Featured

Τα παιδιά των καλλιτεχνών που έγιναν τραγουδιστές και αγαπάμε!

Λάμπουν και στο μέλλον θα μιλάμε γι αυτούς.

Μυρτώ Τούλα
τα-παιδιά-των-καλλιτεχνών-που-έγιναν-τ-894909
Μυρτώ Τούλα

Αποφεύγω να μιλάω για γονίδια, προτιμώ να αναλύω καταστάσεις, όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα καρποφόρο περιβάλλον τέχνης, όπου και τα ερεθίσματα που λαμβάνει από την οικογένεια του είναι δυνατά, είναι σχεδόν απίθανο να μην συναναστραφεί και το ίδιο με μία μορφή τέχνης, χωρίς απαραίτητα να ακολουθήσει τα μονοπάτια των γονιών του.

Μεγαλώνοντας με ηθοποιούς που όλοι αγαπήσαμε, με τραγουδιστές που όλοι τραγουδήσαμε με ανθρώπους που είχαμε ως πρότυπα στα παιδικά μας χρόνια τα παιδιά των καλλιτεχνών αυτών ακολούθησαν την δική τους πορεία, βάζοντας μπροστά την γενιά τους και διαπρέπουν.

Τα αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την φρέσκια μουσική non stop στα ακουστικά μας.

Σκιαδαρέσες

Νίκη και Όλγα, αλλιώς μουσικό σχήμα Σκιαδαρέσες. Μου θυμίζουν τους “Χατζηφραγκέτα” γένους θηλυκού της γενιάς μου, τα τραγούδια τους βγαλμένα από φοιτητικές ιστορίες που μπορείς σίγουρα να βρεθείς πρωταγωνιστής. Άλλα ρυθμικά άλλα μπαλάντες, μετράνε εκατομμύρια views στο YouTube, χιλιάδες αναπαραγωγές στο Tik-Tok πριν καν βγάλουν άλμπουμ.

Νοσταλγική διάθεση, ανεπίδευτο χιούμορ, υπέροχες μπασάτες φωνές, έρωτας, φιλία, αγόρια, κορίτσια, χωρίς κανέναν περιορισμό στο τί λένε οι στίχοι και πώς “τραβιέται” ένα videoclip, με βεβαιότητα μπορώ να σας πω πως είναι το μουσικό σχήμα που ακούει η γενιά μου non stop, μόνο και μόνο γιατί οι Σκιαδαρέσες πάντα θα έχουν ένα τραγούδι που θα ταιριάζει άψογα σε όποια συναισθηματική φάση βρίσκεσαι. Απόλυτη ελευθερία από την πρώτη νότα που παίζει στα ακουστικά.

Γιώργος Κωστογιώργης

Χειμερινός μας κολυμβητής, συνθέτης της νέας γενιάς που βουτάει γρήγορα στα βαθιά παραδίδοντας μία σπουδαία δισκογραφική δουλειά γεμάτη ευαισθησία, γλύκα και περιγραφές που σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση, μελοποιώντας 14 από τα πιο αγαπημένα του ποιήματα μας ταξιδεύει σε εποχές θέρους και γαλήνης.

Ο Αργύρης Μπακιρτζής στην ερμηνεία των τραγουδιών, αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο της σύνδεσης δύο τριών γενιών, ενώ από την άλλη δείχνει τόσο μέσα στα νερά του, σε ένα μουσικό σύμπαν που πάντα ήξερε να το φτιάχνει με τους δικούς του όρους. Ο γιος του Αργύρη Μπακιρτζή και της Γεωργίας Τριανταφυλλίδου είναι ένα σπάνιο άνθος.

Μαριάνα Κατσιμίχα

Η Μαριάνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει σπουδάσει νηπιαγωγός στο ΕΚΠΑ, αλλά προς το παρόν δεν ασχολείται με το αντικείμενο σπουδών της. Γράφει τις σκέψεις της στο χαρτί και για καλή μας τύχη της μελοποιεί. Μέχρι στιγμής έχει επιλέξει να κυκλοφορήσει τραγούδια με αγγλικό στίχο, καθώς όπως διευκρινίζει σε συνέντευξη της στην Parallaxi το να γράψει κάποιος ελληνικό στίχο χρειάζεται μία ιδιαίτερη ωριμότητα. Tα τραγούδια της γράφτηκαν κατά βάση στην ηλικία των 16-18 ετών.

Παρέα με τον Κωστή Σαλλή, διασκευάζουν παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία και αγαπάμε να ακούμε. Η Μαριάννα πειραματίζεται με την γραφή σε ελληνικά, αλλά προς το παρόν μόνο υπό τη μορφή πεζού λόγου. Θεωρεί πως μελλοντικά θα καταφέρει να γράψει και ελληνικά κομμάτια».

good job nicky

Ο Good Job Nicky γεννήθηκε σε λάθος χώρα θα έπρεπε να ήταν στη Nέα Υόρκη και να κάνει κολλητή παρέα με την Billie Eilish. Μουσικός της γενιάς μου με αριστουργηματική φωνή που σε ανατριχιάζει, με εγωκεντρική εμφάνιση που σου κεντρίζει το βλέμμα και τραγούδια αγγλόφωνα που αποζητούμε διαρκώς.

Ποιοτική ποπ με διεθνείς προδιαγραφές, ο Νικόλας ηχογραφεί με τον κολλητό του Ερμή και εδώ ένα άπαιχτο ντουέτο στη μουσική βιομηχανία γεννιέται. Το τραγούδι που με έκανε να τον “ερωτευτώ κεραυνοβόλα” – January 8th – ερωτική ιστορία, η εσωτερική πάλι για τον έρωτα.

Φωτεινή Αθερίδου

Ηθοποιός, στιχουργός, χαμογελαστή και γλυκιά μανούλα την είδαμε πέρσι στην σειρά του MEGA “Σχεδόν Ενήλικες” και δεν την γνωρίσαμε λόγω των γονιών της. Θυμάμαι χαρακτηριστηκά να τραγουδάω πριν έξι χρόνια την επιτυχία “Πάρτο σερί”.

Η ερμηνεία της φρέσκια, οι στίχοι της γεμάτη χιούμορ προσαρμοσμένοι στην καθημερινότητα. Αγαπώ πολύ τον τρόπο που γράφει η φωτεινή, και που συνοδεύει τον Μίνω και τον Στάμο, μουσικό σχήμα που ξεχώρισε και μπήκε στην λίστα μου.

Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου https://www.youtube.com/watch?v=3dTCrux6GPM&ab_channel=KostantisPapakonstantinou

Λάργκο, Γκιντίκι και Transidelia εστί παραδοσιακή μουσική, ηλεκτρικός ήχος, δημιουργία, διασκευές, συναυλίες και κινηματογράφος, αυτός είναι ο Κωνσταντής και γι αυτούς τους λόγους τον ξεχωρίζουμε. Ο καλλιτέχνης που δίνει μία άλλη πνοή στην παραδοσιακή μουσική.

Η μουσική για τον Κωνσταντή είναι ψυχανάλυση, βασική του έμπνευση τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Η φωνή του ξεχωριστή και τα κομμάτια του ύμνοι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα