Επικαιρότητα

Μοδιάνο: Ο υποδειγματικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων της Αγοράς

Ούτε κάδοι, ούτε κυκλοφοριακή ενόχληση

Parallaxi
μοδιάνο-ο-υποδειγματικός-τρόπος-διαχ-921670
Parallaxi

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αρχιτέκτονας Μαρία Ζουρνά αναδεικνύει τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων που θα παράγει καθημερινά η Αγορά Μοδιάνο, που σε λίγες εβδομάδες θα αποτελεί και πάλι ζωντανό κομμάτι της πόλης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Στην παραδοσιακή αγορά τροφίμων Μοδιάνο, στοιχείο της συλλογικής μνήμης της πόλης, ολοκληρώνονται τις επόμενες εβδομάδες τα έργα αποκατάστασης και ανακαίνισης. 

 Σε πρόσφατη μικρή ιδιωτική ξενάγηση για αρχιτέκτονες, εντυπωσιάστηκα όχι μόνο από τον απόλυτο σεβασμό στην αυθεντικότητα της αρχιτεκτονικής της, αλλά και από τα υπόγεια της Αγοράς, που κρύβουν ένα ολόκληρο εργοστάσιο μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε άψογη οργάνωση και τάξη. 

 Αυτό που αξίζει να αφιερώσει κάποιος ένα ρεπορτάζ, είναι η σημασία και η λεπτομέρεια που έχει δοθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων που θα παράγει καθημερινά η Αγορά.

Με υποδειγματικό τρόπο θα κατεβαίνει με ειδικά ασανσέρ το κάθε “ρεύμα” χωριστά (χαρτί συσκευασίας, οργανικά απορρίμματα από μανάβικα και κρεοπωλεία, ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, ακόμη και ο…χρησιμοποιημένος πάγος από τα ιχθυοπωλεία), θα συσκευάζεται ή θα συμπιέζεται και θα μπαίνει σε ειδικά ψυγεία ή δεξαμενές ανάλογα. 

 Η αποκομιδή των αποβλήτων θα γίνεται και αυτή με κρυφό τρόπο, από τον εσωτερικό ακάλυπτο, χωρίς να υπάρχουν ούτε κάδοι, ούτε κυκλοφοριακή ενόχληση στις οδούς Ερμού και Βασ. Ηρακλείου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα