Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη – 86η ΔΕΘ: 50.000 γόπες ανακυκλώθηκαν στη διάρκεια της Έκθεσης

Η ποσότητα που ανακυκλώθηκε έσωσε 350 κυβικά νερού από μόλυνση, ενώ δημιούργησε 12 κιλά λίπασμα

Parallaxi
θεσσαλονίκη-86η-δεθ-50-000-γόπες-ανακυκλώθ-902108
Parallaxi

Τριάντα ειδικούς κάδους της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ που ξεπέρασαν τους 200.000 δημιουργώντας μια νέα «πράσινη» δράση για τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση στα Βαλκάνια.

Οι επισκέπτες καπνιστές της φετινής 86ης ΔΕΘ, είχαν τη δυνατότητα να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να απορρίπτουν τα αποτσίγαρα σε ειδικούς «έξυπνους» κάδους που ήταν τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία σε ολόκληρο το εκθεσιακό κέντρο της 86ης ΔΕΘ. 

Παράλληλα, διανεμήθηκαν από την Cigaret Cycle, 10.000 ατομικά, επαναχρησιμοποιούμενα τασάκια από ανακυκλώσιμο υλικό σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εγρήγορσης του κοινού απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα μόλυνσης του Περιβάλλοντος απο τα αποτσίγαρα.

Τα 50.000 αποτσίγαρα που συγκεντρώθηκαν θα προωθηθούν σε εργοστάσια στη Γαλλία και στη Γερμανία για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. 

image8.jpeg

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του προγράμματος #gopafree για την περίοδο της 86ης ΔΕΘ προσμέτράται σε 12 κιλά λίπασμα με χρήση στην ανθοκομία και σε 38 κιλά πρώτης ύλης για νέα βιομηχανικά προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον, ενώ 350 m3 (κυβικά) νερού – γλυκού ή αλμυρού – σώθηκαν από τη ρύπανση των αποτσίγαρων. 

«Αν θέλουμε να δούμε τα νούμερα, καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα της ποσότητας των αποτσίγαρων σε σχέση με το ωφέλιμο αποτέλεσμα για το Περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Ήταν ένα στοίχημα και για μας και για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που υποδέχτηκε την πρωτοβουλία και το πρόγραμμα μας, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη ίσως αυτή τη στιγμή δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο της ανακύκλωσης. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που οι κάδοι αυτοί θα παραμείνουν στη ΔΕΘ καθόλη τη διάρκεια και των υπολοίπων γεγονότων και εκδηλώσεων που φιλοξενούνται εκεί, αλλά και περήφανοι που έχουν λάβει και μια άλλη διάσταση με την συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και μετατρέπονται και σε έξυπνοι κάδοι με αισθητήρα ελέγχου πλήρωσης», αναφέρει σε δήλωση του ο Διευθυντής και συνιδρυτής της Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου.

image0.jpeg

Ο «έξυπνος» κάδος για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων θα βρίσκεται στην έκθεση Beyond expo που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου στο περίπτερο της Cisco.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα