Διεθνή

Ουκρανία: Υποβάλλει αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ

Το ανακοίνωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του - Αναμένεται κλιμάκωση του πολέμου

Parallaxi
ουκρανία-υποβάλλει-αίτημα-ταχείας-π-899808
Parallaxi

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, ζητώντας την ένταξη της στη συμμαχία με επιταχυνόμενο τρόπο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τη Ρωσία και να κλιμακώσει την ένταση και αντιπαράθεση στα πολεμικά μέτωπα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε ενημερωτική δήλωση μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συζήτησαν το θέμα της νέας απόπειρας προσάρτησης του εδάφους της Ουκρανίας και της κλιμάκωσης της ένοπλης επίθεσης από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των προσπαθειών της επιτιθέμενης χώρας να προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι συζητήθηκαν τα «ψευδο-δημοψηφίσματα», ενώ το Συμβούλιο συζήτησε «τη συλλογική ασφάλεια της Ουκρανίας και του ευρωατλαντικού χώρου».

«Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου και της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ενίσχυση και επέκταση του διεθνούς συνασπισμού για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την αύξηση της στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας, την ενίσχυση της πίεσης των κυρώσεων προς τη Ρωσία, την εφαρμογή προτάσεων για την εγγύηση της ασφάλειας στη διεθνή σκηνή, την ενεργοποίηση της στρατηγικής της πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας από τις χώρες του ευρωατλαντικού χώρου, καθώς και την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών που προκαλεί η επιτιθέμενη χώρα», τονίζεται.

Η ανακοίνωση της Ουκρανίας ήρθε μετά το νέο διάγγελμα Πούτιν για την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών και την τελετή που ακολούθησε.

πηγή in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα