Διεθνή

Σαγκάη: Προς χαλάρωση το σκληρό lockdown

Ετοιμάζονται να ανοίξουν και πάλι τα εργοστάσια

Parallaxi
σαγκάη-προς-χαλάρωση-το-σκληρό-lockdown-899607
Parallaxi

Οι κινεζικές αρχές ετοιμάζονται να χαλαρώσουν το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη ελπίζοντας ότι οι νέες μολύνσεις θα περιοριστούν κυρίως στις εγκαταστάσεις καραντίνας.

Τα εργοστάσια της πόλης αναμένεται να μπουν και πάλι στην παραγωγική διαδικασία. 

Συγκεκριμένα, κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Tesla άρχισαν να προετοιμάζονται τη Δευτέρα για να ανοίξουν εκ νέου τα εργοστάσιά τους στη Σαγκάη. 

Ωστόσο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να μένουν στο χώρο εργασίας τους ενώ δεν υπάρχει και άμεση ενημέρωση για το πώς τα εργοστάσια θα αντιμετωπίσουν τις διαταραγμένες αλυσίδες ανεφοδιασμού.

Εν μέσω της μεγαλύτερης εξάπλωσης κορωνοϊού στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας, η Σαγκάη συνεχίζει να καταγράφει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, με την πλειονότητα να βρίσκεται ήδη σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Επί του παρόντος, όλα τα θετικά κρούσματα πρέπει να απομονώνονται, σε αυτές τις εγκαταστάσεις ή σε νοσοκομεία εάν απαιτείται θεραπεία. Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων να επιτευχθεί μέχρις ότου η εξάπλωση σταματήσει στον τοπικό πληθυσμό εκτός των εγκαταστάσεων καραντίνας. Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου οδήγησε στο πρόσφατο παρελθόν σε χαλάρωση των περιορισμών σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια εξάπλωσης του ιού.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα μειώθηκε σε 19.442 από 21.395 την προηγούμενη ημέρα, με 550 κρούσματα να εντοπίζονται εκτός των ζωνών καραντίνας, από 561 την προηγούμενη ημέρα.

«Ο κινεζικός πληθυσμός έχει ένα βαθμό ανοσίας λόγω του εμβολιασμού αλλά όχι λόγω της έκθεσης στον ιό, επειδή τον χειρίστηκε τόσο καλά», δήλωσε ο καθηγητής Robert Booy, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες και εμβολιασμούς από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

«Το πρόβλημα που έχει τώρα η Κίνα είναι ότι ο ιός της Γουχάν είχε αριθμό αναπαραγωγής δύο, και η μεταλλάξεις έχουν [ρυθμό] 12 ή περισσότερο. Έτσι, θα είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί παρά τις προσπάθειες να τεθούν σε καραντίνα εκατομμύρια άνθρωποι κάθε φορά. Θα ήταν θαύμα αν μπορούσαν να ελέγξουν τον ιό παρά τις εξαιρετικά επιμελείς προσεγγίσεις τους», πρόσθεσε.

Πηγη – Guardian και Reuters

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα