Επικαιρότητα

Τα μυστικά της επιτυχίας του σεναριογράφου του "Game of Thrones"

Ένα ιδιαίτερο Masterclass από τον William Simpson στο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  

Parallaxi
τα-μυστικά-της-επιτυχίας-του-σεναριογ-926915
Parallaxi

Τον δημιουργό του εικονογραφημένου σεναρίου του «Game of Thrones» William Simpson που συμμετείχε στο masterclass του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποδέχθηκε το κοινό του 6ου διεθνούς φεστιβάλ κόμικς στη Θεσσαλονίκη. 

Ο διάσημος σχεδιαστής και καλλιτέχνης συμμετείχε στο 6ο διεθνές φεστιβάλ κόμικς «The Comic Con – Thessaloniki Comic Convention» στο masterclass «Storyboard: Από το χαρτί στην οθόνη» που διοργάνωσε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου, αλλά και πολλοί φοιτητές, έδωσαν το «παρών» σε ένα ξεχωριστό masterclass, όπου ο διάσημος δημιουργός μίλησε για τα μυστικά και τις προκλήσεις της τέχνης του και μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τις συνεργασίες με γνωστούς δημιουργούς του κινηματογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις για το masterclass εξαντλήθηκαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης William Simpson μίλησε για την αναγκαιότητα του εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard) στις κινηματογραφικές παραγωγές, εξήγησε τον τρόπο δουλειάς του και μίλησε για τις πιο γνωστές κινηματογραφικές του συνεργασίες. 

«Όλα είναι θέμα εξάσκησης και όλα ξεκινούν από τη ζωγραφική», ανέφερε ο William Simpson, κάνοντας μια αναδρομή στην πλούσια καριέρα του στο χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών. «Για να γίνεις πετυχημένος δημιουργός storyboard, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι καλός καλλιτέχνης. Να διαβάζεις προσεκτικά το σενάριο και να δουλεύεις σκληρά σκιτσάροντας, χωρίς έπαρση και εγωισμό. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, εγώ ακόμη μαθαίνω να ζωγραφίζω», είπε χαρακτηριστικά ο William Simpson.

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες, όπως ο Judge Dredd και ο Roque Trooper. 

Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC Comics. Batman, Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους στους οποίους εργάστηκε, δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα. 

H κινηματογραφική μεταφορά του John Constantine είναι βασισμένη στην ιστορία Hellblazer: Dangerous Habits που δημιούργησε μαζί με τον Garth Ennis.

Τα τελευταία χρόνια o William Simpson εργάζεται ως storyboard artist, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες (Reign of Fire, Freeze Frame, Breakfast on Pluto, City Of Ember). Από το 2008 είναι ο storyboard and conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο «Game of Thrones», δίνοντας με το μολύβι του “ψυχή” στον κόσμο του Westeros.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα