Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων κατά φασιστικών ομάδων σε σχολεία

Την πρόσκληση κάνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας

Parallaxi
θεσσαλονίκη-κινητοποιήσεις-φορέων-κ-825407
Parallaxi
φωτογραφία αρχείου

Τη δράση φασιστικών ομάδων μέσα και έξω από σχολεία σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Αμπελοκήπους και Νεάπολη καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καλώντας εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς και εργατικά σωματεία να συμμετάσχουν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου.

«Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Κοκονάς, απαριθμώντας σειρά επιθέσεων από μέλη της αυτοαποκαλούμενης Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης (ΕΝΕΘ), οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη με τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου και είχαν συνέχεια μέχρι πρόσφατα, με καταγγελλόμενες επιθέσεις σε μαθητή πρόσφυγα έξω από το Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου και σε μαθητές και γονείς έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

«Είναι ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά μας να ξεριζώσουμε κάθε είδος φασιστικής ιδεολογίας και πράξης. Έχει σπάσει ο φόβος, έχουν ανοίξει τα στόματα», ανέφερε ο κ.Κοκονάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα