Featured

Οι Θεσσαλονικιές El Stories έχουν τις πιο ωραίες ταξιδιωτικές εμπειρίες να μοιραστούν

Οι αδερφές που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μιλούν στην Parallaxi μεταφέροντας «εικόνες» από τους πιο ωραίους προορισμούς.

Βιβή Κοτσαπουϊκίδου
οι-θεσσαλονικιές-el-stories-έχουν-τις-πιο-ωραί-818866
Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Για την Έλ-ενα και την Ελ-ίζα τα ταξίδια είναι οικογενειακή υπόθεση! Για όλους εμάς που τις ακολουθούμε σε αυτά μέσω των social media και του blog τους από την άλλη, είναι μια άκρως ευχάριστη εμπειρία. 

Αν σας αρέσει το ταξίδι, σε Ελλάδα και εξωτερικό και ψάχνετε προτάσεις για τον επόμενο προορισμό σας, οι ‘The El Stories’ είναι αυτές που θα σας δώσουν τις πιο ωραίες ιδέες. Οι δυο αδελφές με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν για σπουδές και εργασία στο Άμστερνταμ για αρκετά χρόνια, ενώ τα τελευταία τρία μετακόμισαν στην Κύπρο. Το 2021 έγινε ο επαναπατρισμός για την Έλενα και την Ελίζα μερικώς, αφού συνεχίζει να ζει κάποιους μήνες το χρόνο στο Άμστερνταμ.

Ποιες είναι οι ‘The El Stories’;

Η Έλενα, είναι η μεγαλύτερη από τις δυο αδερφές και αυτή τη στιγμή μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην Αθήνα. «Αν και από τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να παραδεχτώ ότι αγαπώ λίγο περισσότερο την Αθήνα και μου είχε λείψει. Σε κάθε ταξίδι μου αρέσει να ανακαλύπτω όμορφες γωνιές (ακόμα και στις πιο άσχημες γειτονιές μια πόλης σίγουρα θα υπάρχει ένα όμορφο μικρό μαγαζί, ένα ιδιαίτερο καφέ), να γνωρίζω τους ανθρώπους και να ακούω τις ιστορίες τους», λέει η ίδια στην Parallaxi.

https://www.instagram.com/p/BaL1yytABwg/

Κάτι που ίσως δε γνωρίζουμε για αυτήν, όσοι τις παρακολουθούμε, είναι ότι έχει δυο μικρές κόρες, 10 μηνών και 4 ετών, τις οποίες όπως μας λέει πολλές φορές είναι μαζί τους σε ορισμένα ταξίδια. «Εκτός το ότι έχει πλάκα (σίγουρα και απίστευτη κούραση). Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ευκαιρίες μάθησης και οι εμπειρίες που κερδίζει ένα παιδί μετά από ένα ταξίδι, δεν συγκρίνονται με καμία διδασκαλία σε καμία σχολική τάξη».

Η Ελίζα από την άλλη είναι η μικρότερη αδερφή και η αγάπη της για τα ταξίδια άρχισε όταν ήταν ακόμα στο Λύκειο και εκ τότε έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή της. «Το να ταξιδεύω είναι κάτι παραπάνω από χόμπι, είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Επιθυμία μου είναι να ανακαλύψω όσο πιο πολλές γωνιές του κόσμου μπορώ. Μέσα από το blogging μπορώ να μοιράζομαι όλες αυτές τις νέες εικόνες, εμπειρίες, συναισθήματα αλλά και να εκφράζω την καλλιτεχνική μου πλευρά με την φωτογραφία. Και φυσικά να βρίσκω ευκαιρίες για να μιλάω περισσότερο με την Έλενα (φαντάσου πόσο μιλάμε μέσα στην μέρα!)».

Πως προέκυψε η ιδέα του blog;

Το ‘The El Stories’ είναι ένα ελληνικό travel blog στο οποίο τα κορίτσια μοιράζονται εικόνες και εμπειρίες από τα μέρη που επισκέπτονται αλλά και από αγαπημένες καθημερινές στιγμές τους. «Ξεκινήσαμε τα ταξίδια από πολύ μικρές και καθώς μεγαλώναμε κάναμε ολοένα και περισσότερα. Όταν αρχίσαμε να μοιραζόμαστε κάποιες ταξιδιωτικές μας στιγμές στα τότε προσωπικά μας social media, είδαμε έντονο ενδιαφέρον από τη διαδικτυακή κοινότητα. Αρχίσαμε να δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις γύρω από τους προορισμούς που δείχναμε, πολύ θετικά σχόλια για τις φωτογραφίες μας, κάναμε καινούριους φίλους που ταξιδεύουν ή που ταξιδεύουν μέσα από το δικό μας περιεχόμενο. Κάπου εκεί λοιπόν το 2017 όταν ζούσαμε στο Άμστερνταμ αποφασίσαμε να το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα». Σιγά σιγά μεγάλωσε η διαδικτυακή τους παρέα και λίγο καιρό αργότερα μετακόμισαν μαζί στην Κύπρο, όπου και άρχισε η πιο εντατική ενασχόληση.

@theelstoriesSummer in Greece was like ##summeringreece ##greeksummer2021 ##greeksummer♬ Chiquitita x Twilight – twibytez

Τα κορίτσια παρουσιάζουν φωτογραφίες και βίντεο που δημιουργούν και επεξεργάζονται εξ ολοκλήρου οι ίδιες, τόσο στο blog τους, στα ελληνικά και τα αγγλικά, όσο και στο Instragam, το Tik tok και το Facebook. «To concept του περιεχομένου μπορεί να βγει αυθόρμητα και άλλες φορές μετά από σκέψη του τι θέλουμε να παρουσιάσουμε (όπως πχ τα βίντεο μας με θέμα top 5 spots σε έναν προορισμό). Θέλουμε πάντα να διατηρούμε την προσωπική μας αισθητική και το colorful περιεχόμενο μας».

Αναζητώντας τες κάποιος, μπορεί να εντοπίσει, προσωπικές εμπειρίες, travel tips, αλλά και αγαπημένα τους μέρη για διαμονή και φαγητό. Επίσης, πέρα από το ταξίδι, υπάρχουν θέματα για το περιβάλλον και τη γυναικεία ενδυνάμωση.

https://www.instagram.com/p/BqUUbYknXPp/

Πως επιλέγονται οι προορισμοί, ποιος είναι ο αγαπημένος τους και ποιος αυτός των ονείρων τους;

Για την επιλογή των προορισμών, κυρίαρχο ρόλο παίζει η εποχή, όπως εξηγούν. «Έπειτα είναι κάποιοι για τους οποίους έχουμε διαβάσει ή δει εικόνες και μας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Το τρίτο βήμα για να καταλήξουμε φυσικά είναι το κόστος των μεταφορικών και διαμονής».

Το αγαπημένο ταξίδι της Ελίζας, ήταν το road trip στην Καλιφόρνια (route 66) και το Βιετνάμ, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Στην Ελλάδα, από την άλλη, ξεχωρίζει τη Σίφνο και τα Ζαγοροχώρια, που τα επισκέφτηκε πέρυσι για πρώτη φορά και τα αγάπησε.

Από την άλλη το νούμερο 1 της travel list της Έλενας, είναι η Κόστα Ρίκα και το Μεξικό, ενώ στην Ελλάδα αγαπά τη Σαντορίνη, μιας και αγαπά την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και αισθητική, όπως λέει.

@theelstoriesReasons to visit Chalkidiki ##chalkidiki ##greece ##summeringreece ##summeringreece2021♬ Vacation – Dirty Heads

Σε ότι αφορά τον προορισμό των ονείρων τους, η Ελίζα απαντά πως είναι η Ιαπωνία. «Αν και έχω βρεθεί αρκετές φορές στην Ασία, δεν κατάφερα ακόμα να την επισκεφτώ και ήταν ένας προορισμός που σκεφτόμασταν πριν τον Covid. Ελπίζουμε σύντομα να βελτιωθεί η κατάσταση για να το βάλουμε στα πλάνα μας πάλι».

Για την Έλενα, πάλι είναι η Νότια Αφρική. «Δεν έχω επισκεφτεί πολλές χώρες της Αφρικής και είναι σίγουρα μία από τις πρώτες επιλογές μας γιατί είναι ιδιαίτερη χώρα με μεγάλες αντιθέσεις Θα δούμε ποιος προορισμός θα κερδίσει σε λίγο καιρό».

Ποιο είναι το αγαπημένο τους κομμάτι στα ταξίδια και ποιο στο blog;

Οι ‘El Stories’ έχουν το ταξίδι στο «αίμα» τους και γι’ αυτές αποτελεί καθημερινότητα. Τι είναι όμως αυτό που ξεχωρίζουν; «Θα έλεγα ότι απολαμβάνουμε τα περισσότερα, από την οργάνωση του ταξιδιού μέχρι ένα ωραίο φαγητό ή μία ωραία εκδρομή σε ανεξερεύνητα μέρη. Στα ταξίδια μας όπως και στην καθημερινότητα μας θέλουμε να ανακαλύπτουμε επίσης όμορφα μέρη για καφέ. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις καλύτερα ένα μέρος, ένα πολιτισμό και να πιάσεις τα vibe της περιοχής. Και να μην ξεχνάμε το επιπλέον μπόνους… ο καφές μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση μας με περισσότερο κέφι και διάθεση», λέει η Έλενα.

«Αγαπημένο μου κομμάτι #not είναι σίγουρα αυτό που η Ελίζα με τραβάει να προλάβουμε τα ηλιοβασιλέματα από τα σωστά σημεία. Είναι άλλωστε η sunset lover του blog».

«Σίγουρα η οργάνωση του ταξιδιού και το να ψάχνω πληροφορίες για τον προορισμό μου είναι το πρώτο κομμάτι που κάνει τον ενθουσιασμό μου να ανεβαίνει στα ύψη», σημειώνει η Ελίζα από την πλευρά της και συμπληρώνει: «Όπως επίσης και η στιγμή που προσγειώνεται το αεροπλάνο σε έναν καινούριο μέρος νιώθω ότι θέλω να ορμήσω έξω ναι να εξερευνήσω, να μυρίσω, να δοκιμάσω. Και όλα αυτά τα συναισθήματα και τις νέες εικόνες που αντικρίζω μου αρέσει να τα μοιράζομαι, για αυτό και το blog μας ήταν ο καλύτερος τρόπος. Όταν παίρνουμε μηνύματα χαράς και ότι κάνουμε έστω και έναν άνθρωπο να ταξιδέψει νοητικά μαζί μας είναι η μεγαλύτερη μας χαρά».

https://www.instagram.com/p/BoWF9mBn31M/

Η πανδημία και τα μελλοντικά τους σχέδια

Η πανδημία, έκανε την Ελίζα να αναθεωρήσει κάποια πράγματα που θεωρούσε δεδομένα, όπως υποστηρίζει. «Για εμένα πριν τον Covid δεν υπήρχαν αποστάσεις. Το γεγονός ότι μέναμε εκτός Ελλάδας για τόσα χρόνια μας έμαθε ότι για να δεις φίλους, οικογένεια, να απολαύσεις τον ήλιο (όσο ήμασταν Ολλανδία δεν τον βλέπαμε πολύ 🙂 ) έπρεπε να ταξιδέψεις. Τα ταξίδια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας. Είχε τύχει να πάρω 4 και 5 πτήσεις μέσα σε ένα μήνα και αυτό για εμένα ήταν φυσιολογικό».

Τους επόμενους μήνες, μας αποκαλύπτουν ότι έρχονται νέοι προορισμοί και αποδράσεις σε Ελλάδα και βόρεια Ευρώπη. «Η ορεινή Ελλάδα μας κινεί το ενδιαφέρον για περιπλανήσεις μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό και διακοπές στη χώρα μόνο τα καλοκαίρια. Θα θέλαμε στο blog να έχουμε περισσότερη επαφή με την φύση που συνειδητοποιήσαμε την αξία της κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ίσως από τη νέα χρονιά θα έρθουν και πιο μακρινοί προορισμοί ανάλογα πάντα με την κατάσταση».

https://www.instagram.com/p/BvY1uNwnl8o/

Βρείτε τις ‘El Stories’ σε Instagram, Facebook και TikTok.

Δείτε επίσης

Εκείνο το καλοκαίρι στα Χανιά

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα