Featured

Η θριαμβευτική επιστροφή δυο θρυλικών μπαρ σε ένα

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της Ικτίνου νά σαι έτοιμος για κάτι πολύ δυνατό!

Parallaxi
η-θριαμβευτική-επιστροφή-δυο-θρυλικώ-857504
Parallaxi

Ξέρεις τι σημαίνει συνάντηση Τιτάνων; Ξέρεις τι σημαίνει δυο ένδοξες ιστορίες να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργούν την απόλυτη πρόκληση του χειμώνα; Για κείνους που μεγάλωσαν στα μαγαζιά τους αλλά και για τους νεότερους που θα τους γνωρίσουν μέσα από αυτή την αναπάντεχη σύμπραξη, τώρα είναι η στιγμή να ανεβείτε τα μυθικά σκαλιά της Ικτίνου. Το Διατηρητέο και το The Bar παρουσιάζουν το στοίχημα του φετινού χειμώνα!

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά ενός θρυλικού μπαρ οι αναμνήσεις για όσους τις έζησαν και οι αφηγήσεις για όσους τα άκουσαν ζωντανεύουν. Το Διατηρητέο, στον πρώτο όροφο ενός από τα πιο όμορφα διατηρητέα κτίρια της πόλης του 1938, το μέγαρο Ηλία Ηλιάδη, στην Ικτίνου 12, άνοιξε το 1990 και σφράγισε τη ζωή και τη διασκέδαση της πόλης.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μεγάλωσε δυο γενιές· τους τότε εικοσάρηδες που χόρεψαν, ήπιαν, ερωτεύτηκαν, χώρισαν, ξανάσμιξαν, έκαναν παιδιά, και στη συνέχεια τα παιδιά τους που συνέχισαν την παράδοση στο αγαπημένο αυτό μπαρ.

Φέτος η ψυχή του Διατηρητέου, ο Λευτέρης Γεωργιάδης, γνωστός και ως Πατριάρχης που βρίσκεται πίσω από τα ντεκ του σε θρυλικά πάρτι όλων των εποχών, κάλεσε μια άλλη θρυλική μορφή της πόλης τον Θόδωρο Καπελιώτη, δημιουργό των μαγαζιών που έγραψαν ιστορία όπως το Panic Button και το The Bar, μορφή της πόλης και άνθρωπο που τα μαγαζιά του είχαν πάντα ένα μοναδικό class, να συμπράξουν μαζί αυτό τον παράξενο χειμώνα. Το κοκτέιλ εκρηκτικό!

Το ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ μπαίνει στην 32 χρονια λειτουργίας του πλην ενός της πανδημίας.

Με μια συνταγή που δεν έχασε ποτέ σε γοητεία, στον old time classic πεζόδρομο των καφέ μπαρ της πόλης, άνοιγε πάντα δρόμους με τις καινοτομίες, το στυλ, τις μεταμορφώσεις του, τις πρωτοβουλίες του με αποκορύφωμα τις μοναδικές συναυλίες για την λειτουργία των 30 χρόνων του.

Εξάλλου ίσως είναι και το μοναδικό και τελευταίο καφέ μπαρ που λειτουργεί με άδεια από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δείχνοντας έτσι τη διάρκεια του.

Φέτος στην αρχική παρέα των δημιουργών του (Χρήστου Κουδούνη, Βάιου Ποδιώτη και Λευτέρη Γεωργιάδη), έρχεται να προστεθεί ο Θόδωρος Καπελιώτης ως έτερος συμπρωταγωνιστής.

H σύμπραξη αυτή έρχεται να ενισχύσει την βραδινή μπαρίστικη λειτουργία, όπου υπό τους ήχους της μοναδικής μουσικής που όλα αυτά τα τα χρόνια ακούγεται πιστά, μπορείς να απολαύσεις μοναδικά κοκτέιλ αλλά και straight ποτά από την ψαγμένη και ενημερωμένη κάβα. Την φροντίδα της οποίας έχει αναλάβει ο Νίκος Ελευθεριάδης γνωστός από την πολύχρονη παρουσία του στο ΤΗΕ ΒΑR και άλλα μαγαζιά τονώντας ακόμα περισσότερο τον bar character που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Η συμβολή του The Bar είναι ολοφάνερη από τη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του. Η εκπληκτική συλλογή αντικειμένων δεκαετιών του Καπελιώτη δίνει το touch της μεταμόρφωσης δημιουργώντας ένα επιπλέον στοιχείο μεταμόρφωσης. Αντικείμενα που θα λατρέψεις στους τοίχους, την οροφή, τη σκάλα, το μπαρ.

Σπάνια κομμάτια διαλεγμένα με μεράκι σε διάφορα σημεία και αγορές του κόσμου, συγκλονιστικές πινελιές από αντικείμενα που έχεις δει σε ταινίες, σε φωτογραφήσεις, αντίκες και καλτ ταπετσαρίες, τα λατρεμένα ξύλινα αλογάκια.

Η πλήρης ανακαίνιση του χώρου εξασφάλισε περισσότερη άνεση στους θαμώνες, λόγω και των μέτρων της πανδημίας. Εξήντα πέντε τυχεροί απολαμβάνουν ταυτόχρονα την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, βγαλμένη από feel good ταινία με μαγικές vintage αναφορές και χρώματα. Και ακούνε τις μουσικάρες του πιο rock n roll μέρους αυτού του χειμώνα.

Η γνωστή λατρεμένη μπάρα με τα σπέσιαλ malt, τα cocktail, αλλά και η μοναδική συνταγή ζεστής σοκολάτας και ροφημάτων που δεν θα βρεις πουθενά αλλού και θα σε συντροφεύσει αν βρεθείς εκεί για τον πρωϊνό καφέ σου στο κέντρο.

Τα καθιερωμένα πάρτυ, τα απογεύματα του Σαββατοκύριακα που προστίθενται στα all time classic party παραμονές των εορτών και φυσικά η έγκυρη προκράτηση θα σας εξασφαλίσει την συμμετοχή λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Στα deck σταθερά τα απογεύματα ο Λευτέρης Πατριάρχης με την ιδιαίτερη πολύπολιτισμική μουσική του και τα βραδια έμπειροι dj ιδιαίτερης μουσικής γνώσης. Μουσικές που δεν ακούγονται πια στα μπαρ. Μπαρ με την αυθεντική έννοια του όρου. Με σεβασμό στην ιστορία του και στην ιστορική του συνέχεια. Μπαρ με τα όλα του. Για να συνεχίζουν οι παλαιότεροι και να μυούνται οι νεότεροι.

Αυτό το χειμώνα μια σύμπραξη που κάνει την καρδιά μας να αναθαρρήσει μας περιμένει στον πρώτο όροφο της Ικτίνου. Τα έχει όλα, όσα αγαπάμε και όσα θα αγαπήσουν οι επόμενοι. Και επειδή όπως λέει και ένα τραγούδι Last night a dj saved my life, τις δικές μας ζωές τις απογειώνουν οι μέρες και οι νύχτες της bar κουλτούρας που λίγοι άνθρωποι ξέρουν να τιμούν…

*To Διατηρητέο+The Bar, Ικτίνου 12, 1ος όροφος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα