Διεθνή

Ομαδικός τάφος – Ουκρανία: «Υπάρχουν νεκροί με χέρια δεμένα στην πλάτη»

Νεότερες πληροφορίες βλέπουν το «φως» αναφορικά με τον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε

Parallaxi
ομαδικός-τάφος-ουκρανία-υπάρχουν-ν-924764
Parallaxi

Νεότερες πληροφορίες βλέπουν το «φως» αναφορικά με τον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε στη βορειοανατολική Ουκρανία, σε εδάφη που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τους Ρώσους.

Πολλά από τα θύματα είχαν δεμένα τα χέρια τους στην πλάτη, σύμφωνα με τον Ουκρανό κυβερνήτη του Χαρκόβου.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει αρχικά ότι δημοσιογράφοι του είδαν πτώματα με σχοινιά γύρω από τον λαιμό τους, όμως στη συνέχεια ακύρωσε την είδηση αυτή, εξηγώντας ότι οι ρεπόρτερ δεν είδαν τα πτώματα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, είπαν ότι βρήκαν 440 πτώματα σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Ιζιούμ. Τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες και αυτοί οι ομαδικοί τάφοι αποδεικνύουν ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους εισβολείς, πρόσθεσαν.

Ο Ουκρανός αστυνομικός διευθυντής Ιχόρ Κλιμένκο είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι όλα τα πτώματα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα φαίνεται ότι ανήκαν σε πολίτες. Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι ενδέχεται να έχουν ενταφιαστεί εκεί και κάποιοι στρατιώτες.

«Επί μήνες, ανεξέλεγκτη τρομοκρατία, βία, βασανιστήρια και μαζικές δολοφονίες σημειώνονταν στα κατεχόμενα εδάφη» έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αναρτώντας φωτογραφίες μια τοποθεσίας αποκλεισμένης με τη χαρακτηριστική ερυθρόλευκη ταινία που βάζουν οι αρχές γύρω από σκηνές εγκλήματος. «Υπάρχει κανείς άλλος που να θέλει να ‘παγώσει τον πόλεμο’ αντί να στείλει άρματα; Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε τους ανθρώπους μόνους τους με το Κακό», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε στην τοποθεσία ενός ομαδικού τάφου ανθρώπων, πολιτών που θάφτηκαν εδώ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, φέρουν όλοι ενδείξεις βίαιου θανάτου» είπε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ. «Υπάρχουν πτώματα με τα χέρια δεμένα πίσω (στην πλάτη). Κάθε στοιχείο θα ερευνηθεί και θα εκτιμηθεί νομικά» πρόσθεσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα