Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη γι' αυτό το καλοκαίρι

Όλες οι μουσικές βραδιές που δεν πρέπει να χάσεις τους επόμενους μήνες στην πόλη

Parallaxi
οι-καλύτερες-συναυλίες-στη-θεσσαλονί-902086
Parallaxi

Οι καλοκαιρινές νύχτες στην πόλη θα είναι πιο εύθυμες, γεμάτες μουσική από καλλιτέχνες που λατρεύουμε να ακούμε!

Τα ζεστά βράδια που μας περιμένουν θα μεταμορφωθούν σε όμορφες, μελωδικές στιγμές.

Ακολουθεί λίστα με τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

3 Μαΐου: The Big Band Project Orchestra Project στο Βασιλικό Θέατρο

the-big-band-project.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την Τρίτη 3 Μαΐου στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό της πόλης, την νεοσύστατη Big Band Βορείου Ελλάδος.

Μια ορχήστρα στην οποία κυριαρχούν τα πολλά πνευστά όργανα (χάλκινα και ξύλινα) και που αποτελείται από τη νέα γενιά της τζαζ σκηνής της βόρειας Ελλάδας.

Στη συγκεκριμένη βραδιά θα ακουστούν κλασικές επιτυχίες της χρυσής εποχής των Big Bands, συνθέσεις από όλη την μουσική ιστορία και πορεία της jazz. Μουσικές αναφορές σε μια εποχή που κυριαρχούσαν οι τραγουδιστές όπως ο Frank Sinatra,ο Tony Bennet, η Ella Fitzgerald και η Sarah Vaughan, παράλληλα με σπουδαίους σολίστες και bandleaders όπως o Benny Goodman,ο Artie Shaw, ο Glenn Miller και ο Duke Ellington.Πέρα από τις κλασικές ενορχηστρώσεις της εποχής, η ορχήστρα θα παρουσιάσει και κάποιες διασκευές γραμμένες ειδικά για αυτήν, καθώς και δυο νέες δημιουργίες των μελών της.

Την Big Band διευθύνει ένας νέος μαέστρος, με σημαντικές περγαμηνές, ο Μιχάλης Τραχαλιός. Την Big Band Βορείου Ελλάδος θα συνοδεύσει ο εξαιρετικά ταλαντούχος τραγουδιστής και ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης. Μαζί του δυο νέες ερμηνεύτριες από την Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Σισίννι και η Χρυσάνθη Τσολάκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει η ψυχή της Big Band, o μουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις.

*Τρίτη 3 Μαΐου στις 21.00 | Βασιλικό Θέατρο| Προπώληση: 10 € (Πλατεία-Θεωρεία-Εξώστη) Κανονικό Εισιτήριο: 15 € (Πλατεία-Θεωρεία), 12 € (Εξώστης), Εκπτωτικό Εισιτήριο στον εξώστη: 8€ (Φοιτητικό/ πολύτεκνοι/ AMEA/+65/ Ανέργων) | Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

13 Μαΐου: Santa Salut στο Block 33

santa-salut.webp

Η δυναμική και απόλυτα εκφραστική rapper, Santa Salut ανεβαίνει στο stage του Block 33 στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Γεννημένη το 1998, από την παιδική της κιόλας ηλικία το Hip Hop επηρέασε σημαντικά τη ζωή της. Μεγάλωσε και κινήθηκε στους δρόμους του Sabadell της Καταλονίας, ώσπου στα 16 της ξεκίνησε να γράφει μουσική, με σαφείς αναφορές και επιρροές από το rap των δεκαετιών του’80, ’90 και ’00.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 2018, σε μικρά club και μουσικές σκηνές της Βαρκελώνης, παρουσιάζοντας ένα Hip Hop που διέπεται από κοινωνικά, επαναστατικά και φεμινιστικά θέματα, συνδυασμένα με δυνατούς και γεμάτους ενέργεια ρυθμούς.

Η Santa Salut είναι συνώνυμο του attitude, του δυναμισμού και της απόλυτης εκφραστικότητας επί σκηνής. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο χαρισματική παρουσία του ισπανικού Hip Hop, αποκτώντας με κάθε νέα της κυκλοφορία όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς.

Η μουσική της έχει ήδη περάσει τα σύνορα της Ισπανίας και βρίσκεται καθ’ οδόν να την κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

*Παρασκευή 13 Μαΐου στις 21.00 | Block 33| Εισιτήρια από 15€ / Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

21 Μαΐου: Dead Can Dance στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

dead-can-dance.jpg

Οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της EUROPA 2022 Tour. Αυτή τη φορά επέλεξαν να εμφανιστούν σε 2 “κλειστούς” χώρους με εκπληκτική ακουστική και τεχνικές προδιαγραφές, όπου ο ήχος τους θα μπορεί να αποδοθεί στον απόλυτο βαθμό: για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 19 Μαϊου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21 Μαϊου .

Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιάσουν ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες από την, διάρκειας άνω των 40 ετών, πορεία τους!

*Σάββατο 21 Μαΐου στις 21.00| Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | Εισιτήρια από 35€ | Περισσότερες πληροφορίες: www.viva.gr

21 Μαΐου: THEODORE στο THE HOST

theodore-Qtqg2.jpg

O Theodore επιστρέφει και μας προσκαλεί στο release show του τέταρτου προσωπικού του album “The Voyage” το Σάββατο 21 Μαΐου στο The Host! Μαζί με την ανανεωμένη μπάντα του και ένα εντυπωσιακό light show, θα μοιραστεί με το κοινό ένα ξεχωριστό live, στο οποίο εκτός από το νέο album του θα απολαύσουμε και αγαπημένα κομμάτια από το σύνολο της μέχρι τώρα δισκογραφίας του.

Το album “The Voyage” κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου από την United We Fly και αφηγείται μέσα από έξι μουσικά κεφάλαια ένα ταξίδι στο διάστημα ή στον βαθύτερο εαυτό μας, το οποίο ξεκινάει για εμάς με την κυκλοφορία του album. Την διάθεση της απόδρασης, την ενέργεια και το συναίσθημα που γέννησε αυτό το album, θα τα ζήσουμε ζωντανά στο The Host όπως μας αξίζει, στο dancefloor και χωρίς περιορισμούς, με αμεσότητα και οδηγό τον ίδιο τον Theodore επί σκηνής. Ένα live που αναμένεται εκρηκτικό και υπόσχεται μεταξύ άλλων και ένα εντυπωσιακό light-show που θα ενισχύει την “διαστημική” ατμόσφαιρα της βραδιάς στην – πάντα έτοιμη για πάρτυ – Θεσσαλονίκη.

*Σάββατο 21 Μαΐου στις 21.00 |The HOST (Πάϊκου 4)|Εισιτήρια: 7€|Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

22 Μαΐου: The Fleshtones στο Eightball Club

the-fleshtones.webp

The Fleshtones, η θρυλική garage rock μπάντα, επιστρέφει στο Eightball Club την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 για να μας παρασύρουν σε ένα αυθεντικό ροκ εντ ρολ πάρτι. Συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από το συναυλιακό τους ντεμπούντο στο κλαμπ CBGB’s και συνεχίζουν ακάθεκτοι να ροκάρουν. Lives, κυκλοφορίες δίσκων χωρίς σημάδια κόπωσης τόσο στη μουσική όσο και στη σκηνική τους παρουσία. Η μουσική κληρονομιά των The Fleshtones έχει εδραιωθεί και δίκαια θεωρούνται ως οι υπερήρωες της garage rock.

Ποιοι είναι: Keith Streng — Κιθάρα & Φωνητικά (1976–Σήμερα) Peter Zaremba — Φωνή -αρμόνικα(1976–Σήμερα) Bill Milhizer — Ντραμς & Φωνητικά (1980–Σήμερα) Ken Fox — Μπάσο & Φωνητικά (1990–Σήμερα)

*Κυριακή 22 Μαΐου στις 21.00 | Eightball Club| Εισιτήρια από 10€ / Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

25 Μαΐου Συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

mhtropanos.png

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κυρίως όμως στις καρδιές όλων.

Ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας και κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων. Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την πολυτραγουδισμένη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την απώλεια του αξέχαστου καλλιτέχνη, που ερμήνευσε πιο πολύ από κάθε άλλον τραγούδια για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 25 Μαΐου στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μπάμπης Στόκας κι ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που συνόδευε τον Δημήτρη Μητροπάνο, θα σταθούν στη μέση της σκηνής, θα αναλάβουν το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο, που με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζαν μιλούσε πάντα στην ψυχή.

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά:

1. Πέγκυ Ζήνα

2. Στέφανος Κορκολής

3. Μίλτος Πασχαλίδης

4. Αντώνης Ρέμος

5. Γιώργος Σαμπάνης

6. Μπάμπης Στόκας

7. Κώστας Τριανταφυλλίδης

Η ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου:

Γιώργος Κατσίκας – Τύμπανα

Δημήτρης Ντούτσουλης – Μπάσο

Ντίνος Χατζηιορδάνου – Ακορντεόν

Ανδρἐας Τράπαλης – Βιολί

Γιάννης Κυφωνίδης – Πιάνο

Χρήστος Περτσινίδης – Ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Σινάνης – Μπουζούκι

Μάκης Πελέκας – Μπουζούκι

Γιάννης Παπαζαχαριάκης – Κιθάρα

Παρουσίαση – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια

Ιεροκλής Μηχαηλίδης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Ηχοληψία

Δημήτρης Ευαγγελάτος

Παραγωγή

(Traverso Production) Βασίλης Μητρόπουλος

Γενικές Πληροφορίες

Συναυλία: Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης

Έναρξη συναυλίας: 21.00

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 18.00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Τα πρώτα 1.000 εισιτήρια: 12 ευρώ

Παιδιά έως 7 ετών, ΑμΕΑ: Δωρεάν είσοδος

Έναρξη προπώλησης: Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα βρίσκονται σε ισχύ κατά την ημέρα πραγματοποίησης της συναυλίας. Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά με τη συνοδεία κηδεμόνα ή άλλου ενήλικα εξουσιοδοτημένου από τον κηδεμόνα.

*Τετάρτη 25 Μαΐου, Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης

27 Μαΐου: Nick Waterhouse στο Long Beach Club (Terra Republic)

nick-waterhouse.jpg

Ο Nick Waterhouse, o «σωτήρας» της soul, της rhythm & blues και του rock ‘n’ roll, έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Nick Waterhouse δημιουργεί κάτι πραγματικά καινούργιο εμπνεόμενος από τις πηγές της μουσικής, που τις γνωρίζει σε βάθος. Ξέρει πού θέλει να πάει και τι να κάνει. Θέλει να χτίσει ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία γεμάτα μπλουζ, τζαζ, R&B και rock ‘n’ roll ρυθμούς. Θέλει να χαρίσει ανόθευτη χαρά!

Ακριβώς γι’ αυτό, οι συναυλίες του Nick Waterhouse αποτελούν μια εμπειρία γεμάτη vintage αισθητική, ρυθμούς rhythm and blues, μελωδίες που «διακτινίζουν» το κοινό στις εποχές των ’50s και των ’60s. Με τη μουσική του, δημιουργεί ένα ξέφρενο rock ‘n’ roll party.

Ο Nick Waterhouse μεγάλωσε και πέρασε τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής του σε μια παραθαλάσσια πόλη στη Νότια Καλιφόρνια κοντά στο Long Beach. Ένα σκηνικό γαλήνης και ηρεμίας: ο ωκεανός απλώνεται για ατελείωτα μίλια προς Βορρά και Νότο, οι κήποι καταπράσινοι και περιποιημένοι, τα σπίτια διώροφα, οι αυτοκινητόδρομοι ξετυλίγονται ατέρμονα, οι fast food αλυσίδες και τα mega εμπορικά κέντρα δεσπόζουν στο επίπεδο και αχανές τοπίο. Το σπίτι του όμως ήταν γεμάτο μουσικές.

Ο Nick Waterhouse λατρεύει το groove των αρχών της δεκαετίας του ’60 στη μουσική της Νέας Ορλεάνης, το αμερικάνικο garage rock, την surf soul, τα διαμαντάκια της ποπ που κατέκλυζαν τα ερτζιανά από τα μικροσκοπικά τρανζιστοράκια της εποχής.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, το τραγούδι που τον έκανε να θέλει να γίνει μουσικός ήταν το «Here comes the night» των Them. «Το άκουγα σχεδόν καθημερινά τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής μου στο αυτοκίνητο της μητέρας μου. Είχε ένα CD με τα «Greatest Hits» του Van Morrison και αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι. Με μάγεψε από την αρχή. Είχε αυτή την ενέργεια, την ατμόσφαιρα και το βάθος που νομίζω ότι με ακολουθεί όλη μου τη ζωή.»

Τα άλμπουμ του Nick Waterhouse ανασύρουν μνήμες ενώ διακρίνονται από την τελειομανία και τη διορατικότητα, στοιχεία που τα βρίσκουμε σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το στούντιο έως το εικαστικό κομμάτι. Όλα, σκόπιμα σχεδιασμένα και στοχευμένα, αναβλύζουν δύναμη και συναίσθημα.

Ο Nick Waterhouse αλλάζει και εξελίσσεται σε κάθε του βήμα μένοντας όμως πιστός στον δικό του, «Waterhouse ήχο», που πηγάζει όχι μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο και την κοσμοθεωρία του αλλά και από τη μέθοδο που χρησιμοποιεί. Ηχογραφεί τα πάντα σε μαγνητική ταινία, με αναλογικά μηχανήματα, σε ένα στούντιο γεμάτο μουσικούς που παίζουν ζωντανά, σε μονοφωνικές έγγραφές, όσο και όταν είναι δυνατόν.

Τα άλμπουμ του Waterhouse – “Time’s All Gone” το 2012, “Holly” το 2014, “Never Twice” το 2016, “Nick Waterhouse” το 2019 – αναδεικνύουν τη δύναμη του συναισθήματος. Πηγάζουν από μουσικές και ατμόσφαιρες του παρελθόντος, αλλά αναβρύζουν φρεσκάδα και ζωντάνια. Ένας πλούσιος και πολύχρωμος κόσμος γεμάτος λυρισμό, έρωτα και ευφορία αναδύεται από τα τραγούδια του. Ρυθμός, ρετρό αλλά όχι παλιός, γλυκιά νωχέλεια, χαρμολύπη και αισιοδοξία. Ο Nick Waterhouse λειτουργεί σαν μουσικός μετασχηματιστής, αλλάζει τη μουσική, την ανανεώνει και τη «σώζει».

Μέσα από αυτά τα στοιχεία, ο Waterhouse απέκτησε το δικό του αφοσιωμένο κοινό καθώς επίσης και σημαντικούς υποστηρικτές και συνεργάτες όπως τον Ty Segall, τον Leon Bridges και τους Allah-Las (φίλος με τον Correia από την εποχή που και οι δύο ζούσαν στο Bay Area, έπαιξε και ήταν ο παραγωγός των δύο πρώτων άλμπουμ τους).

Ο Nick Waterhouse επιλέγει το μπλε για να χρωματίσει το καινούργιο του άλμπουμ, Promenade Blue που κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου 2021 από την Innovative Leisure. Ρίχνει μία στοχαστική και συνειδητή ματιά στο παρελθόν αλλά γεμάτος πίστη, εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση, συνθέτει μουσικά το μέλλον. Έρχεται να μας αποδείξει ότι το Promenade Blue δεν είναι η Νέα Υόρκη του Γκάτσμπυ στη δεκαετία του 1920 αλλά είναι η Καλιφόρνια του Waterhouse τη δεκαετία των 2020s. Μπορεί να εμπνέεται από το μυθιστόρημα «Ο Μεγάλος Γκάτσμπυ» του Francis Scott Fitzgerald και την εποχή του μεσοπολέμου, αλλά ο δίσκος Promenade Blue αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, στρέφεται στο καινούργιο. Το άλμπουμ πλημμυρίζει από ενέργεια και δημιουργικότητα, οι ενορχηστρώσεις του Νick σε συνεργασία με τον συμπαραγωγό Paul Butler είναι συναρπαστικές και θα έβρισκε άνετα στέγη τόσο σε ένα club της Νέας Ορλεάνης όσο και δίπλα στους σύγχρονους του Marlon Williams και The Budos Band.

Οι προηγούμενες sold out εμφανίσεις του Nick Waterhouse στην Ελλάδα, προμηνύουν ότι οι δύο βραδιές, στις 26 Μαΐου στο Θέατρο Πέτρας στην Αθήνα και στις 27 Μαΐου στο Long Beach Club στο Terra Republic στη Θεσσαλονίκη, θα είναι συναρπαστικές, τόσο για το κοινό που τον έχει αγκαλιάσει όσο και για τον ίδιο που μοιάζει να το έχει αγαπήσει.

Ένα μεγάλο πάρτι θα «ξυπνήσει» την πόλη! Ετοιμαστείτε!

*Παρασκευή 27 Μαΐου στις 21.30|Long Beach Club(55ο χλμ. Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Δ.Κ, Πύδνα Κολινδρός)| Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 26€/ Ταμείο 30€| Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

1 Ιουνίου: Γιάννης Κότσιρας – Γιώτα Νέγκα

giannis-kotsiras-giwta-neghka.jpg

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα μετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στην Αθήνα συμπράττουν επί σκηνής και το καλοκαίρι ενώνοντας τις φωνές τους και μας μεταφέρουν μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στο καλό Ελληνικό τραγούδι. Γιάννης Κότσιρας και Γιώτα Νέγκα ερμηνεύουν διαχρονικές επιτυχίες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και χαρά.

Τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, από τον «Σασμό» και τον «Φύλακα Άγγελο», μέχρι το «Τσιγάρο» και το «Έλα και Κόψε Με στα Δυο» κι από το «Με τα Μάτια Κλειστά», και «Το Δίκιο μου» μέχρι το «Βρες μου έναν άλλον» και το «Οξυγόνο, οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα ερμηνεύοντας τραγούδια σταθμούς τόσο από την πλούσια δισκογραφία τους όσο και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες τις οποίες όλοι αγαπάμε.

Γιώτα Νέγκα και Γιάννης Κότσιρας μαζί στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε

Τους συνοδεύουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι Κώστας Μιχαλός: κιθάρες Hρακλής Παχίδης: τύμπανα Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι – Λαούτο Κώστας Νικολόπουλος: Κιθάρες Δήμητρα Μπουλούζου: φωνή/βιολί Στρατής Καραδημητράκης /Λάμπρος Μπούνας: Επιμέλεια ήχου Φίλιππος Τρέπας: Φωτισμοί

Επιμέλεια Παραγωγής: ΜENTA ART EVENTS – www.menta3.com

Επικοινωνία – Προβολή στα Media: Μαργαρίτα Δρούτσα Φωτογραφία: Δημήτριος Μασούρας https://www.instagram.com/dimitrios_c_masouras/?hl=en

Τιμές Εισιτηρίων: early bird: 15€, προπώληση: 17€, την ημέρα της συναυλίας: 20€, φοιτητικό – ανέργων – ΑΜΕΑ: 15€ (σε περιορισμένο αριθμό – απαραίτητη η επίδειξη του κατάλληλου δικαιολογητικού)

*Τετάρτη 1 Ιουνίου, 21:30, Θέατρο Δάσους

3 Ιουνίου: Nick Mason στο Θέατρο Δάσους

nick-mason-800x538.jpg

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ο θρυλικός μουσικός αναμένεται να παρουσιάσει δύο φαντασμαγορικά οπτικοακουστικά shows που όμοιά τους ελάχιστα έχουμε δει στη χώρα μας. O Nick Mason είναι ένας από τους σπουδαιότερους ροκ μουσικούς όλων των εποχών, καθώς συμμετείχε ως ντράμερ αλλά και συνθετικά σε όλους τους δίσκους των εμβληματικών Pink Floyd οι οποίοι καθόρισαν με τον ήχο τους τις στιγμές ολόκληρων γενιών μουσικόφιλων. Μέσα από την πορεία του στην σπουδαία 55χρονη καριέρα του ο Nick Mason έγινε ένας από τους επιδραστικότερους ντράμερ της σύγχρονης μουσικής ιστορίας μας. To set το οποίο θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας περιοδείας του θα περιλαμβάνει τις λαμπρότερες στιγμές της δισκογραφίας του κι ένα πρωτοποριακό οπτικοακουστικό show που λαμβάνει διθυράμβων κι αποθεωτικών κριτικών στο εξωτερικό. 

*Παρασκευή 3 Ιουνίου| Θέατρο Δάσους| Τα εισιτήρια ξεκινούν από 45€ |Προπώληση: www.ticketmaster.gr

6 Ιουνίου: Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Γης

sokratis-malamas.jpg

Οι πρώτες συναυλίες για την καλοκαιρινή περιοδεία του Σωκράτη Μάλαμα ανακοινώθηκαν και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο!

*Δευτέρα 6 Ιουνίου| Θέατρο Γης | Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα

15 Ιουνίου: Μαρίζα Ρίζου στη Μονή Λαζαριστών

mariza-rizoy.jpg

Κι αυτό το καλοκαίρι, η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως»* μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα.

 Μετά από τις εξαιρετικά επιτυχημένες χειμερινές της εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου, έρχεται με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές. 

 Μάλλον πια περισσεύει να αναφέρουμε την αμεσότητα, το χιούμορ και τη θετική της αύρα. Η Μαρίζα, μαζί με τη γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, τους «συνήθεις υπόπτους» φίλους και παιχταράδες (όπως τους αποκαλεί!), επιστρέφουν δυναμικά και με άγριες διαθέσεις! 

 Η συνταγή για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά! 

Μαζί της: Άγγελος Αϊβάζης: κιθάρες, τζουράς, φωνή / Παναγιώτης Κωστόπουλος: Τύμπανα / Γιώργος Μουχτάρης: κοντραμπάσο, Synth Bass, Μελόντικα, Ρεκ / Σπύρος Νίκας: σαξόφωνο, κλαρίνο / Μάρκος Χαϊδεμένος: πιάνο, Hammond, Rhoads, επιμέλεια ενορχηστρώσεων /  Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης: επιμέλεια ήχου / Φίλιππος Τρέπας: φωτισμοί 

*Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 21.30| Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη)| Εισιτήρια: Προπώληση 15€, την ημέρα της συναυλίας 17€|  Προπώληση: www.ticketservices.gr / Μονή Λαζαριστών /Θέατρο Αριστοτέλειον /Θέατρο Αυλαία

15 Ιουνίου: Έλενα Παπαρίζου στο Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης

elena-paparizoy.jpg

Η Number #1 Έλενα Παπαρίζου ανεβαίνει στη σκηνή του Ανοιχτού θεάτρου Νεάπολης την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των επιλεγμένων καλοκαιρινών της εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα.Φέτος το καλοκαίρι… υπάρχει λόγος… το πάρτι να αρχίσει με την Έλενα Παπαρίζου να κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις σε hot spot σημεία της Ελλάδας, με ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί.

Η μοναδική, pop star, Έλενα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει μεγάλες της επιτυχίες αλλά και τραγούδια που αγαπά και δεν την έχετε ξανακούσει. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό!

* Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 21.30 | Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης (Ματρόζου 22, Περιοχή Στρεμπενιώτη) | Εισιτήρια: 16€ γενική είσοδος / Περισσότερες πληροφορίες: www.ticketservices.gr

17 Ιουνίου: Parov Stelar στο Fix Factory Of Sound Open Air

parov-stelar.webp

Ο εφευρέτης του Electro Swing, ο Marcus Fuereder – κατά κόσμο γνωστός ως Parov Stelar– μας περιμένει σε μια βραδιά εθιστικής διασκέδασης, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στο Fix Factory Of Sound Open Air στη Θεσσαλονίκη μαζί με την μπάντα του και τις πασίγνωστες επιτυχίες, που εγγυώνται χορό μέχρι πρωίας.

Το κοινό πρωτογνώρισε τον Marcus Fuereder από τις επιτυχίες που ηχογράφησε, κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο το ραδιοφωνικό airplay. Όμως, η μεγάλη του δύναμη παραμένει παραμένει η σκηνική του παρουσία, παρέα με την πολυμελή μπάντα του. Πλέον, μετράει περισσότερα από 1.000 shows, με απανωτά sold-out σε εμβληματικούς χώρους όπως το Play Station Theater στη Νέα Υόρκη, το Alexandra Palace στο Λονδίνο και το Zenith στο Παρίσι, αλλά και σε πολλά σπουδαία φεστιβάλ, όπως τα Coachella, Glastonbury, Sziget, Lollapalooza, Pukkelpop, μεταξύ άλλων.

*Παρασκευή 17 Ιουνίου | Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00| Fix Factory of Sound Open Air (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη) | Εισιτήρια: Η προπώληση συνεχίζεται προς 30 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις της θα ανακοινωθούν στην πορεία. (viva.gr)

20 Ιουνίου: Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης

giannis-xaroulis.jpg

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ξεκινούν τις καλοκαιρινές συναυλίες και υπόσχονται να μοιραστούν μαζί μας τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα το φετινό καλοκαίρι, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις.

Ο Γιάννης Χαρούλης υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούργια, από το νέο του δίσκο «ΚΟΛΙΜΠΡΙ». Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν «μοιραζόμαστε», «εκφραζόμαστε» και «επικοινωνούμε» η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.

Ραντεβού λοιπόν στις 20 Ιουνίου στο Θέατρο Γης για να δώσουμε και να πάρουμε τη δύναμη που δημιουργείται όταν οι καρδιές των ανθρώπων χτυπούν με τον ίδιο παλμό!

Μαζί του οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα Βασίλης Μπαχαρίδης/Κρουστά Θανάσης Dzingovic/Ηλεκτρική κιθάρα Ορέστης Μπενέκας/Πλήκτρα

Σχεδιασμός Ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος – Νίκος Κωνσταντάκης Σχεδιασμός Φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης

*Δευτέρα 20 Ιουνίου |Θέατρο Γης |Έναρξη: 21.00 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30)|Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€, Μειωμένο: 12€ |Προπώληση: www.ticketservices.gr

21 Ιουνίου: ΠΥΞ ΛΑΞ στο Θέατρο Κήπου

pyks-laks.jpg

Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται.

Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν στην τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους.

Και τώρα, οι Πυξ Λαξ ετοιμάζονται να αποδείξουν γιατί άντεξαν στο χρόνο και γιατί παραμένουν σταθερά οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού. Τα όργανα μπαίνουν μπροστά, τα δάχτυλα παίρνουν φωτιά, νέα θέματα και νέα τραγούδια. Τα φώτα ανάβουν. Η σκηνή ετοιμάζεται. Οι τεχνικοί στη θέση τους. Το κοινό προσέρχεται με ανυπομονησία. Οι Πυξ Λαξ σε νέες διαδρομές. Και το ταξίδι συνεχίζεται…..

Οι ίδιοι λένε ότι «κόντρα φύσηξε ο καιρός/κόντρα η εποχή» αλλά η πίστη τους στον Άνθρωπο παραμένει ζωντανή. Σε αυτόν πιστεύουν και σε αυτόν απευθύνονται. Γι’ αυτόν τραγουδούν και γι’ αυτόν επιστρέφουν στη σκηνή το καλοκαίρι του 2022.

Η πανδημία υποχωρεί και η ζωή αναδύεται και πάλι, ανανεωμένη και δυνατή. Οι παρέες κάνουν σχέδια ξανά, ημερομηνίες σημειώνονται, αποδράσεις προγραμματίζονται. Η μέρα μεγαλώνει και η μουσική επιστρέφει ζωντανή.

*Τρίτη 21 Ιουνίου| Θέατρο Κήπου| Ώρα έναρξης: 21.30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00)| Εισιτήρια από 13€|Σημεία Προπώλησης: viva.gr /Καταστήματα Wind /Πολυχώρος WE /Ηλιοτρόπιο cafe

28 Ιουνίου: LED ZEPPELIN SYMPHONIC στο Θέατρο Γης

led-zeppelin-symphonic.jpg

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος με ροκ μπάντα, Συμφωνική Ορχήστρα και μεγάλα αστέρια της βρετανικής μουσικής σκηνής στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ, τη Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 21:00. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, μετά τις 2 μαγικές sold-out βραδιές που μας χάρισαν στο Ηρώδειο πέρσι το καλοκαίρι και μετά το sold out στο εμβληματικό Palladium του West End στο Λονδίνο, το «Led Zeppelin Symphonic» έρχεται για να μαγέψει και το κοινό της Θεσσαλονίκης, για μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης, την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 21:00!

Καταξιωμένοι μουσικοί και τραγουδιστές της βρετανικής σκηνής και το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής Φιλαρμονίας Ορχήστρας Αθηνών, παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα hits των θρυλικών Led Zeppelin. Για πάνω από 50 χρόνια οι Led Zeppelin λατρεύονται από εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο. Το «Led Zeppelin Symphonic» είναι μια γνήσια και αυθεντική παρουσίαση της μουσικής του συγκροτήματος, με την προσθήκη συμφωνικής ορχήστρας, που δημιουργεί για τους fans των Zeppelin μια συναρπαστική εμπειρία που ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη. Τρεις φανταστικοί ερμηνευτές της ροκ ενώνονται στη σκηνή μαζί με μια ροκ μπάντα που απαρτίζεται από σημαντικούς μουσικούς του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου κιθαρίστα Andy Jones και την συμμετοχή του διάσημου drummer Alex Marchisone, που μετράει εκατοντάδες συμμετοχές σε συναυλίες, παραστάσεις και ηχογραφήσεις, σε όλη την Ευρώπη. Μαζί τους, κορυφαία Συμφωνική Ορχήστρα, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Richard Sidwell, που μάγεψε πρόσφατα το ελληνικό κοινό στις 2 sold out παραστάσεις τους στο Ηρώδειο! Την ερμηνεία αναλαμβάνουν τρεις σπουδαίοι τραγουδιστές της βρετανικής μουσικής σκηνής, γνωστοί στο Αθηναϊκό κοινό από την περσινή sold-out επιτυχία του Led Zeppelin Symphonic στο Ηρώδειο: O Peter Eldridge, ένας από τους πρωταγωνιστές στο original Λονδρέζικο cast του “We Will Rock You”.

Ο Jesse Smith, κεντρικός τραγουδιστής της καναδέζικης ροκ μπάντας CAUTERIZE, με πολλές cover ερμηνείες σε τραγούδια των Who και των Led Zeppelin, για τις οποίες, η φωνή του, έχει χαρακτηριστεί, ως όμοια με την φωνή του τραγουδιστή-θρύλου των Led Zeppelin, Robert Plant. Τέλος, μαζί τους, η Mollie Marriott, που μοιράστηκε τη σκηνή με τον Robert Plant για μια συναυλία[1]εορτασμό των 80ων γενεθλίων του μπασίστα Bill Wyman, του ιδρυτή των Rolling Stones, στα τέλη του 2016! Στην συναυλία ακούγονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες των Led Zeppelin, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused και – βέβαια– το Stairway To Heaven

*Τρίτη 28 Ιουνίου στις 21.00| Θέατρο Γης| Εισιτήρια από 35€| Περισσότερες πληροφορίες στο viva.gr

28 Ιουνίου: Active Member 30 Χρόνια Full Live Band στη Μονή Λαζαριστών

active-member.jpg

Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 30 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις…

Ήδη, ολοκλήρωσαν το νέο 22ο album τους με τίτλο «30» υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη για επικοινωνία στα αυτονόητα, τη νίκη, την ήττα ή τον κίνδυνο που απειλεί. Αλλά και το μοίρασμα διηγήσεων από άκρη σε άκρη αυτού το κόσμου. Οι κορυφογραμμές των βουνών σαν αναμμένοι πυρσοί στις αρχαίες φρυκτωρίες να μεταδίδουν αυτό που πρέπει να μαθευτεί, και κυρίως αυτό που δε λέγεται…

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη 19 Ιουλίου στη Τεχνόπολη θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ. Μαζί τους στη σκηνή οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Βύρωνας Τσουράπης (μπάσο), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρες), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Στέλιος Φραγκούς (πιάνο-πλήκτρα) και Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα).Στον ήχο μαζί τους ο «θρύλος» Γιώργος Καραγιαννίδης και στα φώτα ο Αλέξης Προδρόμου. Οργάνωση παραγωγής Xlalala presents.

*Τρίτη 28 Ιουνίου| Μονή Λαζαριστών| Εισιτήρια από 13 ευρώ | Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

29 Ιουνίου: Thievery Corporation στο Fix Factory of Sound

thievery-corporation.jpg

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στο Fix Factory Of Sound Open Air, για μια μαγική βραδιά γεμάτη ρυθμό και χορό.

Αναγνωρισμένοι διεθνώς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα downtempo σχήματα, οι Thievery Corporation δημιουργήθηκαν όταν οι Rob Garza και Eric Hilton συναντήθηκαν στη Washington, το 1995. Με αφετηρία την μεγάλη τους αγάπη για τον Antonio Carlos Jobim, τη bossanova των 60s και τη jazz, το σπουδαίο αυτό δίδυμο έθεσε από την αρχή δύο βασικούς κανόνες: να μην παραμείνουν προσκολλημένοι σε ένα μόνο είδος μουσικής και να μην υποκύψουν ποτέ σε δισκογραφικές πιέσεις – γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν τη δουλειά τους αποκλειστικά μέσω της δικής τους ανεξάρτητης εταιρείας.

Το 1996, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, “Sounds From The Thievery Hi-Fi”, έναν κλασικό πλέον δίσκο. Θα ακολουθήσει μια σειρά από αξέχαστα albums, όπως το “Mirror Conspiracy”, το αξεπέραστο “The Richest Man in Babylon”, το “The Cosmic Game” (που τους βρήκε να συνεργάζονται με τους Flaming Lips και τον David Byrne), αλλά και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” και “Treasures from the Temple”, όπου πλέον ακούμε ένα γκρουπ που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πραγματικά προσωπικό και πολυσυλλεκτικό ήχο που ξεκινάει από τη dub reggae και φθάνει στο hip hop και στην ανατολίτικη μουσική.

Αυτό, όμως, που τελικά τους κράτησε στην κορυφή της μουσικής σκηνής, όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι ζωντανές εμφανίσεις τους. Ένα πραγματικά σπουδαίο live act, με μια φοβερή μπάντα και τραγουδιστές από κάθε κουλτούρα του πλανήτη, οι Thievery Corporation κάθε φορά προσφέρουν κάτι καινούργιο. Το ελληνικό κοινό όμως το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, οπότε ετοιμαστείτε για μια ακόμα άκρως χορευτική βραδιά με τους αγαπημένους μας Αμερικανούς.

Η προπώληση ξεκινάει προς 27 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

*Τετάρτη 29 Ιουνίου | Fix Factory of Sound | Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30| Προπώληση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876/ Online: viva.gr & fixfactoryofsound.gr / Φυσικά σημεία: στα καταστήματα Wind

4 Ιουλίου: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

thanasis-papakonstantinoy.jpg

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Η μεγάλη επιστροφή του Σαμάνου. Οι συναυλίες που περιμένουν όσο τίποτε οι φανατικοί θαυμαστές του ποιητή του Κισσάβου.

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να επανέλθει στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα οι μουσικές και τα τραγούδια να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

*Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα

11 Ιουλίου: Μαρινέλλα & Νατάσα Θεοδωρίδου στο Θέατρο Γης

marinella-natasa-theodoridoy.webp

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα και η σημαντικότερη λαϊκή τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους στο Θέατρο Γης τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εμφανίσεών τους σε όλη την Ελλάδα.

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, σε υπέροχες, καλοκαιρινές, μοναδικές συναυλίες.

Σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, που θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

*Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 21.30 | Θέατρο Γης | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 20€ (Περισσότερες πληροφορίες: ticketservices.gr

19 Ιουλίου: LES NEGRESSES στη Μονή Λαζαριστών

lesnegresses.jpg

Οι πόλεις ξυπνούν, βγαίνουν στο φως. Αντικρύζουν με αισιοδοξία τον ουρανό. Οι μέρες ζωντανεύουν. Οι νύχτες φωτίζονται, οι μουσικές αντηχούν στους δρόμους, τα τραγούδια ξεδιπλώνονται, όλοι έχουν ανάγκη τη γιορτή! Όλοι θέλουν να βγουν έξω, να ερωτευτούν, να χορέψουν, να σιγοψιθυρίσουν, να φωνάξουν, να αγκαλιάσουν και να αγκαλιαστούν. Είστε όλοι καλεσμένοι!

Το πάρτυ θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουλίου στο Θέατρο Γης και θα μεταφερθεί στη Αθήνα στις 20 Ιουλίου στην Τεχνόπολη με τους φλογερούς και αεικίνητους Les Negresses Vertes, την έξαλλη και συνάμα τόσο τρυφερή μουσική μπάντα από τις εργατικές συνοικίες του Παρισιού, που εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια ξεσηκώνουν το κοινό με τη ζωντάνια και την αστείρευτη δύναμή τους.

Οι Les Negresses Vertes μαζί με τους Mano Negra (Manu Chao) είναι διαβόητοι γιατί είναι οι πρώτοι που έπαιξαν alternative punk rock στη μητρική τους γλώσσα. Διαδηλώνουν το γαλλικό, μεσογειακό τους ταπεραμέντο σε κάθε τους στιγμή. Τίποτα λιγότερο!

Οι Les Negresses Vertes έχουν χιούμορ, για αυτό παίρνουν τη ζωή πολύ σοβαρά!

Σήμερα, η νέα γενιά έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο των Les Negresses Vertes, την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 20 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Να βουτήξει στη μεθυστική μουσική τους. Αυτός ο εκκεντρικός, παριζιάνικος alternative rock -punk θίασος θα στήσει για όλους τους φίλους τους μια ξέφρενη μουσική γιορτή γεμάτη με τις κλασσικές επιτυχίες τους.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει

*Τρίτη 19 Ιουλίου στις 19.30 | Θέατρο Γης| Τιμές Εισιτηρίων: Α’ φάση (έως 31/5): 18 ευρώ/ Β’ φάση (από 1/6): 22 ευρώ/Ταμείο: 25 ευρώ | Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

20 Ιουλίου: Placebo στη Μονή Λαζαριστών

placebo.jpg

Το Rockwave είναι ο εμβληματικός μουσικός θεσμός της χώρας. Αφουγκράζεται την ανάγκη των ανθρώπων να βγουν έξω, να ερωτευτούν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να αγκαλιάσουν και να αγκαλιαστούν. Ξέρει πόσο πολύ έλειψαν σε όλους οι αγαπημένες συνήθειες: τα πάρτι, οι βραδιές με φίλους, τα ταξίδια και φυσικά, οι ζωντανές συναυλίες που φωτίζουν τα νυχτερινά αστικά τοπία και δίνουν ζωή και ρυθμό στο ελληνικό καλοκαίρι.

Όλα είναι γιορτή. Μία γιορτή εκτονωτικά λυτρωτική, όπως η μουσική των PLACEBO!

Placebo (λεξικό: εικονικό φάρμακο), Placebo (μουσικό λεξικό: βρετανικό εναλλακτικό ριζοσπαστικό συγκρότημα που από το 1994 ταράζει τα μουσικά ύδατα παγκοσμίως). Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στο Rockwave Festival του 1999, οι Placebo έχουν μοιραστεί κι άλλες αξέχαστες εμφανίσεις με το ένθερμο ελληνικό κοινό επιστρέφοντας τη λατρεία που τους δείχνει σταθερά για παραπάνω από είκοσι χρόνια. Τώρα, το συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα στις 20 Ιουλίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και 21 Ιουλίου στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε μία πολύ ξεχωριστή Rockwave Night!

Οι Placebo είναι μία από τις επιδραστικές alternative ροκ μπάντες των τελευταίων 20 χρόνων με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια μέχρι σήμερα. Kέρδισαν επάξια τη θέση τους στη βρετανική μουσική ιστορία με έξι κορυφαία “top 10” άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και μέσα από συνεργασίες με μουσικούς θρύλους όπως οι David Bowie, Robert Smith και Michael Stipe.

Το ομότιτλο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος έφερε μια ισχυρή αλλαγή στη βρετανική μουσική, επιδρώντας αντιθετικά με την Britpop που εκείνη την εποχή κυριαρχούσε εμπνέοντας μια γενιά συγκροτημάτων να τους ακολουθήσει.

Δώδεκα μήνες μετά το πρώτο τους single («Bruise Pristine») κυκλοφόρησαν το «Nancy Boy» που έγινε πλατινένιο, δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές και σημάδεψε την μετέπειτα πορεία τους

*Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 19.30 | Θέατρο Γης | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 48 ευρώ /Golden Area (περιορισμένος χώρος μπροστά στη σκηνή): 88 ευρώ | Περισσότερες πληροφορίες: viva.gr

26 Ιουλίου: CALEXICO

unnamed-3.jpg

Οι Calexico δεν ξεχνούν τους πιστούς τους φίλους. Ξέρουν πόσο μας έλειψαν. Δε χρειάζονται αφορμές και προσχήματα. Ανταποδίδουν την αγάπη. Και επιστρέφουν στην Ελλάδα για 3 συναυλίες με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουλίου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

O Joey Burns μας στέλνει το μήνυμα του χωρίς να…αποκαλύπτει πολλά για τις φετινές εμφανίσεις τους:

«Γεια σας! Είμαι ο Joey από τους Calexico. Έχουμε καλά νέα για εσάς στην Ελλάδα! Ερχόμαστε για 3 συναυλίες! Στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Αθήνα. Θα σας δούμε σύντομα»

Το συγκρότημα που πήρε το όνομά του από την πόλη Calexico, στα σύνορα του Μεξικό με τη Καλιφόρνια, έρχεται από το Tucson της Αριζόνα, μετρώντας δεκαετίες καριέρας και με φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Η πόλη της Τουσόν απέχει ελάχιστα από τα σύνορα με το Μεξικό. Είναι φυσικό λοιπόν, οι ήχοι από τις κιθάρες, τα βιολιά και τις τρομπέτες των γειτονικών mariachi να έφταναν στα στέκια των Joey Burns και John Convertino την εποχή που αυτοί μεγάλωναν. Το 1996, όταν οι Calexico ξεκινούσαν, βρήκαν μουσικά στηρίγματα στην αμερικάνικη παράδοση, στις μουσικές που ακούγονταν στις επίπεδες πόλεις της αμερικάνικης μεθορίου, στους ήχους της απέραντης ερήμου και των ατελείωτων δρόμων.

Στις 8 Απριλίου 2022 κυκλοφόρησε το καινούργιο τους album, «El Mirador», το δέκατο κατά σειρά και φωτεινότερο, στο οποίο συμμετέχουν ο Sergio Mendoza, η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός Gaby Moreno από τη Γουατεμάλα, ο Ισπανός rocker Jairo Zavala, η ποιήτρια Pieta Brown που πρόσφερε δύο ποιήματα της και φυσικά ο Sam Beam των Iron & Wine. Το El Mirador» είναι ένα ελπιδοφόρο καλειδοσκόπιο από ροκ, blusey επιρροές, κουβανέζικες κιθάρες και λατινοαμερικάνικες αναφορές. Δημιουργήθηκε στο home studio του σταθερού συνεργάτη τους Sergio Mendoza στο Tucson της Αριζόνα – ένα καταφύγιο στον καιρό της πανδημίας. Εκεί δοκίμαζαν και πειραματίζονταν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021 για να δημιουργήσουν τελικά μία από τις πιο ιδιόρρυθμες και απροσδόκητες παραγωγές τους. «Παίζω με τους Calexico εδώ και 15 χρόνια περίπου και θαυμάζω τη συνεχή αναζήτηση του Joey και του John για νέους ήχους». «Μετά από τόσα άλμπουμ», προσθέτει, «είμαι πραγματικά περήφανος που καταφέραμε να πετύχουμε κάτι τόσο φρέσκο μαζί».

Σε αυτό συνενώνονται αγαπημένες αναμνήσεις από τα γνώριμα νοτιοδυτικά σκηνικά και τις χαρούμενες θορυβώδεις γειτονιές με μια συγκινητική ερωτική αναφορά προς τα ερημικά συνοριακά τοπία. Τα απόκοσμα.

«Το El Mirador είναι αφιερωμένο στην οικογένεια, στους φίλους και στην κοινότητα» λέει ο Joe Burns, τραγουδιστής, πολύ-οργανίστας και συνιδρυτής των Calexico. «Η πανδημία ανέδειξε όλους τους τρόπους με τους οποίους χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, και η μουσική τυχαίνει να είναι ο δικός μου τρόπος να χτίζω γέφυρες και να ενθαρρύνω τη συμπερίληψη και τη θετικότητα. Αυτό συνοδεύεται από θλίψη και μελαγχολία αλλά η μουσική είναι αυτή που τελικά πυροδοτεί την αλλαγή και την κίνηση» προσθέτει ο ίδιος. «Το άλμπουμ προσπαθεί να μεταδώσει το ανοιχτό πνεύμα, τη δεκτικότητα και την ειλικρίνεια. Κοιτάξτε γύρω σας. Εάν βρίσκεστε στο Βορρά, χρειάζεστε και έναν Νότο για να ζήσετε σε ισορροπία. Αναπνέουμε όλοι μαζί».

Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια κοινής μουσικής πορείας ο Joe Burns και ο John Convertino συνεχίζουν να προτείνουν νέους δρόμους. Με το «El Mirador» αναδεικνύεται η πιο φωτεινή πλευρά του συγκροτήματος που θέλει να διαλύσει το ζόφο της πανδημίας και της απομόνωσης. Είναι πλούσιο και συμπεριληπτικό, διαπνέεται από επιρροές της cumbia, της mariachi και των πολύχρωμων και αταξινόμητων ήχων της νοτιοδυτικής αμερικάνικης υπαίθρου.

Στο «El Mirador» οι Calexico δεν αναμειγνύουν μόνο μουσικές αλλά και τις πολιτισμικές ψηφίδες, τις μοναδικές κοινωνικές και γλωσσικές διασταυρώσεις που συναντά κανείς στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα αλλά με απέραντες δυνατότητες. Ένας κόσμος των ανοιχτών οριζόντων.

Η μουσική τους είναι ένα κράμα από παραδοσιακούς latin ήχους (mariachi, conjunto, cumbia, tejano), μαζί με country, jazz και post-rock. Οι Calaexico είναι τόσο μοναδικοί και πρωτότυποι, που για αυτούς γεννήθηκε ο όρος στη μουσική «desert noir».

Ο τίτλος του άλμπουμ παραπέμπει στον πολιτισμό των Μάγια, πρόκειται για μια μεγάλη προ-κολομβιανή εγκατάσταση στη Γουατεμάλα. Άνθησε από τον 6ο αι π.Χ. και μέχρι τον 1ο αι. Στο κέντρο δεσπόζει το μνημειακών διαστάσεων «El Mirador», ένας πανύψηλος πύργος που επιθεωρεί και προστατεύει την περιοχή.

unnamed-2-V6bQb.jpg

Αυτό είναι το «El Mirador», στέκεται ψηλά και σταθερά, εποπτεύει και επιθεωρεί, ένα θεωρείο, ένας φάρος στο σκοτάδι. Μας δείχνει το δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης, το δρόμο της καρδιάς, μας καλεί να στοχαστούμε τους δεσμούς μας με τη Γη και τους ανθρώπους της και φωτίζει με αισιοδοξία το μονοπάτι προς τα εμπρός. Μετά από τόσα χρόνια στο δρόμο, η μουσική των Calexico παραμένει χωρίς σύνορα, ρομαντική, που κοιτά πάνω και πέρα από τον ορίζοντα σε αναζήτηση της νέας τους περιπέτειας.

Με την μπάντα σε πλήρη σύνθεση, όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους στις βαλίτσες τους και ένα νέο δυνατό αισιόδοξο άλμπουμ, οι Calexico πραγματώνουν το όνειρο κάθε καλλιτέχνη, και ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά αγάπης, λυρισμού και χαρμόσυνης μελωδίας στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Αθήνα.

Με ανοιχτές και πρόθυμες καρδιές σε ανοιχτούς και φιλόξενους ορίζοντες!

Όπως έχει ήδη ειπωθεί: «τελικά δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει τους Calexico δεδομένους». *Θεσσαλονίκη, 26/7 στη Μονή Λαζαριστών

3 Αυγούστου: The Sisters of Mercy στη Μονή Λαζαριστών

the-sisters-of-mercy.jpg

Οι θρυλικοί The Sisters of Mercy, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα όλων των εποχών έρχονται στην Ελλάδα. Μετρώντας σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής ύπαρξης, θα βρεθούν στις 3 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Ο όρος «ζωντανός θρύλος» για τους Sisters Of Mercy ταιριάζει απόλυτα. Ένα συγκρότημα που, μαζί με τους The Cure, The Smiths, Bauhaus και τους Joy Division, καθόρισαν τη δεκαετία του 1980 όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην αισθητική και πολιτική κουλτούρα, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την εναλλακτική σκηνή. Η μουσική των Sisters είναι μια ζοφερή και σκοτεινή διασταύρωση μεταξύ metal, hard rock και ψυχεδέλειας, που συχνά ενσωματώνει dance beats.

Οι ίδιοι οι Sisters αναφέρουν τους Leonard Cohen, The Stooges, Suicide και Motörhead ως τις μεγαλύτερες επιρροές τους.

Οι The Sisters Of Mercy παραμένουν κάτι περισσότερο από άλλη μια rock μπάντα. Είναι μια πολύτιμη ψηφίδα στο μουσικό και πολιτιστικό τοπίο της εποχής μας. Χωρίς αυτούς, η εικόνα θα ήταν ελλιπής.

Ποιος άλλωστε δεν έχει παρασυρθεί στα dance floors των clubs για να λικνιστεί αέναα στo ρυθμό των Temple of Love, Lucretia My Reflection, This Corrosion, Dominion / Mother Russia, More, Under The Gun, Marian, No Time to Cry, Doctor Jeep και Vision Thing μεταξύ άλλων.

Ας τους υποδεχτούμε λοιπόν την Τετάρτη 3 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη χωρίς ταξινομήσεις και περιοριστικές ετικέτες αλλά όπως θέλουν οι ίδιοι να βλέπουν τον εαυτό τους: «ως πνευματικούς θεούς της αγάπης».

*Τετάρτη 3 Αυγούστου | Μονή Λαζαριστών | Εισιτήρια: γενική είσοδος 36, Ταμείο 40€ | Προπώληση: viva.gr, τηλ. 11876, Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Yoleni’s, αθηνόραμα.gr

14 Σεπτεμβρίου: Άννα Βίσση στο Θέατρο Γης

anna-bissi.jpg

Η απόλυτη, λαμπερή και διαχρονική Άννα Βίσση υποδέχεται το κοινό της στο Θέατρο Γης την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.

Η Άννα Βίσση με την πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας on Tour! Μαζί της ο Νικόλας Ραπτάκης και η Νατάσα Μηνδρινού.

Rock glam ενέργεια, πάθος, πόθος, λάμψη, αισθησιασμός, συγκίνηση, διαχρονικές επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες, και εκρηκτικά συναισθήματα θα νιώσει όποιος απολαύσει την Άννα και τους 12 μοναδικούς μουσικούς της σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που μόνο η Άννα με αγάπη υπερβολική ξέρει να χαρίζει σε όλους τους fans της!

Τραγούδια διαχρονικά που αγαπήσαμε όλοι, παιγμένα με φρέσκιες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι latin, Pop, Rock, μπαλάντες αθάνατες και κλασσικά λαϊκά τραγούδια που έγραψαν στον χρόνο την δική τους ιστορία θα ακουστούν με την εξαίρετη φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και με το γνωστό ταπεραμέντο της σε ένα show «εμπειρία».

Παίζουν οι μουσικοί (αλφαβητικά): Αντώνης Ανδρέου – τρομπόνι / Δημήτρης Γάσιας – βιολί / Γιάννης Καφετζόπουλος – πιάνο, πλήκτρα / Κώστας Κεφαλάς – τρομπέτα / Παναγιώτης Κολοκοτρώνης – μπουζούκι / Χρήστος Κυριαζής – γκάιντα, σαξόφωνο  / Μιχάλης Μπακάλης – κρουστά / Νίκος Παγώνης – τύμπανα / Carlos E. Perez – κιθάρες / Δημήτρης Σιάμπος – κιθάρες / Παναγιώτης Τσεβάς -ακορντεόν,μαέστρος / Τάκης Φοίτος – μπάσο

Τεχνική Ομάδα: Γιάννης Μπαξεβάνης – επιμέλεια ήχου / Μενέλαος Ορφανός – Σχεδιασμός φωτισμού / Αργύρης Λιανός – ηχολήπτης stage / Nικολας Πηλιούρης – stage Manager

* Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 21.00 | Θέατρο Γης | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 16€ (μέχρι 30/06/2022) – μετά 18€ / Περισσότερες πληροφορίες: www.ticketservices.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα