Επικαιρότητα

Όπισθεν ολοταχώς η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την υπαναχώρηση 

Parallaxi
όπισθεν-ολοταχώς-η-πανεπιστημιακή-ασ-921360
Parallaxi

Φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός των τεσσάρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το ΑΠΘ, βάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Parallaxi, οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ανεστάλησαν εντός του ΑΠΘ και θα πραγματοποιούνται μόνο πέριξ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Οι πραγματικοί λόγοι που πάρθηκε αυτή η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν να κάνουν με το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός του campus.

Σε κάθε περίπτωση η οργή ξεχείλισε μετά την βίαιη επέμβαση στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όχι μόνο σε όσους αντιτίθενται στην πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και σε όσους βρίσκονταν εκεί και δεν σχετίζονται με το ΑΠΘ.

Επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει σχετίζεται με την μειωμένη προσέλευση των φοιτητών στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου καθώς πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν εντός του πανεπιστημίου. Η πτώση είναι θεαματική σε πολλές σχολές και φτάνει μάλιστα λένε οι πληροφορίες μας φτανει σε μεγαλα ποστοστα.

Επιπλέον, οι διαρκείς έλεγχοι σε φοιτητές που απλώς πήγαιναν στις σχολές τους μέσα στο campus από αστυνομικούς εξόργισε εκατοντάδες γονείς ακόμα και στελέχη της ΝΔ, που τα παιδιά τους έπεσαν θύματα τέτοιων ελέγχων και που αισθάνονται ότι το κλίμα πια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι εντελώς ακατάλληλο εξαιτίας αυτής της έντασης.

Σημαντική όμως ρόλο στην απόφαση έπαιξαν οι τοποθετήσεις συνδικαλιστών της αστυνομίας που τις προηγούμενες ημέρες εκδήλωσαν με εντονότατο τρόπο την αντίθεση τους στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός των Ιδρυμάτων χαρακτηρίζοντας την ακατανόητη. 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα