Επικαιρότητα

ΟΑΣΘ: Με προσωπικό ασφαλείας τα δρομολόγια σήμερα

Λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων 

Parallaxi
οασθ-με-προσωπικό-ασφαλείας-τα-δρομολ-907308
Parallaxi

Με προσωπικό ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Συνολικά στους δρόμους της πόλης θα κυκλοφορούν 138 λεωφορεία από τα 300 που κινούνται τις υπόλοιπες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Τετάρτης το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εάν η απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι είναι νόμιμη, μετά την προσφυγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Στις 10:00 οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ.

Σε ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ αναφέρει:

“Για άλλη μια φορά, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ενδεχομένως εσκεμμένη κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης και διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., προκαλούν αναστάτωση στην πόλη μας, στην αγορά, στην μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, στους μετακινούμενους πολίτες.

Για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι εδώ και μήνες εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει την ευθιξία να το δηλώσει.

Βέβαια οι κινητοποιήσεις μας, ίσως αποτελέσουν και το άλλοθι τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στην συγκοινωνία που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη λεωφορείων, το στοίβαγμα των επιβατών σε παλαιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, την έλλειψη σωστών κλιματιστικών και μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε υποσχέσεις και παράλληλα να δεχόμαστε συνεχείς μονομερής βλαπτικές ενέργειες εις βάρος μας.

Καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους για την νέα επερχόμενη ταλαιπωρία της πόλης μας, την Κυβέρνηση και την διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.

Τους καλούμε, επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα