν μετατραπεί σε στρατόπεδο αστυνομικών, ασφαλιστών και διμοιριών των ΜΑΤ. Καθηγητές και φοιτητές προπηλακίζονται, γίνονται εκφοβιστικοί έλεγχοι στις εισόδους των σχολών και της βιβλιοθήκης, μαθήματα εμποδίζονται από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και μια διαρκής ανασφάλεια έχει εγκατασταθεί στο Πανεπιστήμιο.

Η κυβέρνηση, η πρυτανεία και η σύγκλητος του ΑΠΘ είναι υπεύθυνες για την αποτρόπαια και επικίνδυνη αυτή πράξη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες για τους ορατούς πλέον κινδύνους για την ασφάλεια των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΑΠΘ. Η πολιτική πειθάρχησης και προσαρμογής του φοιτητικού κινήματος, μέσω και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι μόνο αντιλαϊκή αλλά και βαθιά επικίνδυνη! Η πολιτική τρομοκράτησης της νεολαίας θα γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους θεωρούν πως με το ρόπαλο μπορούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αγανάκτηση και τα προβλήματα των νέων.

Είναι η ώρα όλες οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο να πάρουν μια μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη, τυχοδιωκτική και τρομοκρατική πολιτική!”. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα