Ελλάδα

Μητέρα Ελ. Τοπαλούδη: Μέχρι 20 χρόνια θα μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι

Ξέσπασε μετά την απόφαση - Δεν είναι αυτοί νόμοι

Parallaxi
μητέρα-ελ-τοπαλούδη-μέχρι-20-χρόνια-θα-μ-906255
Parallaxi

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τους βιαστές και δολοφόνους της νεαρής φοιτήτριας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης τους καταδικασθέντες για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και διατήρησε την ποινή που τους είχε επιβληθεί και πρωτόδικα. Εφέτες και ένορκοι αποδέχθηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Μετά την απόφαση, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, κα Κούλα Τοπαλούδη-Αρμουτίδου δήλωσε ότι αισθάνεται εν μέρει δικαίωση, καθώς τα ισόβια δεν είναι ισόβια.

«Επιτέλους βγήκε η απόφαση, όπως και πρωτοδίκως. Δεν άλλαξε σε τίποτα η ισόβια κάθειρξη και τα 15 χρόνια για τον βιασμό του παιδιού μου», είπε η κα Τοπαλούδη.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαίωση, εν όλω και γενικώς όχι, γιατί δεν είναι αυτοί νόμοι. Μέχρι 20 χρόνια δήθεν τάχα μπορεί να κάθονται στις φυλακές και να ζητούν αίτηση αποφυλάκισης. Γιατί λέει μέσα ο συνήγορος υπεράσπισης έχει δικαίωμα να βγει στην κοινωνία. Σκέφτεστε 45 χρονών θα βγει στην κοινωνία. Το δικό μου το παιδί δεν είχε δικαίωμα να ζήσει γιατί δεν της έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Εδώ και τώρα αλλαγές στον ποινικό κώδικα και την ποινική δικονομία. Δεν το αντέχω άλλο. Ούτε εγώ, ούτε οι μάνες εδώ δίπλα», τόνισε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Απαιτώ και θέλω και για τα υπόλοιπα θύματα, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Δεν μπορεί οι δολοφόνοι να έχουν μόνο δικαιώματα, υπάρχουν και οικογένειες από πίσω που θρηνούν», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

πηγή: lifo

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα