Agenda

Στις Συκιές θα συμβεί μια μοναδική υποβρύχια συγκίνηση

Ένα πρωτότυπο αθλητικό event.

Parallaxi
στις-συκιές-θα-συμβεί-μια-μοναδική-υπο-382959
Parallaxi

Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε για φέτος ο δήμος Νεάπολης – Συκεών να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία είναι στις 3 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα νωρίτερα, (δηλαδή στις 2/12), όποιος το θελήσει, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μία μοναδική και πρωτότυπη εμπειρία: την δοκιμαστική κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία, με το «No Barrier Tour». Φυσικά, η εκδήλωση αυτή θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών.

Photo: Unsplash

Έχοντας ως φόντο το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, αλλά και τα κρυστάλλινα νερά της υπερσύγχρονης πιστοποιημένης πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), αλλά φυσικά και το εξειδικευμένο καταδυτικό κέντρο «Azure Diving Center», είναι εκατό τοις εκατό έτοιμοι να προσφέρουν στους συμμετέχοντες ΑμεΑ, μία αξέχαστη εμπειρία δοκιμαστικής κατάδυσης.

Η δοκιμαστική αυτή κατάδυση, γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού Disable Divers International (D.D.I.) και με τη συνεργασία του «Aqua Team Diving Center», αλλά και του Ασκληπιείου Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.

Από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 3 μ.μ. την Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018, η φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η εξής:να «μυήσουν» τους συμμετέχοντες «σε έναν… υποβρύχιο κόσμο, μαγικό και μυστηριώδη, προσφέροντάς τους μοναδικές συγκινήσεις και συναισθήματα μέσα στο απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών», όπως χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ, κύριος Δημήτρης Απατσίδης.

Αλλά και να αποδείξουν μέσα από την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πως «η αυτόνομη κατάδυση όχι μόνο απευθύνεται σε όλους, αλλά μπορεί να είναι μια ασφαλής δραστηριότητα ικανή να απελευθερώσει κάποιους συνανθρώπους μας από τους φυσικούς περιορισμούς που μπορεί να τους θέτει μια σωματική αναπηρία», όπως σημειώνει ο υπεύθυνος της δραστηριότητας, εκπαιδευτής D.D.I., κύριος Ηλίας Παπαδόπουλος.

Σε ένα περιβάλλον όπου η βαρύτητα δεν υφίσταται και η ελευθερία κινήσεων είναι απεριόριστη, ο κύριος Παπαδόπουλος με το επιτελείο του, θα έχουν τη δυνατότητα να «συστήσουν» στους συμμετέχοντες την αυτόνομη κατάδυση και τις μοναδικές αισθήσεις που προσφέρει στους αυτοδύτες, ώστε να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή εμπειρία που θα βοηθήσει ΑμεΑ να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, καθώς και σχέση με την κατάδυση.

Το επιτελείο θα αποτελείται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές κατάδυσης και πιστοποιημένους συνοδούς, όπως επίσης και εθελοντές για την καταδυτική δραστηριότητα Α.με.Α. σύμφωνα με τα πρότυπα της D.D.I.

Στην εκδήλωση-δραστηριότητα, θα συμμετέχει ενεργά και ο κύριος Μάνθος Μάρρας, ο οποίος είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών, καθώς και υπεύθυνος της D.D.I. στην Ελλάδα. Ακόμη, θα συμμετέχουν επίσης και οι δύο Παραολυμπιονίκες , Ανδρέας Κατσαρός και Ηλίας Ναλμπάντης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την επίτευξη καλύτερης εξυπηρέτησης των συμμετεχόντων, ο Ο.Α.Σ.Θ. θα διαθέσει για την εκδήλωση ένα ειδικό λεωφορείο για τη μεταφορά τους από και προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών.

Υπενθυμίζεται ότι με αθρόα και ενθουσιώδη συμμετοχή πολλών επίδοξων δυτών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, είχε ολοκληρωθεί το καλοκαίρι ο πρωτοποριακός πρώτος κύκλος του δωρεάν «Ειδικού Προγράμματος Εμπειρίας Καταδυτικής Κολύμβησης», που υλοποίησε πιλοτικά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του, με σκοπό να προσφέρουν σε όλους την ευκαιρία γνωριμίας και εξοικείωσης με την υποβρύχια κολύμβηση, και μάλιστα εντός της πόλης.

*Πληροφορίες: Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, τηλ. Επικοινωνίας: 2310 200 327

Η αφίσα της εκδήλωσης.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα