ΤΕΥΧΟΣ 268

Parallaxi Νοεμβρίου: Φθινοπωρινός οδηγός γεύσης και καιρός για Φεστιβάλ!

Η parallaxi Νοεμβρίου κυκλοφορεί παντού στη Θεσσαλονίκη με ένα τεύχος γευστικό και κινηματογραφικό.

Κυνισμός και αγωνίες

Ο Γ. Τούλας γράφει για τους δύο κυρίαρχους λόγους που διακρίνει τον τελευταίο καιρό. Δύο κόσμους που χωρίζονται με κρότο.

#TIFF63 Αναπαράσταση μιας διαρκούς πραγματικότητας

Ο απόλυτος οδηγός για το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δια χειρός του Γ. Γκροσδάνη.

Διατροφή και υγεία: Αλήθειες μόνο

Μπορεί να απαριθμήσει κανείς πολλές αντικρουόμενες συμβουλές διατροφικής συμπεριφοράς, με καλά κρυμμένες τις πονηρές σκοπιμότητες των τροφοβιομήχανων που έχουν εξαγοράσει στρατιές επιστημόνων και επιστημονικών περιοδικών. Τόση κακοφωνία πληροφοριών για τα τρόφιμα και τις χρόνιες ασθένειες… Γράφει ο Α. Καράγιωργας.

Γιάννης Κιορόγλου: Ο παγκόσμιος Έλληνας σεφ πατάει γερά στη Γη

Το να καταφέρεις να είσαι περιζήτητος σε κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη σε μια εποχή που η γαστρονομία είναι παγκόσμιο σπορ μοιάζει άθλος. Ακόμα μεγαλύτερος είναι να πατάς γερά στα πόδια σου, να διαχειρίζεσαι τη φήμη και να ονειρεύεσαι πώς η ελληνική γεύση μπορεί να είναι το διαβατήριο μας στον κόσμο. Μια εκ βαθέων συνέντευξη στον Γ. Τούλα.

Food Trends 2023: Τι και πώς θα τρώμε στο μέλλον;

Η επιταγή για περισσότερη βιωσιμότητα εντοπιότητα στη βιομηχανία τροφίμων, τα αναγεννητικά τρόφιμα και τα κλασικά πιάτα που μεταμορφώνονται σε “vegan”. Οι τάσεις στη διατροφή και το dining για το 2023 μας οδηγούν σε μια νέα εποχή…

Η Θεσσαλονίκη έχει γεύση πολυσυλλεκτική

Το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής γευστικής διαδρομής γράφεται τώρα στους δρόμους και στα σπίτια της πόλης. Γράφει η Μ. Στοίλη.

Τα top food spots του χειμώνα

Ο πιο ενημερωμένος οδηγός της Θεσσαλονίκης για να γνωρίζετε από πριν που θα απολαύσετε τη νέα σεζόν τις πιο σύγχρονες γαστρονομικές προτάσεις σε συνδυασμό με μοναδικές εμπειρίες σε αγαπημένα μαγαζιά. Όλες οι κορυφαίες επιλογές, γιατί η διασκέδαση για εμάς πρέπει να έχει άποψη.

Εργατικές κατοικίες Ξηροκρήνης: Ο πιο μεγάλος μικρόκοσμος της πόλης

Αυτοψία του Α. Λιτσαρδάκη στην Ξηροκρήνη. Το χτες, το σήμερα και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Η ζωή και οι άνθρωποι της γειτονιάς που βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδο του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Φθινοπωρινή μελαγχολία: 10 τρόποι να τη διαχειριστείτε

Οι πιο ξέγνοιαστες ημέρες είναι ήδη παρελθόν. Η μελαγχολία και η έλλειψη ενέργειας είναι παρούσες! Καθώς το καλοκαίρι ξεθώριασε κι έδωσε τη θέση του σε πιο κρύες και σκοτεινές ημέρες, δείτε πώς θα κρατήσετε μακριά τα “autumn blues”. Η Σόνια Ταλαντινού έχει τις συμβουλές.

Σχετικά Αρθρα