Parallax View

Θα ανοίξετε πόλεμο με όλα τα ΜΜΕ του κόσμου;

Την ώρα που βοά ο πλανήτης για την Ελλάδα εμείς γράφουμε για τη γίδα που έφαγε η Σάντρα Μπούλοκ και δυσφημούμε σπουδαίους δημοσιογράφους 

Γιώργος Τούλας
θα-ανοίξετε-πόλεμο-με-όλα-τα-μμε-του-κόσ-910183
Γιώργος Τούλας

Βρισκόμαστε πλέον ένα μήνα και κάτι μέρες μακριά από την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου. Μια υπόθεση, που είτε το θέλουμε είτε όχι άλλαξε την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης στην Ελλάδα. Τουλάχιστον για ένα μικρό κομμάτι των ελληνικών ΜΜΕ. 

Η πλειοψηφία των υπολοίπων ασχολείται με άλλα θέματα. Την όρεξη της Σάντρα Μπούλοκ που δοκίμασε γίδα και το κολύμπι της Τζένης Μπαλατσινού πλάι σε δελφίνια. Επίσης ενδιαφέρουν ιδιαίτερα θέματα όπως πόσες φορές μπορεί να κάνει κάποιος σεξ σε μια νύχτα. 

Το ελληνικό Watergate, όπως το ονομάζουν τεράστιοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί στον κόσμο σαν τους Guardian, New York Times, Wall Street Journal, Modern Tokyo Times, Xinhua News Agency κλπ, σε ένα απίστευτο μπαράζ δεκάδων πλέον επικριτικών δημοσιευμάτων που μιλούν ανοιχτά για τριγμούς στην κυβέρνηση, για πρωτοφανές σκάνδαλο που θυμίζει μέρες δικτατορίας, αυτό που απασχολεί πλέον επίσημα τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης που ανησυχούν για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δεν χάνουν ευκαιρία να το διατυμπανίζουν. 

Αυτό για το οποίο τοπικοί καλοθελητές γράφουν πως δεν τρέχει και τίποτε στα αλήθεια και πως όταν θα ανοίξουν οι φάκελοι και δούμε τι έκαναν οι προηγούμενοι θα έρθουμε πάτσι κι πόστα.  

Από την άλλη δεν λέει να κοπάσει ο σάλος με την υπόθεση του χειρισμού του Έβρου και το θάνατο ενός κοριτσιού, που από επίσημα χείλη, στην αρχή αμφισβητήθηκε, βάναυσα λοιδορήθηκε και τέλος δια πρωθυπουργικού στόματος φτάσαμε στην ιερόσυλη προσβολή του με ψέματα περί του ονόματος του. 

Και σε αυτή την περίπτωση η δουλειά ξένων κυρίως ΜΜΕ έφεραν στην επιφάνεια όσα συμβαίνουν. 

Δυστυχώς αντί να αντιληφθεί η ελληνική κυβέρνηση πως τα καμπανάκια χτυπάνε άνοιξε έναν διαρκή πόλεμο με τα διεθνή ΜΜΕ. Με τους NYTimes οι οποίοι της απάντησαν όπως έπρεπε δημοσιεύοντας του άρθρο του Alexander Clapp στην παγκόσμια έκδοση τους πρωτοσέλιδα, με το Politico στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο του, με το Spiegel βγάζοντας δελτίο τύπου και παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τον Έλληνα διακεκριμένο και βραβευμένο ανταποκριτή του περιοδικού ως απατεώνα. Ταυτόχρονα τα πληρωμένα τρολ γράφουν επί μέρες για ”εχθρούς της χώρας” και στοχοποιούν ανθρώπους που ζουν και εργάζονται με αξιοπρέπεια και υπηρετώντας τη δημοσιογραφία. 

Είναι πραγματικά τρομακτικό, απίστευτο και επικίνδυνο των ώρα που σε κατατάσσουν διεθνείς ανεξάρτητοι οργανισμοί στον πάτο της αξιοπιστίας σε όλες τις κατατάξεις να τολμάς να επιχειρείς αντί να βελτιώσεις όσα σου καταλογίζουν και να αποδείξεις ότι έχεις ευαισθησίες ελευθεροτυπίας, να περνάς απέναντι ανοίγοντας πόλεμο με το παγκόσμιο καταξιωμένο μηντιακό σύστημα. 

Είναι πρακτικές αυτές που θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε στον Κιμ, τον Ερντογάν, τον Τραμπ, τον Όρμπαν αλλά μάλλον τώρα πια και στην αποκαλούμενη φιλελεύθερη ελληνική κυβέρνηση. 

Θα τα βάλετε λοιπόν με όλα τα ΜΜΕ το κόσμου απλά γιατί δεν τα ελέγχετε και δεν τα χρηματοδοτείτε όπως πολλά ελληνικά; Ποιος θα βγει χαμένος εκτός από το κύρος της χώρας; 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα