Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη συνάντησε απόψε τη Βηρυτό

Η ανταπόκριση της παρουσίασης της πόλης ήταν θερμή και το ενδιαφέρον, που ελπίζουμε να ανοίξει δρόμους επισκέψεων ενός δυναμικού τουριστικού κοινού των Λιβανέζων προς την Θεσσαλονίκη.

Κατερίνα Καραμφυλίδου
η-θεσσαλονίκη-συνάντησε-απόψε-τη-βηρυ-378704
Κατερίνα Καραμφυλίδου

Σε μια φθινοπωρινή Βηρυτό, στην άκρη της Μεσογείου, η πολυπληθέστερη αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων, του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασε απόψε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Θεσσαλονίκη.

Η 19η και τελευταία για αυτή τη χρονιά αποστολή στην ιστορία της Διπλωματίας, που μετρά πια πάνω από 30 χιλιάδες χιλιόμετρα, επέλεξε έναν ιστορικό και τόσο ξεχωριστό, αλλά και με αγάπη για την Ελλάδα προορισμό.

Παράγοντες του τουρισμού, τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις έστειλαν στη Βηρυτό τους αντιπροσώπους τους που μαζί με την αντιδημαρχία τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, το Thessaloniki Concention Berau, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, συναντήθηκαν σε b2b συναντήσεις με παράγοντες της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου και συνέστησαν την Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα και την Ιωάννα Μηταφτσή μια γοητευτική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης με βίντεο και αριθμούς που παρακολούθησε ανάμεσα στους άλλους και ο υπουργός του Λιβάνου αλλά και ο γνωστός μπασκετμπολίστας Λευτέρης Σούμποτιτς που είναι προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ του Λιβάνου.

Η ανταπόκριση της παρουσίασης της πόλης ήταν θερμή και το ενδιαφέρον, που ελπίζουμε να ανοίξει δρόμους επισκέψεων ενός δυναμικού τουριστικού κοινού των Λιβανέζων προς την Θεσσαλονίκη. Η Aegean Airlines, μεγάλος χορηγός του ταξιδιού μας εδώ άλλωστε μας διαβεβαίωσε πως αν το ενδιαφέρον των Λιβανέζων είναι μεγάλο θα ξεκινήσει πτήση Θεσσαλονίκη-Βηρυτός. Σπουδαίο νέο…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα