Life

NASA: Αναβλήθηκε και η δεύτερη απόπειρα της αποστολής Artemis I

Ο λόγος που ακυρώθηκε ξανά η εκτόξευση του πυραύλου.

Parallaxi
nasa-αναβλήθηκε-και-η-δεύτερη-απόπειρα-τη-930021
Parallaxi

Νέα τεχνικά ζητήματα αντιμετωπίζει η αποστολή Artemis I λίγες ώρες πριν τη δεύτερη απόπειρα για εκτόξευση του νέου πυραύλου (SLS) για την πραγματοποίηση της μη επανδρωμένης αποστολής γύρω από το φεγγάρι, πέντε μόλις 24ωρα μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης και ενώ η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει.

Όπως ενημέρωσε η NASA, «η αποστολή Artemis Ι στη Σελήνη αναβλήθηκε. Οι ομάδες προσπάθησαν να διορθώσουν ένα πρόβλημα που σχετίζεται με μια διαρροή στο υλικό που μεταφέρει καύσιμο στον πύραυλο, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Η εκτόξευση θα αποτελέσει ένα ιστορικό γεγονός, καθώς με την αποστολή η NASA φιλοδοξεί να επιστρέψει μετά από 50 ολόκληρα χρόνια στη Σελήνη.

Ο SLS, ο ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ με ύψος 98 μέτρα, θα εκτοξεύσει την κάψουλα Orion σε μια αποστολή έξι εβδομάδων γύρω από τη Σελήνη και πίσω στη Γη.

Η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης, που έγινε τη Δευτέρα, έληξε άδοξα, μετά από τον εντοπισμό προβλήματος ψύξης σε έναν από τους κινητήρες κεντρικού σταδίου του SLS.

Το πρόγραμμα Artemis που διαδέχεται το πρόγραμμα Apollo της δεκαετίας του 1960 (Η Άρτεμη ήταν αδελφή του Απόλλωνα στην ελληνική μυθολογία), θα κορυφωθεί με την πρώτη αποστολή προσσελήνωσης, πιθανώς το 2025.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα