Πολιτισμός

13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεοραση!

Το βράδυ της Παρασκευής, απευθείας στην τηλεόρασή σου!

Parallaxi
13-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεορ-901392
Parallaxi

Το βράδυ της Παρασκευής, απευθείας στην τηλεόρασή σου!

Happy Birthday Mr. Bean (2021) σε σκηνοθεσία Ίαιν Τομσον και Άλεξ Μουκαντούμ

‘Ένα ντοκυμαντέρ που αναπολεί τα τριάντα χρόνια που έχουν περάσει από όταν ο θρύλος της κωμωδίας Mr Bean πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας. Με κλασσικά αποσπάσματα και συνεντεύξεις από τους δημιουργούς, συμπεριλαμβανομλενων των Ρόαν Άτκινσον και Ρίτσαρντ Κέρτις.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/06 στις 21.00

Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου (2016) σε σκηνοθεσία Ραούλ Αρεβάλο

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός άντρας που πλησιάζει διστακτικά την Άννα, αδερφή ενός φίλου του και σύζυγο του Κούρο, ο οποίος πρόκειται να αποφυλακιστεί έπειτα από οκτώ χρόνια. Ο Χοσέ τον περιμένει έχοντας στο νου του ένα κρυφό σχέδιο…

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/06 στις 22.00

Το Ίχνος του Χρόνου (2020) σε σκηνοθεσία Διονυσία Κοπανά

Το πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος ανέσκαψε το Ιδαίον Άντρον, τις Αρχάνες, τα Κύθηρα και τη Ζώμινθο, φέρνοντας στο φως πολύτιμες πληροφορίες για τον μινωικό πολιτισμό.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/06 στις 23.40

Η Μελωδία Του Θανάτου (2018) σε σκηνοθεσία Μελ Ντάμσκι

Μια απλή ερώτηση για νομικές συμβουλές μετατρέπεται στη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κλαίρ Ντάροου. Όλα αυτά όταν ο καινούριος και όμορφος εισαγγελέας Μάιλς Στράσμπεργκ της συστήνει την ετεροθαλή αδερφή του, Φοίβη. Η Φοίβη είναι μια τραγουδίστρια μου μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο της δίσκο. Φοβάται όμως ότι ίσως έχει δώσει τα δικαιώματά του στον πρώην παραγωγό της ο οποίος με τη σειρά του την απειλεί ότι θα καταστρέψει τις ηχογραφήσεις. Όταν βρίσκουν τον παραγωγό νεκρό στο στούντιο του, τα στοιχεία που συλλέγει η αστυνομία οδηγούν στη σύλληψη της Φοίβης. Παρόλο που η Κλαίρ δεν έχει αναλάβει ξανά υπόθεση δολοφονίας, ο Μάιλς δεν εμπιστεύεται σε κανέναν άλλον την υπόθεση της πολυαγαπημένης του αδερφής, παρά μόνο σε εκείνη. Κλαίρ και Μάιλς συνεργάζονται στενά με σκοπό να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από το έγκλημα.

*MEGA, Παρασκευή 10/06 στις 02.20

Χτυποκάρδια Στο Θρανίο (1963) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Μια μέρα που η Λίζα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για ν’ αποφύγει το σχολείο. Οι γονείς της, ανήσυχοι, ειδοποιούν τον γιατρό. Εκείνος καταλαβαίνει το ψέμα της και τη μαλώνει, όμως η κοπέλα τον πείθει να μην αποκαλύψει την αλήθεια στους γονείς της και τελικά ερωτεύονται ο ένας τον άλλον. Μετά το γάμο τους περνούν έναν υπέροχο μήνα του μέλιτος στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της.

*ANT1, Παρασκευή 10/06 στις 21.00

Καθηγητής Βαρέων Βαρών (2012) σε σκηνοθεσία Φρανκ Κορατσι

Κάποτε σπουδαίος παλαιστής στο κολέγιο, τώρα ο Σκοτ Ρος είναι ένας 42χρονος καθηγητής βιολογίας που βαριέται την εργασία του στο υποβαθμισμένο σχολείο που διδάσκει. Όταν ο χαμηλός προϋπολογισμός απειλεί να διακόψει το μουσικό τμήμα του σχολείου, με συνέπεια να μείνει άνεργος ο δάσκαλος Μάρτι, ο Σκοτ γίνεται αθλητής σε άγριο άθλημα πολεμικών τεχνών, ώστε να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα!

*ANT1, Παρασκευή 10/06 στις 23.30

Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες (2000) σε σκηνοθεσία Νάνσι Μάγιερ

Ο Νικ Μάρσαλ είναι ένας γοητευτικός και επιτυχημένος διαφημιστής. Χωρισμένος, με μια έφηβη κόρη που δεν βλέπει σχεδόν ποτέ, ζει μια ξέγνοιαστη εργένικη ζωή που οριοθετείται από το τρίπτυχο «χρήμα, γυναίκες, ποτό». Μετά από μία ηλεκτροπληξία, του συμβαίνει κάτι εντελώς περίεργο. Είναι σε θέση να διαβάζει τη σκέψη των γυναικών! Αυτή του η ικανότητα θα του αλλάξει εντελώς τη ζωή, καθώς τώρα είναι σε θέση να γνωρίζει… αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 10/06 στις 21.00

American Heist (2014) σε σκηνοθεσία Σαρίκ Αντρεασιάν

Ο Τζέιμς είναι ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν που αποφάσισε επιτέλους να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Ο αδελφός του, ο Φράνκι, ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή ανέλαβε την ευθύνη για ένα έγκλημα που είχαν διαπράξει μαζί, τώρα αποφυλακίζεται. Όταν τα πράγματα στη δουλειά του Τζέιμς αρχίζουν να πηγαίνουν άσχημα, ο Φράνκι του προτείνει να κάνουν μαζί μια τελευταία «δουλειά»: μια ληστεία τράπεζας στη Νέα Ορλεάνη.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 10/06 στις 23.40

Οι Υπηρέτριες (2011) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν.

*ALPHA, Παρασκευή 10/06 στις 23.45

Jurassic World (2015) σε σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World», όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond. ‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό, στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο.

*STAR, Παρασκευή 10/06 στις 21.00

Doom (2005) σε σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Μια ομάδα πεζοναυτών του διαστήματος αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή, τη διερεύνηση μιας σειράς παράξενων γεγονότων σε ένα απομονωμένο ερευνητικό κέντρο στον Άρη. Η έμπειρη ομάδα θεωρεί ότι έχει μαζί της τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη κατάσταση, αλλά καταλήγουν να βρίσκονται στο έλεος γενετικά βελτιωμένων μηχανών δολοφόνων.

*STAR, Παρασκευή 10/06 στις 00.45

Άπληστοι Γείτονες (2014) σε σκηνοθεσία Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ

Ο Τομ και η Άννα είναι ένα ζευγάρι Αμερικάνων, που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όταν ο γείτονάς τους πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά προσωρινά, αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν $400,000. Αν και αρχικά είναι διστακτικοί, αναφορικά με το αν θα πρέπει να οικειοποιηθούν τον θησαυρό που ανακάλυψαν, αποφασίζουν ότι το σχέδιο είναι απλό: το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν τα χρήματα και να χρησιμοποιήσουν μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το σύμπαν αποφασίζει να τους δείξει πόσο εύκολα μπορούν να έρθουν τα πάνω – κάτω.

*STAR, Παρασκευή 10/06 στις 03.00

Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος Με Το Πριόνι (2013) σε σκηνοθεσία Τζον Λούσενχοπ

Η νεαρή Χέδερ μαθαίνει ξαφνικά ότι είναι κληρονόμος μιας περιουσίας που της άφησε η γιαγιά της, μαζί με το γεγονός ότι τελικά ήταν υιοθετημένη. Καθώς όμως επισκέπτεται το Τέξας μαζί με το αγόρι της και τους φίλους τους για να αναλάβει την περιουσία της, δε γνωρίζει ότι θα χρειαστεί να γνωρίσει και ένα μακρινό της εξάδελφο, που τον συνοδεύει μια περίεργη φήμη… Το έβδομο μέρος της σειράς ταινιών που σκορπά ρίγη ανατριχίλας, το οποίο λειτουργεί ως σίκουελ της αρχικής ταινίας του 1974.

*OPEN BEYOND, Παρασκευή 10/06 στις 01.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα