Διεθνή

Πούτιν: Αναβάλλει ανεξήγητα την ετήσια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη

Τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του «φουντώνουν»

Parallaxi
πούτιν-αναβάλλει-ανεξήγητα-την-ετήσι-899674
Parallaxi

Νέα φωτιά στα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου πρόεδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, βάζει η είδηση για αναβολή μιας μαραθώνιας ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξης που δίνει σχεδόν κάθε χρόνο, στη διάρκεια της οποίας απαντά σε δεκάδες ερωτήματα που στέλνουν Ρώσοι πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι η συνέντευξη που δίνεται σχεδόν κάθε Ιούνιο -μια εξαίρεση ήταν το 2020 λόγω πανδημίας- «θα καθυστερήσει» χωρίς να δώσει εξήγηση για τον λόγο, ούτε και να διευκρινίσει τον χρόνο, στον οποίο μετατίθεται.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Πεσκόφ είπε μόνο ότι η συνέντευξη δεν θα δοθεί νωρίτερα από τον Ιούλιο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η αναβολή έχει δώσει νέα τροφή στα σενάρια που βλέπουν εδώ και καιρό το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Newsweek, ο Ρώσος πρόεδρος δίνει την ετήσια συνέντευξη κάθε χρόνο από το 2001, εκτός από τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα συνομιλούσε με κατοίκους στην περιοχή του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνέντευξης, και είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτό δεν ισχύει.

Το Ντονμπάς είναι επί του παρόντος το σκηνικό έντονων συγκρούσεων μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

«Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας συνομιλία αυτόν τον μήνα. Και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να συμβεί ούτε το δεύτερο μέρος αυτών που είπατε» απάντησε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην ερώτηση για τους κατοίκους του Ντονμπάς.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη ότι το χρονοδιάγραμμα «δεν έχει ακόμη καθοριστεί», αλλά ότι «οι προετοιμασίες ρουτίνας βρίσκονται σε εξέλιξη».

«Τόσο από τεχνικής όσο και από ουσιαστικής άποψης. Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο, ογκώδες γεγονός. Ως εκ τούτου, οι προετοιμασίες ρουτίνας βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά θα εισέλθει στο τελικό στάδιο μετά τον καθορισμό των προθεσμιών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα