Πρόσωπα

Η Νεφέλη είναι η κωμικός που δεν αστειεύεται με το νόμο

Τί σχέση έχει η νομική με το stand up comedy, η Νεφέλη Μέγκ. απαντάει...

Μυρτώ Τούλα
η-νεφέλη-είναι-η-κωμικός-που-δεν-αστειε-872867
Μυρτώ Τούλα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

Η Νεφέλη Μεγκ. είναι το κορίτσι που θα θέλαμε να έχουμε στην παρέα μας, είναι εκείνη που θα ψάξουμε στα social media για να μας εξηγήσει τη νομική πλευρά ενός ζητήματος, είναι η ίδια που θα μας κάνει να ταυτιστούμε με μία κατάσταση είναι η ίδια που θα μας δείξει πως πρέπει να είμαστε αυτοί που θέλουμε. Σγουρομάλλα, με κοκαλάκια στα μαλλιά, μας θυμίζει πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που μας κάνουν να γελάμε.

Έχει σπουδάσει Νομική, την αγαπάει πολύ και ήθελε με έναν τρόπο να την επικοινωνήσει στο κοινό, όπως λέει ο καλύτερος τρόπος να φέρεις πιο κοντά σε κάποιον που δεν έχει επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο και τις ειδικευμένες έννοιες του, είναι η κωμωδία.

Μέσω του περιεχομένου της κατάφερε λοιπόν να παντρέψει αυτά τα δυο στοιχεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

“Το περιεχόμενο του stand up είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που βλέπετε στα social media μου. Ασχολούμαι με πολύ light πράγματα στις παραστάσεις. Τα social media τα βλέπω σαν προσωπικό ημερολόγιο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πεις όλα όσα νοιώθεις, θεωρώ πως οι πλατφόρμες έχουν αλλάξει, πλέον δεν τις χρησιμοποιούμε μονάχα για να δείξουμε την αψεγάδιαστη ζωή μας, έχουμε την δυνατότητα για rase awareness σε κοινωνικά θέματα και σε όλα όσα μας προβληματίζουν. Εγώ λοιπόν τα profile μου τα χρησιμοποιώ κατ’αυτόν τον τρόπο, θέλω να μοιράζομαι εκείνα που με ταλανίζουν και τα θεωρώ αδικίες σε αυτή τη ζωή. Στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω γυμναστική και μετά απλά λιώνω στον καναπέ, θα χαζέψω στα social media.”

To πρώτο της video στο YouTube άνηκε σε μία σειρά που ονομαζόταν “Nefeli On”, με περιεχόμενο του το social flirting, όπως αφηγείται η ίδια ένας φίλος της της έδωσε την έμπνευση, καθώς η Νεφέλη ήθελε καιρό να πειραματιστεί με το stand up.

“Θυμάμαι πως μου έδειξε ένα video που έλεγε everyone said you couldn’t but you can και το έκανα έτσι random. Πιστεύω πάρα πολυ σε εμένα και πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, το θεωρώ unique ειδικά αυτό με τα νομικά ζητήματα δεν υπάρχει κάποιος άλλος που το κάνει. Δεν περίμενα πως θα έρθει τόσο γρήγορα η επιτυχία και ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη που μου έδωσε τρομερό boost και πραγματικά με κάνει τρομερά χαρούμενη όλο αυτό. Η ζωή μου μέχρι σήμερα με κάνει γενικά τρομερά χαρούμενη, είμαι πολύ ευγνώμων γι αυτό.”

Η Νεφέλη ανήκει στην τρίτη γενιά κωμικών της χώρας και όπως η ίδια λέει τώρα ανεβαίνει το stand up comedy, θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και τον  Μιχάλη Μαθιουδάκη.

“Δεν ήταν τόσο διαδεδομένο παλιά. Δεν είναι το ίδιο stand up comedy το δικό μας με αυτό του εξωτερικού, έξω υπάρχει πιο περίεργο και random χιούμορ ο κόσμος έξω τα πιάνει, αντίθετα εδώ ο κόσμος δεν τα πιάνει είμαστε περισσότερο του observational comedy. Κατά τη γνώμη μου κάποιοι Έλληνες κωμικοί οι οποίοι έχουν υπέροχο ταλέντο στο εξωτερικό θα τα πηγαίνανε περίφημα. Θέλει χρόνο να εξελιχθεί το stand up comedy στην Ελλάδα. Για τα βίντεο η έμπνευση μου είναι η επικαιρότητα για το stand up η ζωή μου.”

Η μάχιμη δικηγορία δεν είναι το φόρτε της όμως αγαπά την έρευνα, όπως λέει θα μπορούσε να δει τη νομική σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ή σε ένα γραφείο το οποίο δεν θα την έστελνε στα δικαστήρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

“Στα video επειδή είναι νομικά εποικοδομητική κριτική δέχομαι μόνο από συναδέλφους, από κανέναν άλλον. Στα πιο κωμικά και στο stand up, δεν με ενδιαφέρει το αν θα φάω κράξιμο, μέχρι να αρχίζει να με επηρεάζει στη δουλειά μου. Η στιγμή που θυμάμαι και είναι η αγαπημένη μου διαδραματίζεται στο Λος Αντζελέ, ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα και πήρα πάρα πολύ χειροκρότημα, είχα απίστευτο άγχος μέχρι να ανέβω, είχε αποφασιστεί πως θα παίξω πέντε λεπτά πριν παίξω αλλά με το που βγήκα και είπα την πρώτη μου ατάκα και έλαβα τόσο χειροκρότημα, ήταν οργασμικό το συναίσθημα. Κάθε φορά που φεύγω από την σκηνή και έχει πάει καλά το συναίσθημα είναι απίστευτο. Είναι τρομακτικό όταν είσαι μόνος πάνω στη σκηνή και κοιτάς το κοινό γύρω σου, αλλά όταν ξεκινάνε να γελάνε αισθάνεσαι μία λύτρωση, ακριβώς σαν μία θεραπεία.”

Η Νεφέλη δεν κολλάει πολύ σε κοριτσοπαρέες, πιστεύει πως πολλές φορές υπάρχει μία ζήλεια μεταξύ των γυναικών, υπήρξε θύμα bullying από κοριτσοπαρέα και σήμερα διευκρινίζει πως όλοι όσοι το κάνουν δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

“Είναι πολύ σημαντικό να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να μην βγάζεις τα προβλήματα σου σε άλλους. Αν κάποιος έχει πέσει θύμα αυτής της κατάστασης θα τον συμβούλευα να ξεκόψει από τις τοξικές παρέες, το ξέρω πως είναι άσχημο να ξεκόβεις από παρέες γιατί μένεις μόνος σου για λίγο καιρό αλλά όλα εξελίσσονται καλύτερα αν πάρεις την σωστή απόφαση.”

Πριν λίγο καιρό η Νεφέλη έκανε την πιο εύστοχη ανάρτηση που έχω δει για το θέμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, φυσικά και σωστά η ανάρτηση της έγινε viral και ταξίδεψε στις οθόνες όλης της Ελλάδας.

“Πραγματικά δεν περίμενα η συγκεκριμένη ανάρτηση να γίνει viral. Χάρηκα πάρα πολυ γιατί εγώ όλο αυτό το κάνω για την πληροφορία για να ξέρει δηλαδή ο κόσμος πέντε πράγματα παραπάνω. Έτσι είχε γίνει και με το video που αφορούσε τις υπογραφές και τις φωτιές το καλοκαίρι, κυκλοφορούν πολλές ανακρίβειες. Χαίρομαι όταν δημιουργώ κάτι που βοηθάει τους άλλους. Γενικά νομίζω πως είμαστε μία συντηρητική χώρα που δεν αντιλαμβάνεται μερικές φορές την έκταση του θέματος, βλέπε την έμφυλη βία, θεωρώ πως υπάρχει μία μειοψηφία που κάνει δράσει για την εξάλειψη της. Είναι πολύ βαθιά ριζωμένη η έμφυλη βία σε εμάς, δεν εντυπωσιάζαμε όταν ακούω “τι φορούσε”, για εμένα η Ελλάδα αποτελείται από μία πόλη την Αθήνα κι όλα τ’άλλα είναι χωριά γύρω της και όπως ξέρουμε τα χωριά έχουν εντελώς διαφορετική λογική προς το χειρότερο. Κατά τη γνώμη μου τα θυμάται πρέπει να σταματήσουν να φοβούνται να μιλήσουν, έτσι θα βοηθήσουν τις επόμενες γυναίκες να φύγουν από κακοποιητικές σχέσεις, δεν ξέρω τί συμβαίνει με τους άντρες, σίγουρα όλο αυτό ξεκινάει από το σπίτι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ρίζα του κακού είναι πιο βαθιά. Πάμε πολύ αργά σαν χώρα, η αλλαγή δεν συμβαίνει σε μία μέρα σε μία τόσο σοβαρή κατάσταση, σίγουρα όχι.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

Όπως λέει στο μέλλον αποζητά απλά την υγεία της. Την πέτυχα σε φάση που έσπασε το πόδι της και όταν την ρώτησα τι σχέδια έχει για την φετινή χρονιά μου απάντησε χιουμοριστικά με νοιάζει απλά να σηκώνομαι και να μπορώ να περπατάω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

“Το motto μου είναι πως όλα θα πάνε μέτρια, αλλά δεν με έχει βοηθήσει αυτό και πάρα πολύ προτιμώ να ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά πλέον. Θέλω να σας πω πως αν έχετε να κάνετε κάτι σήμερα, κάντε το σήμερα διότι αύριο μπορεί να μην υπάρχετε. Μην αφήνετε τίποτα για αύριο.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nefeli Meg (@nefelimeg)

Η Νεφέλη είναι το πρόσωπο της εβδομάδας για τη συνέντευξη που πήρε από τον  Πρωθυπουργό.

Δείτε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα