Διεθνή

Pink: Μην ακούτε τη μουσική μου όσοι αρνείστε το δικαίωμα στην άμβλωση

Ροντρίγκο: «Τόσες πολλές γυναίκες και τόσα πολλά κορίτσια θα πεθάνουν εξαιτίας αυτής της απόφασης»

Parallaxi
pink-μην-ακούτε-τη-μουσική-μου-όσοι-αρνείσ-902699
Parallaxi

Η Pinkδεν «μασάει» τα λόγια της και τοποθετείται μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ανέτρεψε την ιστορική απόφαση Roe v Wade για τη νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (απόφαση Dobbs, ελήφθη με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά) επικύρωσε ένα νόμο του Μισισίπι, που έχει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων και ο οποίος απαγορεύει τις αμβλώσεις έπειτα από κύηση 15 εβδομάδων. Αρκετές πολιτείες αναμένεται ότι θα περιορίσουν περαιτέρω τις αμβλώσεις ή θα τις απαγορεύσουν μετά την απόφαση αυτή.

Η τραγουδίστρια του «So What» έγραψε την άποψή της στο Twitter, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους υποστηρικτές της συγκεκριμένης απόφασης, σημειώνοντας: «Μην ακούτε τη μουσική μου».

Συγκεκριμένα γράφει: «Ας το ξεκαθαρίσουμε: Αν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ανήκει στη μήτρα μιας γυναίκας, στην επιχείρηση ή στο γάμο ενός ομοφυλόφιλου ατόμου ή ότι ο ρατσισμός είναι εντάξει, τότε παρακαλώ -στο όνομα του Κυρίου- να μην ακούσετε ξανά τη μουσική μου και επίσης να πάτε να γ… Είμαστε εντάξει;».

Μάλιστα, αργότερα παρέθεσε αναρτήσεις από άλλους χρήστες που ανταπέδωσαν τα «πυρά», ενώ ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ο ατζέντης της να επιβιώσει από το εγκεφαλικό επεισόδιο».

Η Pink απάντησε: «Εγώ είμαι ο ατζέντης μου. Είμαστε μια χαρά». Ο χρήστης του Twitter διευκρίνισε στη συνέχεια ότι έκανε ένα αστείο και η ποπ σταρ ζήτησε από τους οπαδούς της να τον αφήσουν ήσυχο.

Για το ζήτημα των αμβλώσεων έχουν τοποθετηθεί δεκάδες καλλιτέχνες στις ΗΠΑ. Το Σάββατο 25 Ιουνίου, η Ολίβια Ροντρίγκο ανέβηκε στη σκηνή του βρετανικού φεστιβάλ Γκλάστονμπερι μαζί με την καλεσμένη της Λίλι Άλεν, για να στείλει ένα μήνυμα στους πέντε δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ψήφισαν υπέρ της ανατροπής της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

«Είμαι συντετριμμένη και τρομοκρατημένη», είπε η 19χρονη Ροντρίγκο στο κοινό. «Τόσες πολλές γυναίκες και τόσα πολλά κορίτσια θα πεθάνουν εξαιτίας αυτής της απόφασης», αναφέρει ο «Guardian». «Αφιερώνω αυτό το τραγούδι στα πέντε μέλη του Δικαστηρίου, που μας έδειξαν ότι στο τέλος της ημέρας, πραγματικά δεν δίνουν δεκάρα για την ελευθερία».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα