Εκθέσεις

Μια ταινία τρόμου από τη Θεσσαλονίκη διεκδικεί μεγάλο βραβείο στο Σαν Ντιέγκο

Το 9023 μετρά ήδη 22 παρουσίες σε διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες και 2 βραβεία.

Λίνα Μυλωνάκη
μια-ταινία-τρόμου-από-τη-θεσσαλονίκη-δ-343607
Λίνα Μυλωνάκη

Λέξεις: Λίνα Μυλωνάκη | δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ

Στο Σαν Ντιέγκο ταξιδεύει μια ελληνική ταινία τρόμου από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαγωνιστεί στην πρώτη δεκάδα για το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία horror/suspense films, σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους που ξεκινά στις 19 Ιουλίου, το Comic-Con International Film Festival.

Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους «9023», δημιούργημα μιας ομάδας νέων κινηματογραφιστών από τη Θεσσαλονίκη (σκηνοθεσία: Σωτήρη Πετρίδη και Τάνιας Ναναυράκη και παραγωγή Δημήτρη Τσακαλέα), που παρουσιάζει μια ακραία αλληγορία ως καυστικό σχόλιο στη σύγχρονη κοινωνία της κρίσης.

Το σενάριο του «9023», που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη και υπογράφει ο συσκηνοθέτης της ταινίας Σωτήρης Πετρίδης, τοποθετείται σε ένα δυστοπικό παρόν.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο λιμό, μια κυβέρνηση επιτρέπει διά νόμου (το «9023» του τίτλου) τη βρώση των αδύναμων, μη-παραγωγικών πολιτών, για να τραφούν όσοι θεωρείται ότι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας βρίσκεται ενώπιον μιας ακραίας, σχεδόν σουρεαλιστικής κοινωνικής συνθήκης, του κανιβαλισμού και… η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η ταινία δίνει τροφή για σκέψη για τις ακρότητες στις οποίες μπορεί να φτάσει μια κοινωνία που αγγίζει τα όριά της, καθώς και για τις ανορθόδοξες και δυστοπικές καταστάσεις που γεννούν τα συλλογικά αδιέξοδα και η συνεχιζόμενη πολιτισμική και κοινωνική κρίση.

Το «9023» διαγωνίζεται στο Comic-Con International Film Festival, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου της διοργάνωσης, και η επιλογή της ταινίας έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου. Εκτός από τη συμμετοχή της στο Comic-Con International, η ταινία «9023» μετρά ήδη 22 παρουσίες σε διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες και 2 βραβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη μικρού μήκους ταινία της ομάδας, το Not Alone, είχε επίσης προβληθεί στο Comic-Con International Film Festival.

*Ακολουθήστε την ταινία στο facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα