Αθλητισμός

Όσα συνέβησαν στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ

32.000 φίλαθλοι αποθέωσαν τον Κώστα Νεστορίδη. 

Parallaxi
όσα-συνέβησαν-στα-εγκαίνια-του-γηπέδο-925813
Parallaxi

Πάνω από 30.000 φίλαθλοι γιόρτασαν την επιστροφή της ομάδας τους στη Ν. Φιλαδέλφεια χθες οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γηπέδου «Αγιά Σοφιά OPAP Arena».

Οι φίλαθλοι αποθέωσαν τον θρύλο της κιτρινόμαυρης, Κώστα Νεστορίδη. 

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά. 

Ο Κώστας Νεστορίδης έκανε την εμφάνισή του μαζί με τους γιους του.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο έδωσαν “το παρών”.

Ο κόσμος φώναζε «όλε» στην ανακοίνωση του ονόματος του καθενός από τους παλαίμαχους. 

Μαζί με τον «Νέστορα» της ΑΕΚ ήταν και οι: Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Κώστας Νικολαΐδης, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σταθόπουλος, Λάκης Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντανιέλ Μπατίστα, Βασίλης Δημητριάδης, Χρήστος Κωστής , Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Κασάπης, Χρήστος Κωστής, Ντέμης Νικολαΐδης.

Έγινε αφιέρωμα στους ανθρώπους της ΑΕΚ που «έφυγαν» από τη ζωή τα τελευταία χρόνια.

Τελέστηκε αγιασμός του γηπέδου, ακολούθησε χορευτικό σόου και παρέλαση εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων.


Τι είπε στην ομιλία του ο Μελισσανίδης:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα, το έκανε».

Έκανε λόγο για «δυσκολίες που έμοιαζαν ανυπέρβλητες» ως προς την ανέγερση του γηπέδου.

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, είμαστε πάλι εδώ. Το έχει η μοίρα μας μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ συναντά και πάλι την ιστορία, ταυτίζεται με την ιστορία της».

«Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσει εδώ τα 100 χρόνια της ιστορίας. Αυτή την ιστορική επιβεβαίωση δεν τη ζούμε μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ απόψε, αλλά και μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης βλέπει να δικαιώνεται η παραχώρηση της έκτασης στα παιδιά των προσφύγων, τα αδέρφια Ιωνά, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο γράφοντας χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Η μνήμη του Σεραφείδη θα ζει αιώνια. Δικαιωμένοι μας βλέπουνε από ψηλά οι πατριάρχες μας, Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας. Δικαιωμένοι είναι οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι για να κληροδοτήσουν το μεγαλείο αυτή της ομάδα».

«Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά γήπεδο, αλλά ένα κέντρο μνήμης, πολιτισμού και αθλητισμού. Θα έχουν τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για τον προσφυγικό ελληνισμό. Οι οπαδοί θα διασχίζουν το γήπεδο θα περνούν από τις θύρες με τα ονόματα πόλεων των αλησμόνητων πατρίδων. Θέλουμε να μπαίνουν στην πατρίδα τους», τόνισε ακόμη και σημείωσε πως το γήπεδο είναι «δισέγγονο της προσφυγιάς».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα