Διεθνή

Προηγείται οριακά ο Μελανσόν στη Γαλλία

Η Μαρίν Λεπέν ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να στηρίξει κανέναν από τους δύο πρωτοπόρους

Parallaxi
προηγείται-οριακά-ο-μελανσόν-στη-γαλλ-908051
Parallaxi

Η Μαρίν Λεπέν ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να στηρίξει κανέναν από τους δύο πρωτοπόρους στον πρώτο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Τα περισσότερα δημοσκοπικά ινστιτούτα και τηλεοπτικοί σταθμοί της Γαλλίας εμφανίζουν την Λαϊκή Ένωση του Ζαν Λικ Μελανσόν να έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά με διαφορά 0,4% από την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν έρχεται πρώτη σύμφωνα με τις έρευνες, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Σύμφωνα με τα νεότερα ευρήματα της δημοσκόπησης της Ipsos για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου France 24 ο αριστερός συνασπισμός Nupes (Λαϊκή Ένωση) του Μελανσόν συγκεντρώνει 25,6% έναντι 25,2% του Ensemble! (Μαζί!) του Μακρόν

Τα εκλογικά τμήματα των μεγάλων πόλεων έκλεισαν στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) για να ακολουθήσουν τα πρώτα exit poll, καθώς και οι προβολές για τον αριθμό των εδρών που θα καταλαμβάνει ο κάθε συνασπισμός μετά το δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής απηύθυναν τόσο η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν εκ μέρους της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο ηγέτης της Λαϊκής Ένωσης.

Aπό πλευράς της, η Μαρίν Λεπέν ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να στηρίξει κανέναν από τους δύο πρωτοπόρους στον πρώτο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα