Ελλάδα

Μόσιαλος: Όσοι μπορούν να κάνουν 4η δόση το φθινόπωρο

Όσα είπε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας

Parallaxi
μόσιαλος-όσοι-μπορούν-να-κάνουν-4η-δόση-919018
Parallaxi

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος μίλησε για τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού, αναφέροντας ότι ορισμένες κατηγορίες ατόμων θα μπορούσαν να εμβολιαστούν το φθινόπωρο.

«Ο καθένας πρέπει να συμβουλεύεται τον προσωπικό του γιατρό, που γνωρίζει το ιστορικό υγείας, αλλά εάν κάποιος είναι κατά βάση υγιής, δεν ανήκει στις ευάλωτες κατηγορίες και δεν υπάρχει υψηλό ρίσκο με βάση κάποιο υποκείμενο νόσημα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να περιμένει. Δεδομένο βέβαια είναι ότι έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις δόσεις του εμβολίου και έχει νοσήσει αμέσως μετά», ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα ηλικιακά όρια είπε ότι: «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στη Σουηδία προτείνουν άλλα ηλικιακά όρια, πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχουν θεσπιστεί στην χώρα μας. Στην Μ. Βρετανία στην οποία ζω η τέταρτη δόση είναι μόνο για τους άνω των 75 που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας, ενώ στην Γαλλία και την Γερμανία είναι στους άνω των 60 όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης», τόνισε ο καθηγητής.

Δεχόμενος ερώτηση αναφορικά με το πόσα άτομα, άνω των 60, έχουν κάνει την αναμνηστική δόση αυτούς τους δυόμιση μήνες που άνοιξε η πλατφόρμα, είπε: «Είναι μόνο το 17%. Πρέπει να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό γιατί τα άτομα αυτών των ηλικιών ανήκουν κατά βάση στις ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα