Μητσοτάκης: Παραπάνω από 30 έργα θα συγκροτήσουν τη Θεσσαλονίκη του 2030
Μάλιστα, έδειξε προς τις κάμερες το έντυπο με τα έργα - Όσα είπε
Ο πρωθυπουργός σήμερα τόνισε ότι περισσότερα από 30 σημαντικά έργα «θα συγκροτήσουν τη Θεσσαλονίκη του 2030».
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε προς τις κάμερες το έντυπο με τα έργα, το οποίο παρουσιαστεί αναλυτικά από τους αρμόδιους φορείς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η σχετική πληροφορία θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΥΜΑΘ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρόκειται για παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής, όπως παρεμβάσεις στις υποδομές, στην υγεία και την πρόνοια, στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αλλά και αναπλάσεις και επεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά τη Θεσσαλονίκη πολιτιστικά, αθλητικά και ως προς την πρόσβαση σε χώρους πρασίνου.
Ενδεικτικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μετρό Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι «το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Η Θεσσαλονίκη θα έχει και σύγχρονο μετρό και αρχαία» καθώς και στο Fly over.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. «Γνωρίζουμε τον χώρο δίπλα στα δύο σημαντικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ωριμάζουν πολύ γρήγορα οι σχετικές μελέτες», τόνισε.
Όσον αφορά τα έργα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ο πρωθυπουργός στάθηκε στην μετατροπή της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο Καλοχώρι.
Αναφορικά με τα τα δύο νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη αναφέρθηκε στην “ολοκλήρωση του προεδρικού διατάγματος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και η πολύ γρήγορη ωρίμανση της διπλής ανάπλασης με μετακίνηση του γηπέδου του Άρη σε οικόπεδο του ΟΑΕΔ”.
Στις διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο Πρωθυπουργός συμμετείχαν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος, επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Συμμετείχαν ακόμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης, ο ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Αττικό Μετρό Νικόλαος Ταχιάος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αττικό Μετρό Νικόλαος Κουρέτας.
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε πρώτα με τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Ζήσης Ιωακείμοβιτς.