Διεθνή

Ουκρανία: Βίντεο σοκ από μαζικούς τάφους στο Ιζιούμ

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 440 σορούς

Parallaxi
ουκρανία-βίντεο-σοκ-από-μαζικούς-τάφο-904676
Parallaxi

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ομαδικού τάφου Ουκρανών στρατιωτών και εκατοντάδων ακόμα αγνώστου ταυτότητας πολιτών στην πόλη Ιζιούμ την οποία πρόσφατα ανακατέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας για θέματα αγνοούμενων, Όλεγκ Κοτένκο, Ρώσοι έθαψαν Ουκρανούς στρατιώτες σε μαζικό τάφο στο δάσος της πόλης η οποία επέστρεψε υπό ουκρανική κατοχή πριν από μερικά 24ωρα.

Ο ίδιος υποστήριξε, επικαλούμενος βίντεο από Ρώσους, ότι στον ομαδικό τάφο που αποκαλύφθηκε και στον οποίο εκτιμάται ότι θάφτηκαν 440 σοροί, βρίσκονται περισσότεροι από 25 στρατιώτες.

Στο συγκλονιστικό βίντεο από το Associated Press έχει καταγραφεί η φρίκη με τον ομαδικό τάφο με τους σταυρούς αντί για ονόματα απλά να αναφέρουν αριθμούς.

«Αυτοί οι σταυροί είναι άνθρωποι που σκοτώθηκαν. Στη συνέχεια τους έθαψαν εδώ» είπε ο Κοτένκο με κατοίκους του Ιζιούμ να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Μετά την ανακάλυψη του ομαδικού τάφου, το επόμενο βήμα θα είναι η εκταφή των σορών και η εξέταση του DNA τους προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα