Διεθνή

Ρωσία: Κόβει και το φυσικό αέριο στην ΦΙλανδία

Πριν μια εβδομάδα είχε κόψει την τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα

Parallaxi
ρωσία-κόβει-και-το-φυσικό-αέριο-στην-φι-900223
Parallaxi

Μετά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η Ρωσία αναμένεται να «κόψει» την τροφοδοσία και του φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η φινλανδική εταιρεία αερίου Gasum.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, θα τεθεί σοβαρό ζήτημα με τα αποθέματα φυσικού αερίου, καθώς η σκανδιναβική χώρα καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών της από τη Ρωσία.

Η Gasum ενημέρωσε ότι λήγει το συμβόλαιό της με τη Μόσχα για την παροχή του φυσικού αερίου και ως εκ τούτου, η Ρωσία, που αξιώνει τις αποπληρωμές με ρούβλια, θα προχωρήσει στη διακοπή της προμήθειας, όπως ακριβώς έπραξε και με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εταιρεία ενημέρωσε την κυβέρνηση του Ελσίνκι, με την οποία συζητά τους τρόπους αναπλήρωσης των κενών που θα προκληθούν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «επείγουσα και σοβαρή κατάσταση».

Η Gasum ενημέρωσε την Gazprom ότι δεν προτίθεται να πληρώσει σε ρούβλια, ούτε μέσω ειδικού λογαριασμού που προτείνεται ως λύση, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο προμήθειας ρωσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα