Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία το βράδυ – Ποια δρομολόγια εξαιρούνται

Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων

Parallaxi
θεσσαλονίκη-χωρίς-λεωφορεία-το-βράδυ-900693
Parallaxi

Νέα στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Η πόλη θα μείνει χωρίς λεωφορεία από τις 20:00 το απόγευμα έως και τη λήξη της βάρδιας, ενώ το νυχτερινό δρομολόγιο από το αεροδρόμιο προς τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, θα γίνεται κανονικά.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, σήμερα στις 10:00.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

“Προβληματισμούς και αναπάντητα ερωτήματα προκαλούν η στάση σιωπής και αδιαφορίας αρμόδιων Υπουργείων και ΟΑΣΘ στα θέματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία της πόλης μας και αποτελούν αιτία των συνεχόμενων απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Προφανώς να τους «βολεύει» και η δέσμευση μας ότι εν μέσω εξεταστικής περιόδου αναστείλαμε ειλημμένες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων για σειρά συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων. Εμείς τουλάχιστον αποδεικνύουμε συνεχώς ότι διαθέτουμε την κοινωνική ευαισθησία έναντι των συμπολιτών μας, αποφεύγοντας την προσθήκη προβλημάτων ειδικά σε σημαντικές περιόδους όπως είναι η εξεταστική περίοδος των παιδιών μας.

Απεναντίας, όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση με την κωλυσιεργία υπογραφής ΣΣΕ, την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση της επιστροφής μέρους των μισθών μας, είναι αυτοί που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την συνεχή συρρίκνωση του επιπέδου εξυπηρέτησης από το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη μας.

Αποδεικνύουν συνεχώς ότι αδιαφορούν παντελώς για την συγκοινωνία και ενδεχομένως η κατάσταση αναβρασμού που διατηρούν στις τάξεις των εργαζομένων και επιβατικού κοινού να εξυπηρετεί τα σχέδια ξεπουλήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν θα τους περάσει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά μας και παράλληλα να αποτελούμε το παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους για μαζική αντίσταση ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές φτωχοποίησης, ενάντια στις καθημερινές αυξήσεις βασικών ειδών επιβίωσης, ενάντια στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!”.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε επίσης και 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου.

ΟΑΣΘ: Η απεργία της Πέμπτης ταλαιπωρεί τους επιβάτες χωρίς λόγο

Για ευθύνες απέναντι στους επιβάτες μιλάει η διοίκηση του ΟΑΣΘ το Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού μετά την ανακοίνωση της σημερινής στάσης εργασίας.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αναφέρει πως θα ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος και επαναλαμβάνει ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ είναι δρομολογημένα.

«Σε άνευ λόγου ταλαιπωρία επιλέγει να υποβάλει για μία ακόμη φορά το επιβατικό κοινό το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη, 9 Ιουνίου, από τις 20.00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας», τονίζει η διοίκηση του Οργανισμού.

Παράλληλα, ενημερώνει πως κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα