Γευση

Γίνεται το κρέας αντικείμενο λατρείας; Ναι, στη Μαρτίου!

Ένα ολοκαίνουργιο μενού που αποθεώνει την πρώτη ύλη 

Parallaxi
γίνεται-το-κρέας-αντικείμενο-λατρεία-917645
Parallaxi

Εικόνες: Αλέξης Χατζηκαμάρης

Επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται εξ αρχής ο άνθρωπος που άλλαξε το 2008 τον τρόπο που τρώγαμε τα κρέατα στη Θεσσαλονίκη ονομάζεται Αρχέλαος Λαζαρίδης.

Η άφιξη του Ρινόκερου εκτός κέντρου, στην απόληξη της Μαρτίου προς τη θάλασσα, ήρθε τότε να ταράξει τα νερά της κρεατοφαγίας και να συγκλονίσει τους γευστικούς μας κάλυκες.

Από τότε πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια, η ομάδα του Ρινόκερου σημείωσε ένα ακόμα γαστρονομικό γκολ, αυτή τη φορά περί την ιταλική κουζίνα με το απολαυστικό Padella στην ίδια γειτονιά και έφτασε η ώρα αυτό το καλοκαίρι για τη νέα γευστική επίθεση του Ρινόκερου.

rinokeros-1.JPG

Οι καιροί αλλάζουν, μαζί και οι αξίες, οι συνήθειες και οι ανάγκες. Η υπερβολή στη ζήτηση του κρέατος έκανε πολύ κόσμο να μιλά ως ειδικός για μπριζόλες Porterhouse, Τόμαχοκ ή Ντένβερ. Η ουσία χάθηκε στα νερά της υπερβολής και ήρθαν οι τρελές αυξήσεις στις πρώτες ύλες να προσγειώσουν λίγο τα μυαλά και κυρίως τις αναζητήσεις. Η νέα εποχή επιβάλλει επαναστοχασμό και ο Ρινόκερος κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, με τον καλύτερο τρόπο: Χωρίς να κραυγάζει, χωρίς να αυτοδιαφημίζεται, χωρίς να πουλάει φούμαρα.Επιστρέφει στις ρίζες της μαγειρικής και έχοντας τα κρέατα ως πρώτη ύλη πάει αυτό το καλοκαίρι ένα βήμα παραπέρα.

image-6483441-20.JPG

Έχοντας μια σπουδαία μεταγραφή στο τιμόνι της κουζίνας, το Γιάννη Καδικιώτη, που άποψη έχει ισχυρή, γνώσεις διαθέτει και δεν επαναπαύεται. Επιστρέφει στην πρώτη ύλη του κρέατος με σεβασμό μεγάλο και την εμπλουτίζει με ιδέες που δημιουργούν ισχυρότατες ζυμώσεις.

Ναι φίλε μου όταν η προβατίνα συναντά το τραχανότο μυρωδικών κάτι σπουδαίο γεννιέται. Όταν τα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα εκπληκτικά με φασκόμηλο και στο πλάι τους πρωταγωνιστούν ζυμαρικά calamarata φτιαγμένα επί τόπου το πιάτο απογειώνεται. Στη φετινή σου επίσκεψη θα δοκιμάσεις μια πανσέτα φούρνου με μανιτάρια που θα θυμάσαι για πάντα. Χωρίς τίποτα να μη διαφημίζεται με κρότο ως γκουρμέ αυτό το καλοκαίρι, στο Ρινόκερο θα δοκιμάσεις ένα μενού αληθινά συναρπαστικό, χωρίς ίχνος υπερβολής.

image-6483441-32.JPG
image-6483441-25.JPG

Ξεκίνα με μια μπουράτα που τη συνοδεύουν ντοματίνια και φράουλες, προσκύνα το ριζότο λεμονιού με την αγκινάρα να ξυπνήσουν αισθήσεις, φυσικά τα θρυλικά πουγκιά ζυμαρικών με το αχλάδι και τη γκοργκοτζόλα, το νιόκι τους το ξέρεις, είναι το καλύτερο της πόλης, παστράμι και τρούφα κάνουν πάρτι.

image-6483441-33.JPG
image-6483441-9.JPG

Θα δροσίσεις τον ουρανίσκο σου με τη σαλάτα της κινόας, θα ζητήσεις τα τσιπς να συνοδεύσουν το ταξίδι σου θα επιλέξεις ένα συκώτι μοσχαριού με καραμελωμένο κρεμμύδι και το μήλο για δυναμωτικό, τα σουτζουκάκια που ακομπανιάρουν με μια κρέμα από κατσικίσιο τυράκι, το μοναδικό μοσχαρίσιο σνίτσελ που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ας μην τα πούμε όλα. Κάθε πιάτο έχει δουλευτεί σαν ένα ολόκληρο project.

image-6483441-5.JPG
image-6483441-26.JPG
image-6483441-10.JPG

Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν δοκιμάσεις πάβλοβα σπιτικιά, τάρτα λεμόνι αν θες κάτι ελαφρύ και το κολασμένο προφιτερόλ.

image-6483441-3.JPG
image-6483441-14.JPG

Στο Ρινόκερο μια απορία θα έχεις πάντα: Τι έχασα μη επιλέγοντας και άλλα πιάτα. Ζουμερά κρέατα, ψημένα άψογα, γαρνιτούρες μαγικές, μυρωδικά ψαγμένα; Η Όλγα και ο Αρχέλαος ήταν πάντα άψογοι οικοδεσπότες. Πείτε τους ότι ήρθατε από μας. Αγαπιόμαστε μεταξύ μας!

rinokeros-2.JPG

*Ρινόκερος, 25ης Μαρτίου 2, Τ. 231 042 8402, Facebook

Advertorial

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα