Διεθνή

Μπερλουσκόνι: Αν ψηφιστεί το προεδρικό σύστημα, ο Ματαρέλα πρέπει να παραιτηθεί

«Η επίθεση αυτή κατά του προέδρου Ματαρέλα αποδεικνύει ότι η δεξιά είναι επικίνδυνη για την χώρα.»

Parallaxi
μπερλουσκόνι-αν-ψηφιστεί-το-προεδρικ-914508
Parallaxi

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, τόνισε ότι «ελπίζει να μπορέσει να εγκριθεί συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία να προβλέπει την υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος». «Σε αυτή την περίπτωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα έπρεπε να παραιτηθεί για να μπορέσει να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, που θα μπορούσε να είναι και πάλι ο ίδιος», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Η δήλωση αυτή του Μπερλουσκόνι προκάλεσε σειρά αντιδράσεων: «πρώτα έδιωξε τον Ντράγκι, τώρα αναφέρεται στον Ματαρέλα. Θεωρώ ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει σώας τας φρένας. Πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος και όχι ο πρόεδρος Ματαρέλα», έγραψε στο Twitter o Κάρλο Καλέντα, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση).

«Η επίθεση αυτή κατά του προέδρου Ματαρέλα αποδεικνύει ότι η δεξιά είναι επικίνδυνη για την χώρα. Ο πρόεδρος είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την χώρα μας, αλλά η δεξιά θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα προς το χειρότερο», πρόσθεσε ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα.

«Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Πέφτουν οι μάσκες και βλέπουμε ότι η κεντροδεξιά δεν θέλει ούτε έναν πρόεδρο που εγγυάται την εφαρμογή του συντάγματος», τόνισε, τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην στέλεχος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα