Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Ο δήμος ζητά «ψαλίδι» από τα σχολεία σε θέρμανση, ρεύμα

«Χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες» - Έντονες αντιδράσεις

Parallaxi
νέα-σμύρνη-ο-δήμος-ζητά-ψαλίδι-από-τα-922658
Parallaxi

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκίνησε από τα… σχολεία. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έστειλε οδηγία προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων, με την οποία τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». 

Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες». Εξάλλου η δημοτική αρχή θεωρεί «δεδομένο ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δε θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής: Μας προκαλεί αγανάκτηση

«Μας προκαλεί αγανάκτηση και θυμό ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποφάσισε να προσαρμοστεί στις εντολές του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης δήλωσε η πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και πρόσθεσε «έστειλε επιστολή στην Ένωση γονέων και στους διευθυντές επιστολή ζητώντας η κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου να γίνεται μόνο τις κρύες μέρες του χειμώνα μας ή τις πολύ πρωινές». Όπως ανέφερε «μάλιστα μας προκαλεί αγανάκτηση ότι επιβραβεύουν τους διευθυντές που θα αφήσουν τα παιδιά μας να παγώσουν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα