Agenda

Όσα μπορείς να κάνεις το τριήμερο του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Αυτές είναι οι επιλογές για όσους μείνουν το Πάσχα στην πόλη

Parallaxi
όσα-μπορείς-να-κάνεις-το-τριήμερο-του-π-918672
Parallaxi

Επειδή δεν έχουμε όλοι χωριό ώστε να ζήσουμε το γνωστό, ελληνικό και παραδοσιακό Πάσχα, αλλά ενδεχομένως και να μη θέλουμε, για χίλιους δυο λόγους, να φύγουμε από την πόλη, οι επιλογές που έχουμε στη Θεσσαλονίκη για εκείνες τις μέρες, είναι σίγουρα ξεχωριστές!

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε όλα εκείνα που αποτελούν ξεχωριστές προτάσεις για αυτές τις μέρες.

ΜΟΥΣΕΙΑ

arkhaiologhiko-moysio.jpg

Μια βόλτα στα μουσεία της πόλης είναι πάντα μία ωραία βόλτα και γι’ αυτό επικοινωνήσαμε με μερικά και σας δίνουμε τα ωράρια τους για το διήμερο του Πάσχα.

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανώλη Ανδρονίκου 6), θα είναι ανοιχτό για το κοινό το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 8.30 μέχρι τις 15.30, ενώ την Κυριακή θα είναι κλειστά.
  • Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2) θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του το Σάββατο 23 Απριλίου από το πρωί μέχρι τις 15.30, ενώ τις Κυριακές είναι πάντα κλειστό.
  • Ο Λευκός Πύργος θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για τους επισκέπτες, μόνο το Σάββατο 23 Απριλίου.
  • Τέλος, το… ινσταγκραμικό Museum Of Illusions (Δόξης 5, Λαδάδικα) θα είναι ανοιχτό, επίσης, το Σάββατο 23 Απριλίου από το πρωί μέχρι τις 18.00, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα είναι κλειστό.

ΤΑΙΝΙΕΣ

kinimatoghrafos-cinema-aithoysa.png

Για εκείνους που οι σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου είναι απόλαυση, τρεις ταινίες αυτής της εβδομάδας θα ικανοποιήσουν κάθε διαφορετικό γούστο.

  • «Ο Ανθρωπος απ’ τον Βορρά» (The Northman) του Ρόμπερτ Εγκερς είναι μία ιστορία εκδίκησης με πρωταγωνιστές τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ, Γουίλεμ Νταφόε, Κλέις Μπανγκ και Björk. Πρόκειται για ένα επικό θρίλερ που εξερευνά πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας Βίκινγκ πρίγκιπας προκειμένου να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του.
  • Οι «Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα» (Three Hazelnuts for Cinderella) της Σέσιλι Α. Μόσλι είναι μια νορβηγική κλασική μικρή ιστορία σε μια φαντασμαγορική ποπ ταινία για όλη την οικογένεια που προβάλλεται μάλιστα και με την επιλογή της μεταγλώττισης στα ελληνικά με τις φωνές γνωστών ελλήνων ηθοποιών. Η ποπ σταρ από τη Νορβηγία Astrid S (Άστριντ Σμέπλας) μεταμορφώνεται σε δυναμική Σταχτοπούτα και πρωταγωνιστεί σε ένα συναρπαστικό ριμέικ του πολυαγαπημένου κλασικού παραμυθιού.
  • «Η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται» (Notre-Dame Brûle) του Ζαν-Ζακ Ανό ζωντανεύει την τραγική πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων σε ένα συναρπαστικό docudrama. Η καθηλωτική ταινία για το γεγονός, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, συνδυάζει αριστοτεχνικά υλικό αρχείου από τα πραγματικά περιστατικά με σκηνοθετημένες τις σκηνές της μάχης των πυροσβεστών ενάντια στη μανιασμένη πυρκαγιά. Ένα μοναδικό υπερθέαμα με γερές δόσεις αγωνίας, με εικόνες που θυμίζουν Αποκάλυψη, στοιχεία ειρωνείας της τύχης και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, που υπερβαίνει τον κίνδυνο.

ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ

poto.jpg

Με την καλύτερη παρέα, την καλύτερη μουσική και την ποιότητα που εγγυάται το Αφάν Γκατέ στα ποτά, το φαγητό και το περιβάλλον του, μία επίσκεψη τις μέρες του Πάσχα μοιάζει ιδανική επιλογή για εκείνους που ξέρουν να απολαμβάνουν τις στιγμές. Καθώς ο ήλιος λούζει το εντυπωσιακό αίθριο του Τελλόγλειου (Αγίου Δημητρίου 159Α) και δημιουργεί την αίσθηση ενός κήπου στην άκρη του κέντρου της πόλης, αισθάνεσαι πως κάτι πραγματικά εντυπωσιακό μπορεί να γεμίσει αυτές τις μέρες.

anfanghakte.jpg

Μία ακόμα επιλογή, είναι το αγαπημένο Cin Cin στην Ικτίνου 22, το ωραίο barless bar της Θεσσαλονίκης με την άνετη αυλή του που μοιάζει να μας υποδέχεται κάθε φορά σε έναν από τους πιο οικείους χώρους της πόλης. Πρωί για καφέ και breakfast και αργότερα με αγαπημένα πιάτα και απολαυστικά ποτά, το Cin Cin είναι η καλύτερη επιλογή για όσους μείνουμε τις μέρες του Πάσχα στην πόλη.

Στην ιστορική στοά Πελοσώφ -παλιό Ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης στην Τσιμισκή 22-, το παρελθόν αναβιώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο και συναντάει το παρόν, αναδεικνύοντας το εστιατόριο του Pelosof ως το απόλυτο new entry στο κέντρο της πόλης. Ο φωτισμός, η λίστα μουσικής που ντύνει ιδανικά την ατμόσφαιρα -θα ακούσεις από Portishead και Cure μέχρι Bowie και Joy Division-, η αρχιτεκτονική πρόκληση, η γευστική απόλαυση και η διάθεση για επαφή, όπως παλιά, δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία για τις πέντε αισθήσεις και αναβιώνει τη ζεστασιά μιας φιλοξενίας, στην οποία έχουμε ήδη εθιστεί και θα το προτιμήσουμε κι αυτές τις μέρες.

Κι επειδή στις βόλτες μας αποζητάμε και τις πιο γλυκές απολαύσεις της Θεσσαλονίκης, και αυτό το Πάσχα ο προορισμός προς την Vanilla Gelateria στην Μητροπόλεως 129 είναι σίγουρος. Άλλωστε οι φρέσκες γεύσεις παγωτού που φτιάχνονται κάθε μέρα στο εργαστήριο του καταστήματος δεν αφήνουν περιθώρια για την ποιότητα, την νοστιμιά και την γεύση που θα χαρίσουν τις μέρες αυτές.

Θέατρα και μουσικές συναυλίες για το διήμερο του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν. Οι χώροι θεάτρου και συναυλιών θα παραμείνουν κλειστοί για εκείνες τις μέρες.

Βέβαια, και οι βόλτες στο κέντρο, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στα Κάστρα, στην Παραλία θα είναι για πάντα αγαπημένες μας και σίγουρα θα δούμε πολλούς που θα μείνουν στην πόλη να απολαμβάνουν τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης. Καλά να περάσουμε!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα