Ελλάδα

Τι θα γίνει το φθινόπωρο με την πανδημία;

Στο τέλος του μήνα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας

Parallaxi
τι-θα-γίνει-το-φθινόπωρο-με-την-πανδημί-902217
Parallaxi

Παρότι οι περισσότεροι ξέχασαν την πανδημία εν μέσω θέρους, ο κορονοϊός συνεχίζει να είναι εδώ και να θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Άλλωστε οι προβλέψεις όλων των ειδικών είναι πως από Σεπτέμβριο θα κάνουν την εμφάνισή τους κι άλλες μεταλλάξεις, ενώ ήδη η παραλλαγή της Όμικρον «Κένταυρος» αρχίζει να δείχνει τα «δόντια» της.

Για τις ανησυχίες αυτές οι υγειονομικές αρχές αλλά και το υπουργείο Υγείας είναι επί ποδός ώστε αν χρειασθεί να εφαρμόσουν μέτρα.

Ο προβληματισμός βέβαια εστιάζεται στα νοσοκομεία κι αν αυτά θα επιβαρυνθούν στην περίπτωση που αυξηθούν τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία.

Γι αυτό το υπουργείο Υγείας έχει δώσει οδηγίες στους Διοικητές των Νοσοκομείων να παρακολουθούν στενά τις εισαγωγές ασθενών με covid, ώστε αν απαιτηθεί να ενεργοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο.

Ήδη πάντως έχει υπογραφεί σύμβαση με τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα νοσηλεύουν και περιστατικά κορονοιού και όχι όπως στα προηγούμενα κύματα που νοσήλευαν μόνο ασθενείς non covid.

Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Πάντως ήδη η κυβέρνηση έχει αποφασίσει όποια μέτρα εφαρμοσθούν να είναι ήπια ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή πορεία της οικονομίας της χώρας.

Μετά την επιτυχημένη τουριστική κίνηση, η κυβέρνηση περιμένει να κάνει ταμείο ώστε να διαπιστώσει πόσο πράγματι θετική ήταν η τουριστική ανάπτυξη αυτής της χρονιάς.

Και επειδή μάλιστα επιδιώκει να επεκτείνει την τουριστική περίοδο, είναι αποφασισμένη να μη θέσει σε εφαρμογή σκληρά μέτρα.

Το επιχείρημα είναι πως οι περισσότεροι πολίτες είναι εμβολιασμένοι, ενώ θα υπάρχουν και νέα διαθέσιμα εμβόλια, το ΕΣΥ δεν πιέζεται ενώ πλέον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοιό γεγονός που σημαίνει πως τίθεται και επισήμως πια το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Στο τέλος του μήνα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ώστε να αποφανθεί καταρχάς πως θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές.

Προς ώρας φαίνεται να υπάρχει διχογνωμία στον επιστημονικό κόσμο σχετικά με το αν θα πρέπει τα παιδιά να γυρίσουν στα θρανία με μάσκες και self test.

Κατά τα άλλα αν υπάρξει δραματική αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων από Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση στο χειρότερο σενάριο, όπως λένε πηγές του ethnos.gr, θα επιβάλει υποχρεωτικά μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

Διαφορετικά θα προχωρεί σε συστάσεις για χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νοσοκομεία και τις άλλες Μονάδες Υγείας, αλλά και σε υπενθύμιση προς τις ευπαθείς ομάδες να δείχνουν προσοχή και να χρησιμοποιούν μέτρα ατομικής προστασίας.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα