Διεθνή

Νέες προκλητικές δηλώσεις από Ερντογάν: «Ελλάδα, συμμαζέψου»

«Ελλάδα, συμμαζέψου… Καταργήσαμε το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας… Από εδώ και πέρα o Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου…» 

Parallaxi
νέες-προκλητικές-δηλώσεις-από-ερντογ-919358
Parallaxi

Με νέες δηλώσεις, στις οποίες προχώρησε σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατά ψηλά την ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε:

«Διακόψαμε τις Συνεδριάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα; Το ανακοινώσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ελλάδα, συμμαζέψου”. Δεν συμμαζεύτηκες, οπότε καταργήσαμε το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας. Από εδώ και πέρα o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική ως προσωπικότητες. Μιλάμε, τρώμε, λέμε “ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, μου το υπόσχεσαι. Περνούν 15 μέρες, πας στις ΗΠΑ, μιλάς κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Για ποιο λόγο; Για το χειροκρότημα που θα πάρεις από εκεί. Συγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς. Τέτοια εξοπλιστικά, το ένα το άλλο… κλπ. Δεν υπάρχει τίποτα να γίνει με αυτούς που τρέχουν αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μας, αλλά ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν καλά, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται απέναντι σε αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό… Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ στο παρελθόν και η τότε τουρκική διοίκηση άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ξανά. Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια, έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Κοιτάξτε, αυτήν την στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη περίπου 400 δισ. ευρώ. Οι ΗΠΑ αυτήν την στιγμή έχουν 9 βάσεις στην Ελλάδα, 5+4… Λοιπόν, εναντίον ποιων δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Να τι λένε: “Ενάντια στη Ρωσία…” Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς. Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Eίδατε τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες. Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τον έβαλαν να μιλήσει εκεί. Σε αυτήν την ομιλία χειροκρότησαν; Toν χειροκρότησαν. Μέσα σε αυτά έφεραν πάλι και το θέμα των F16; Το έφεραν…»

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα