Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: «Βόμβα» Δεμίρη ότι κανείς δεν εξαιρείται από παρακολούθηση

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Parallaxi
συριζα-βόμβα-δεμίρη-ότι-κανείς-δεν-ε-911781
Parallaxi

Για «βόμβα Δεμίρη» στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κάνουν λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επικαλούνται μια αναφορά του ως ομολογία και για άλλες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μετά τη χθεσινή άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, σήμερα ο κ. Δεμίρης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επιβεβαίωσε ακόμα πιο εμφατικά το παρακράτος Μητσοτάκη».

Κι αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά σημείωναν σε απανωτές ερωτήσεις βουλευτών για το αν υπάρχουν και άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ο ίδιος απάντησε ότι «έχω πλήρη έλεγχο της Υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται».

«Κύμα» αποκαλύψεων και πολιτικές εξελίξεις βλέπουν στη Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου θεωρεί πως θα ακολουθήσει κύμα αποκαλύψεων το επόμενο διάστημα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεντο στον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «το μόνο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Μητσοτάκης είναι να πει δημοσίως ποιους ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθεί, για ποιους ακριβώς λόγους και εν συνεχεία να παραιτηθεί. Τα ”δεν ήξερα” και ”φταίει ο ανιψιός μου για το λάθος” τελειώσανε».

Στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει πρόταση για ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, προκειμένου να αναδείξει το θέμα των υποκλοπών, κάτι όμως που δεν προκρίνεται αυτή τη στιγμή.

Τι συνέβη στην Επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επίμονες ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως των Παύλου Πολάκη, Χάρη Καστανίδη και Γιάννη Ραγκούση, για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…».

Οι δηλώσεις Δεμίρη προκάλεσαν σάλο στις τάξεις των παριστάμενων βουλευτών. Βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για δήλωση – ομολογία του Θ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες ερωτήσεις των βουλευτών, αλλά ο Θ. Δεμίρης δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.

Πηγή: iefimerida.gr – left.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα