Ελλάδα

Στη Βουλή την Πέμπτη η ομιλία Ζελένσκι

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία, παρουσία του Πρωθυπουργού 

Parallaxi
στη-βουλή-την-πέμπτη-η-ομιλία-ζελένσκι-902923
Parallaxi

Στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας στην ελληνική Βουλή και το «παρών» θα δώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Επίτροπο αρμόδια της θέματα Ενέργειας, Kadri Simson, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγο αργότερα, στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Klaus Regling, ενώ στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Βουλή για την ομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Odile Renaud-Basso. Τέλος, στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio López-Istúriz.

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε Ζελένσκι για παρέμβαση στη Βουλή Η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Ουκρανίας στις 25 Μαρτίου. Η απόφαση για την παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή έγινε δεκτή κατά την τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, με τρία από τα κόμματα της ελληνικής Βουλής να ψηφίζουν «ναι» (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), δύο «όχι» (ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ.) και μία κωλοτούμπα «ναι, μεν αλλά» (ΜέΡΑ25).

Το «παρών» κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης, κατά την οποία θα απευθυνθεί στο Σώμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης, θα δώσουν, επίσης, ο πρεσβευτής της Γαλλίας, λόγω της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας θα προσφωνήσει τον Ουκρανό πρόεδρο και εκείνος θα τοποθετηθεί για 10-15 λεπτά της ώρας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θεωρεία δεν θα ανοίξουν ούτε θα δοθούν προσκλήσεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βουλή τον μήνα Μάρτιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος (150). Στο πλαίσιο αυτό παρόντες, ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παραβρεθούν περισσότεροι από 200 βουλευτές.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα