Επικαιρότητα

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Νέα 24ωρη απεργία – Μας οδηγούν σε κατάσταση απόγνωσης

Κατηγορούν κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού για απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης με απώτερο στόχο το ξεπούλημα

Parallaxi
εργαζόμενοι-οασθ-νέα-24ωρη-απεργία-μα-900693
Parallaxi

Τους λόγους που τους οδηγούν σε νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15/6 εξηγούν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ σημειώνοντας ότι οδεύουν επιβατικό κοινό και εργαζόμενους σε κατάσταση απόγνωσης.

Αναλυτικά, αναφέρεουν:

Η εγκατάλειψη της συγκοινωνίας στην πόλη μας και των εργαζομένων σε αυτήν, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τη πλευρά της Κυβέρνησης και των διορισμένων της στην διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Προφανώς η κατάσταση της συνεχιζόμενης απαξίωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζόμενων, να εξυπηρετεί τα σχέδια τους ώστε οδεύοντας το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία σε κατάσταση απόγνωσης, να φαντάζει η οποιαδήποτε πρόταση ξεπουλήματος σαν η μόνη λύση.

Μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε σε συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Σε μια ακόμη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, με συνεχής αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη για την επιβίωση της κάθε οικογένειας, με έμμεση μείωση μισθών λόγω πρωτοφανούς αύξησης του πληθωρισμού, σε μας συνεχίζουν την πολιτική της οικονομικής μας εξαθλίωσης με την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση μέρους των μισθών μας και την συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό με την μη υπογραφή ΣΣΕ.

Οι δημόσιες δεσμεύσεις τους για διευθέτηση των αιτημάτων μας «εντός ολίγων ημερών» έχουν μετατραπεί σε πολύμηνες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Άκαρπες θα αποδειχθούν και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, καθώς καθημερινά πλέον εισπράττουμε την συμπαράσταση για το δίκιο του Αγώνα μας όλου του εργατικού κόσμου, καθώς και της κοινής γνώμης των συμπολιτών μας.

Ο Αγώνας για την δικαίωση μας θα έχει συνέχεια.

Οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αναστάτωση που προκαλούν οι κινητοποιήσεις μας που θα ενταθούν, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του επιβατικού κοινού και της πόλης μας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα