Πολιτισμός

Πρόβες όπου βρουν κάνουν οι σπουδαστές σχολής χορού της Τριανδρίας

Ενώ ο καιρός περνάει και το πρόβλημα στέγασης της παραμένει άλυτο, προκαλώντας ανησυχία σε σπουδαστές και τις οικογένειες τους.

Γιώργος Σταυρακίδης
πρόβες-όπου-βρουν-κάνουν-οι-σπουδαστέ-919258
Γιώργος Σταυρακίδης

Στη σκιά μίας αντιπαράθεσης που θέλει την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού να κινδυνεύει να μείνει… χωρίς στέγη, οι σπουδαστές της φαίνεται να αναζητούν κάθε Σαββατοκύριακο χώρο ώστε να προετοιμάσουν την ετήσια παράσταση τους.

Σε συνέχεια του θέματος που αναδείξαμε στην Parallaxi στις 13 Απριλίου όπου το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας ανακοίνωσε στη Σχολή Χορού την διάθεση του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο στέγασης στο κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού Τριανδρίας, τα πράγματα φαίνεται να μην έχουν ακόμα καμία σοβαρή εξέλιξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Διευθύντρια της Σχολής, Δήμητρα Κορωναίου, τα πράγματα φαίνεται να «οδηγούν σε αδιέξοδο».

Στην επικοινωνία μας μαζί της κι ενώ προετοιμάζει τη Σχολή για την μεγάλη ετήσια παράσταση στο Βασιλικό Θέατρο, στις 2 και 3 Ιουνίου, έκδηλη είναι η απογοήτευση, καθώς όπως αναφέρει στην Parallaxi «Εμείς με τους φοιτητές μας έχουμε την παράσταση μας που ετοιμάζουμε με χίλια ζόρια. Με μισή καρδιά τα κάνουμε όλα, με αυτό το κλίμα. Τα παιδιά πλέον το γνωρίζουν το θέμα καλά, όπως και όλοι πια στη πόλη. Δεν άκουσα από κανέναν μία άλλη άποψη που να λέει να φύγουμε από το κτίριο. Τα παιδιά και οι οικογένειες τους ασφαλώς και ανησυχούν με το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη. Πρέπει το θέμα να λυθεί άμεσα, μέχρι αρχές Ιουνίου για την ακρίβεια. Εμείς το έτος μας το ξεκινάμε τον Αύγουστο που προετοιμάζουμε τα παιδιά που θα δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για να μπουν στην Ανωτέρα. Κι αυτά που είναι στο δεύτερο ή στο τρίτο έτος θα πρέπει να γνωρίζουν αν θα μας πετάξουν έξω τον Γενάρη ή αν θα μπορούν να συνεχίσουν το έτος τους εκεί. Πρέπει λοιπόν να ξέρουν τα παιδιά αν θα υπάρχει η Σχολή για να σπουδάσουν.» αναφέρει, ενώ συνεχίζει λέγοντας μας πως κάθε Σαββατοκύριακο αναζητούν χώρο για τις πρόβες τους, όταν μάλιστα το κτίριο που στεγάζει τις καθημερινές την Σχολή, είναι άδειο εκείνες τις μέρες.

xoros-unsplash.jpg

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ

«Με αφορμή αυτό, που ζητήσαμε να δουλέψουμε Σαββατοκύριακα και μας αρνήθηκαν τον χώρο, ψάχναμε όλο αυτόν τον καιρό που θα κάνουμε πρόβες για να έχουμε μια καλή παράσταση. Πήγαμε μία φορά για πρόβες σε μία αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής – μας βοήθησε ο κύριος Γάκης – και τώρα το Σαββατοκύριακο, θα δούμε που θα πάμε για πρόβα. Είναι απίστευτο αν σκεφτείτε ότι το κτίριο μας είναι άδειο τα Σαββατοκύριακα, δε κάνουν δηλαδή τίποτα αλλά επειδή το συμφωνητικό έλεγε καθημερινές 9.00 με 15.00, δεν διαπραγματεύονται να πάμε άλλη μέρα και άλλη ώρα. Ακόμα κι αν δεν έχει τίποτα μέσα.»

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κεντρικό Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συμμετείχαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, παρουσία και της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας, με θέμα τη χρήση του κτιρίου όπου εδράζεται η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Χάρης Αηδονόπουλος εξέφρασε τη θέση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα με την οποία:

1) Η Σχολή Χορού θα χρησιμοποιεί τη μεγάλη αίθουσα καθημερινά 09.00- 15.00.

2) Προτάθηκε η τοποθέτηση πτυσσόμενης θεατρικής εξέδρας.

3) Προτάθηκε η τοποθέτηση ηχομόνωσης.

4)Προτάθηκε η τοποθέτηση πτυσσόμενου καλύμματος του ξύλινου πατώματος, ώστε να προστατεύεται από τις φθορές και να μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο από τους χορευτές, όσο και από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Τριανδρίας.

mpaleto-unsplash.jpg

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Ο κ. Αηδονόπουλος, αναφέρει στην Parallaxi σήμερα, πως «Στη συνέλευση υπήρχε μία συνεννόηση, ένα θετικό κλίμα. Δεν υπήρχε ένταση όπως είχε συμβεί παλιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είπαμε ότι θα επανέλθουμε, κωδικοποιώντας όλες τις επιθυμίες, προκειμένου το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας να αποφασίσει για τον επιμερισμό των ωρών ώστε να είναι αρμονική η συνύπαρξη των Συλλόγων και της Σχολής Χορού. Δεν συντρέχει λόγος έντασης από τη στιγμή που ο Σύλλογος λέει πως του φτάνουν τα απογεύματα.», ενώ μας διαβεβαιώνει πως τα πράγματα σύντομα θα έχουν καλή κατάληξη, σύμφωνα με όσα έχει καταλάβει από τη διάθεση των δύο μεριών.

Από την πλευρά της, η κ. Κορωναίου, αναφέρει: «Στη σύσκεψη εγώ δεν παραβρέθηκα επειδή δεν ήθελα να είμαι. Ακούγεται έντονα το όνομα μου σε αυτό το θέμα, αλλά ουσιαστικά δεν αφορά εμένα, επειδή εγώ σήμερα είμαι διευθύντρια και αύριο μπορεί να μην είμαι, άσχετα αν αγωνίστηκα πολύ για να βρω ένα κατάλληλο κτίριο. Πρέπει λοιπόν οι εκλεγμένοι, οι πολιτικοί να βρουν τη λύση. Εγώ είμαι μία εργαζόμενη, τίποτα άλλο. Ήταν μία συνάντηση του Διοικητικού μας Συμβουλίου με τα άτομα της Ενότητας Τριανδρίας, με τους υπεύθυνους και απ’ ότι μου μεταφέρθηκε μετά, δεν κατέληξε κάπου διότι απ’ ότι φαίνεται είναι δύσκολα τα πράγματα. Μάλιστα, πριν από δύο Δευτέρες, συζητήθηκε το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο για πάνω από δύο ώρες και συμφώνησαν πως η Σχολή πρέπει να παραμείνει εκεί. Από εκεί και πέρα, ο κ. Ζέρβας, ο Δήμαρχος, παρακάλεσε το Διοικητικό μας Συμβούλιο και της Ενότητας Τριανδρίας να μιλήσουν, να βρουν λύση αλλιώς δε ξέρω τι θα γίνει. Η διάθεση του πάντως, από αυτό που κατάλαβα, είναι να παραμείνει η Σχολή. Εγώ ξέρω πως μπορούμε να βρούμε πολλές λύσεις, αλλά μόνο αν υπάρχει καλή διάθεση. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε, να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια και πρέπει γρήγορα να βρεθεί μία λύση»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα