Θέατρο

Μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη δίνει ραντεβού στο facebook

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της πόλης μας δίνει ραντεβού στην Αθήνα.

Άννα Ποδάρα
μια-ομάδα-από-τη-θεσσαλονίκη-δίνει-ραν-212440
Άννα Ποδάρα

«Rendez-vous?-Meet me on facebook»: Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της πόλης μας δίνει ραντεβού στην Αθήνα

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της πόλης, Ensemble 23 κατεβαίνει Αθήνα και παρουσιάζει στο θεατρικό κοινό της πρωτεύουσας την παράσταση «Rendez-vous?-Meet me on facebook» που θα παιχθεί στο «Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες» στο πλαίσιο του «Reborn in Athens 2017 » στις 14 – 15 Ιουλίου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θεατρο Θησείον, Ένα Θεατρο Για Τις Τέχνες στο πλαίσιο του «Reborn in Athens 2017». Το «Rendez-vous?-Meet me on facebook» είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και αρχικά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ. Η ομάδα Ensemble 23 έχει στο καταστατικό της δυο παραστάσεις : το «’Oλα τα βουβά πρόσωπα» και το «Rendez-vous? meet me on Facebook» οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της σχολής θεάτρου του Α.Π.Θ.

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Κοσμίδης εξηγεί το σκεπτικό με το οποίο δημιουργήθηκε η νέα ομάδα: «Το θέατρο αποτελεί τον χώρο μας, το σπίτι μας. Το όνειρο μου ήταν να φτιαχτεί μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, με τους οποίους να μοιραζόμαστε κοινούς τόπους ζωής και να έχουμε κοινές θέσεις απέναντι στα πράγματα, τόσο τα καλλιτεχνικά αλλά και γενικά. Αυτό μου έλλειπε καθώς λίγες είναι οι ομάδες, που λειτουργούνε με τέτοιο τρόπο σήμερα. Έτσι ξεκίνησαν όλα, μίλησα με 2 φίλους για μια σκέψη, που με απασχολούσε, να κάναμε μια παράσταση, η οποία να μιλάει για το τάδε και αυτοί προβληματίστηκαν μαζί μου και ήρθαν κι αλλοι νέοι φίλοι, φίλοι φίλων, και τελικά καταλήξαμε να δουλεύουμε ασταμάτητα 2 χρόνια τώρα.»

«Rendez-vous? meat me on Facebook»

Νέοι άνθρωποι, οι ζωές τους, τα προβλήματα της καθημερινότητας, ένα πάρτυ και… τα social media. Πολύ προσωπικές ιστορίες-πραγματικές μαρτυρίες από ραντεβού δικά μας ή άλλων, που συνέβησαν στο παρελθόν. Ιστορίες για ανθρώπους νέους που θέλουν να συνάψουν σχέσεις. Ψάχνουν να μην είναι μόνοι.

Με όχημα την αφήγηση και τις μαρτυρίες νέων ανθρώπων από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές εμπειρίες, στήνεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο πάρτυ, όπου το internet και το facebook παίζουν κυρίαρχο ρόλο, καθώς ό,τι ανεβαίνει στις οθόνες συμβαίνει απευθείας στο πάρτυ.

Τα διαχρονικά προβλήματα της νέας γενιάς τίθενται μέσα σε ένα σύστημα πάνω στο οποίο δομείται το σήμερα, που τα γεγονότα της ζωής είναι μικρά, οι γνωριμίες εύκολες, οι αναρτήσεις άπειρες, τα λόγια λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα, ο χρόνος πάντα λίγος αλλά την ίδια στιγμή τόσο αφόρητα πολύς.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Κοσμίδης

Δραματολογία: Ματίνα Παγουλάτου, Χάρης Ηλιάδης

Σκηνογραφία: Μάγδα Δήμου

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Όλια Πανίδου

Βοηθός φωτιστή- βίντεο: Αρσινόη Πηλού

Μουσική: Μάριος Μορφίδης

Ερμηνεύουν: Αποστόλης Βαράνος, Γιώργος Γκρίνιας, Χάρης Ηλιάδης, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Μάριος Μορφίδης, Χριστίνα Σαπουνίδου, Αντωνία Τεκνετζίδου

Προπώληση εισιτηρίων από Ticket Services: Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Τηλεφωνικά: 210 7234567

RENDEZ-VOUS?? Μια γεύση για την αυριανή παράσταση..Ραντεβού στο Κλειώ (Εγνατία 122) στις 21.30! Vaggelis Kosmidis Emmanouella Kontogiorgou Antonia Teknetsidou Marios Morfidis Apostolis Varon Γκρίνιας Γεώργιος Harry Iliadis Evangelos Evan Maroulis Olia Panidou Matina McHappiness Magda Dimou Arsinoi Nuwanda Pilou

Posted by Xristina Sap on Sunday, May 28, 2017

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα