Διεθνή

Μουντιάλ 2022: Φυλάκιση έως 11 χρόνια σε όποιον σηκώσει σημαία ΛΟΑΤΚΙ+

Ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή»

Parallaxi
μουντιάλ-2022-φυλάκιση-έως-11-χρόνια-σε-όποι-903210
Parallaxi

Όποιος φίλαθλος…κυματίζει τη σημαία με το ουράνιο τόξο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ, μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης από επτά έως 11 χρόνια, σύμφωνα με έγκριση από την Ανώτατη Επιτροπή του Εμιράτου.

«Όποιος φέρει τη σημαία στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα φυλακίζεται για 7 ή 11 χρόνια», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Κατέρ, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, η «θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του» πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mανσούρ Αλ Ασάνι, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Αν θέλετε να εκφέρετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης επτά ετών. «Το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

«Η ασφάλεια κάθε οπαδού είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Αλλά οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας και αυτό ισχύει για όλους», ανέφερε ο Αλ Κατέρ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021, επιβεβαίωσε ότι «δεν επιτρέπεται η ομοφυλοφιλία» στο Κατάρ, αλλά υπόσχεται ότι οι υποστηρικτές του ΛΟΑΤΚΙ + θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη χώρα και να παρευρεθούν στους αγώνες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα