Featured

Πόσες καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές «αντέχουμε»;

Περισσότερες από 40 προβάλλονται καθημερινά. Υπάρχουν τηλεθεατές για όλες αυτές;

Βιβή Κοτσαπουϊκίδου
πόσες-καθημερινές-τηλεοπτικές-εκπομ-821403
Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε γεμάτη υποσχέσεις. Οι περισσότερες εκπομπές έχουν κάνει ήδη πρεμιέρα και αναμένονται κάποιες βραδινές ή Σαββατοκύριακου ακόμα, για να συμπληρωθεί το «παζλ».

Φέτος ο «μπαχτσές» έχει απ’ όλα. Νέα πρόσωπα, επιστροφές, αλλαγές σε τηλεοπτικές στέγες και φυσικά μπόλικο ανταγωνισμό. Αν και αρχή ακόμα, κάποιες εκπομπές έχουν ξεχωρίσει ήδη και κάποιες δε φαίνεται να τα πηγαίνουν τόσο καλά. Η ερώτηση που υπάρχει όμως στον «αέρα» είναι η εξής: μπορεί το κοινό να καταναλώσει τόσο πολύ προϊόν; Υπάρχουν αλήθεια τόσοι άνθρωποι που βλέπουν ακόμα εκπομπές κάθε είδους;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Αλήθεια πόσες εκπομπές βρίσκονται καθημερινά στον αέρα (με νέα επεισόδια) αυτή τη στιγμή;

ΕΡΤ1

Η ΕΡΤ1 ξεκινά από τις 05:30 με την εκπομπή «Από τις έξι», με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά. Ακολουθούν οι «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη νέα προσθήκη της Χριστίνας Βίδου στις 09:15, ενώ η επόμενη, «Στούντιο 4», είναι στις 16:00 με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, οι οποίοι μετακόμισαν από τον ΣΚΑΪ όπου παρουσίαζαν τα Σαββατοκύριακα το ”DOT”.

Τα Σαββατοκύριακα, η έναρξη γίνεται στις 05:30 με το «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» και τους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο. Στις 10:00 σκυτάλη παίρνει η ομάδα του «Με νέα ματιά» με την Αλεξάνδρα Καϋμένου στο «τιμόνι».

ΕΡΤ3

Τα πρωινά ξεκινούν στις 10:00 με την εκπομπή «Περίμετρος», απευθείας από τη Θεσσαλονίκη, με την Κατερίνα Ρενιέρη και το νέο «ταίρι» της, τον Νίκο Πιτσιακίδη. Στις 16:00 προβάλλεται «Ο κόσμος των σπορ» με τον Πάνο Μπλέτσο, ενώ ακολουθεί στις 17:00 το «Ο3 *όμικρον τρία» με την Αλεξία Τζιώνα.

Mega

Καθημερινά στις 05:00 η πρώτη καλημέρα λέγεται από την «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Ακολουθεί η νέα εκπομπή «Mega Καλημέρα» στις 07:50 με την Ελεονώρα Μελέτη και σκυτάλη παίρνει στις 10:50 η Δανάη Μπάρκα με το ανανεωμένο «Πάμε Δανάη». Στις 13:50 η Ελένη Μενεγάκη με την «Ελένη» της, είναι το φετινό μεγάλο στοίχημα. Τη μέρα κλείνει ο Νίκος Ευαγγελάτος, στις 16:20 με την εκπομπή ”Live News”.

Τα Σαββατοκύριακα ξεκινούν στις 05:00 με το «Mega Σαββατοκύριακο» και τους Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνο Σιωμόπουλο. Στις 09:50 άρτι αφιχθείσα από το OPEN, η Σίσσυ Χρηστίδου μας λέει «Χαμογέλα και πάλι». Από το Σάββατο 25/9 στις 13:50 θα προστεθεί στο πρόγραμμα η εκπομπή «Τι λες τώρα» με την Κατερίνα Καραβάτου, η οποία πήρε μεταγραφή από το Star.

ΑΝΤ1

Το πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά ο Γιώργος Παπαδάκης με το «Καλημέρα Ελλάδα» στις 06:00, όπως άλλωστε εδώ και 31 χρόνια. Ακολουθεί «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα στις 09:50 με νέα ομάδα.

Τα Σαββατοκύριακα στις 07:00 οι «Πρωινοί Τύποι» με τον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη ξεκινούν την ημέρα. Στις 12:00 σταθερό ραντεβού αποτελεί η «Υγεία Πάνω Απ’ Όλα» με τη Φωτεινή Γεωργίου.

ALPHA

Σταθερά η Σταματίνα Τσιμτσιλή στις 07:45 με το ”Happy Day”, ανοίγει τη μέρα, με την Κατερίνα Καινούργιου στις 10:00 να αναλαμβάνει δράση μέσω της «Super Κατερίνα», μπαίνοντας στη λίστα με τα πρόσωπα που αποχώρησαν από το OPEN  την περσινή σεζόν. Στις 14:50 η Τατιάνα Στεφανίδου με το ”TLive” επιστρέφει και φέτος, απλά σε νέα ώρα.

Τα Σαββατοκύριακα τα «ραντεβού» είναι δυο και είναι σταθερά. Στις 09:50 ο Νίκος Μάνεσης με το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και στις 13:50 η Ναταλία Γερμανού με το «Καλύτερα δε γίνεται».

STAR

Τα δυο νέα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς, κάθε μέρα στις 09:00 μας λένε καλημέρα στο ”BREAKFAST@STAR”. Στις 12:00 σειρά παίρνει η Ζήνα Κουτσαλίνη με τις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

ΣΚΑΪ

Το κανάλι του Φαλήρου ξεκινά κλασικά με ενημέρωση. Στις 06:00 η πρώτη εκπομπή είναι το «Σήμερα» με την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ ακολουθούν στις 10:00 οι «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα. Στις 11:30  (από Δευτέρα 27/09, μετά από αλλαγή ώρας) έρχεται η Ιωάννα Μαλέσκου με το ”Love It” και θα ακολουθεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με το «Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ» στις 13:15. Στις 15:00 ο Νίκος Μουτσινάς για δεύτερη χρονιά, παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο το «Καλό Μεσημεράκι».

Τα Σαββατοκύριακα η αρχή γίνεται με την «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στις 05:30 και συνεχίζεται με το «Σαββατοκύριακο Παρέα» με τους Λένα Φλυτζάνη και Δημήτρη Καμπουράκη. Στις 13:30 προβάλλεται η νεοσύστατη εκπομπή «Όλα Γκουντ» με τη Ναταλί Κάκκαβα και τον Γρηγόρη Γκουντάρα. Τέλος το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα το νέο ”DOT” στις 16:30 με τη Νάντια Μπουλέ και τον Μίνωα Θεοχάρη.

OPEN

Το «Ανοιχτό Κανάλι» αρχίζει καθημερινά με την «Ώρα Ελλάδος» στις 06:00 και τον Άκη Παυλόπουλο, ο οποίος φέτος μοιράζεται την παρουσίαση με την Ευλαμπία Ρέβη. Στις 09:50 παρουσιάζεται η νέα εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» με τη Μπέττυ Μαγγίρα. Ο Βαγγέλης Δρίσκας καθημερινά στις 14:00 από την πλευρά του μαγειρεύει στο «Κάθε μέρα chef με τον Βαγγέλη Δρίσκα» και ακολουθεί στις 15:00 η Τζωρτζέλα Κόσιαβα με το «Μίλησε μου».

Στη ζώνη του Σαββατοκύριακου, η Φαίη Μαυραγάνη στις 05:30 παρουσιάζει το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και μετά προβάλλεται η νέα εκπομπή της Ελένης Τσολάκη ”Open Weekend”. Σταθερό παραμένει στις 13:40 στο ”OPEN Sport” με τον Μανώλη Σφακάκη, ενώ φέτος προστέθηκε στο πρόγραμμα η εκπομπή ”Familiar” με τη Μυρτώ Κάζη και τον Ετεοκλή Παύλου. Από το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η εκπομπή «Αυτό Είναι Σαββατοκύριακο» στις 14:45 με τη Νικολέττα Ράλλη.

Με έναν «πρόχειρο» υπολογισμό περισσότερες από 40 είναι οι εκπομπές, χωρίς να υπολογίζουμε reality και τηλεπαιχνίδια, οι οποίες προβάλλονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Ενημέρωση και ψυχαγωγία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μοιρασμένες σε αυτές, άρα υπάρχουν επιλογές για όλους, κάτι που κατατάσσεται στα θετικά αυτής της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Τι δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης

Μπορεί για κάποιους να μην είναι αντιπροσωπευτικά όπως δηλώνουν κατά καιρούς, ωστόσο είναι τα μόνα που μπορούν να αποδείξουν (;) την επιτυχία ή την αποτυχία ενός προγράμματος. Ήδη οι πρώτες μπηχτές «έπεσαν» στον αέρα των εκπομπών με την Ιωάννα Μαλέσκου και την Κατερίνα Καινούργιου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με αφορμή ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή της δεύτερης για το ”Love It”.

Ας αφήσουμε όμως τους αριθμούς να μιλήσουν. Τα νούμερα τηλεθέασης για την Πέμπτη 23/09/2021 όπως παρουσιάζονται από το zappit.gr, δείχνουν:

«Το αύριο μας ανήκει» είναι καθημερινή σειρά στο Mega.

* Στους παραπάνω πίνακες παρουσιάζονται οι εκπομπές που προβάλλονται καθημερινά, τα νούμερα αλλάζουν πολλές φορές από μέρα σε μέρα.

Σε ότι αφορά τα νούμερα της Κυριακής 19/09/2021, όπως τα ανέδειξε το youfly.com, διαμορφώθηκαν ως εξής:

Τηλεθέαση Πρωινής Ζώνης

  • MEGA – Χαμογέλα και πάλι – 18,4%
  • ALPHA – Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση – 17,3%
  • MEGA -MEGA Σαββατοκύριακο: 13,7%
  • OPEN BEYOND –Τώρα ότι συμβαίνει- 13,4%
  • ΣΚΑΪ – Καλημέρα – 10,7%
  • ΣΚΑΪ – Σαββατοκύριακο παρέα – 8,8%
  • ANT1 – Πρωινοί τύποι – 6,2%
  • OPEN BEYOND – OPEN Weekend – 4,9%
  • ΑΝΤ1 – Υγεία πάνω απ’ όλα – 3,8%

Τηλεθέαση Μεσημεριανής Ζώνης

  • ALPHA – Καλύτερα δεν γίνεται – 14,6%
  • ΣΚAΪ – Όλα Γκουντ – 9,1%
Υπάρχουν νικητές;

Οι νικητές ή οι χαμένοι της σεζόν θα κριθούν στο τέλος της από πολλούς παράγοντες. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι΄αυτούς, καθώς ακόμη κάποιοι δεν έχουν κάνει καν την εμφάνιση τους στους δέκτες μας. Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι φέτος θα δοθούν σκληρές «μάχες» όπως τονίζουν πολύ συχνά οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτή.

Από την άλλη, ένας παράγοντας που συζητιέται στα γραφεία των καναλιών, αλλά δε διαμορφώνει τα νούμερα τηλεθέασης, παρά μόνο τη δημοφιλία ενός προγράμματος είναι τα social media. Ένα σημαντικό «όπλο» το οποίο όμως θέλει προσοχή από τους ανθρώπους της τηλεόρασης. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί μεν να τα χρησιμοποιούν για να έρχονται σε επαφή με τους τηλεθεατές, να προωθούν τις εκπομπές τους ή να αλιεύουν περιεχόμενο, αλλά μια λάθος κουβέντα ή μια λάθος πράξη, μπορεί να τα στρέψουν εναντίον τους και εκεί δε τους «ξεπλένει» τίποτα. Κλασικό παράδειγμα είναι, ότι μια καλή μέρα κάποιου προγράμματος μπορεί να γεμίσει με θετικά σχόλια τις πλατφόρμες, ενώ την επόμενη κάτι κοινωνικά μη αποδεκτό που ειπώθηκε ή διενεργήθηκε, μπορεί να «κόψει» την καλπάζουσα πορεία της. Μια βόλτα από το Twitter μπορεί να τους / σας πείσει γι αυτό.

Εν κατακλείδι, είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά φέτος ως κοινό έχουμε υψηλές προσδοκίες από το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι «έχει πεθάνει», είναι εδώ και έχει τεράστια δύναμη. Μέχρι στιγμής πάντως, φαίνεται ότι τηλεθεατές υπάρχουν και μοιράζονται ανάμεσα σε δοκιμασμένες «συνταγές» και νέα «πειράματα». Περιμένουμε τη συνέχεια!

Δείτε επίσης

Όσα έρχονται στην μικρή οθόνη τη νέα σεζόν

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα