Πολιτισμός

Το Disney+ κατέφθασε και στην Ελλάδα: κατά πόσο αξίζει η συνδρομή;

Ρίξαμε μια ματιά στο περιεχόμενο του Disney+ και σας λέμε αν αξίζει τα 8,99/μήνα.

Μαγδαληνή Καραμπάση
το-disney-κατέφθασε-και-στην-ελλάδα-κατά-πό-929861
Μαγδαληνή Καραμπάση

Από την Δευτέρα 14 Ιουνίου η streaming πλατφόρμα της Disney είναι διαθέσιμη κι επισήμως και στη χώρα μας. Πολύς είναι ο κόσμος που έχει ήδη εγγραφή και μεγάλο ποσοστό των ενεργών συνδρομητών έχουν επιλέξει το 12μηνο πακέτο. Αξίζει όμως;

stighmiotipo-othonis-2022-06-15-045458.png

Το Disney+ διαθέτει μεγάλο ποσοστό από την ταινιοθήκη της Disney από σειρές και ταινίες, αλλά όχι ολόκληρη. Διαθέσιμοι είναι κυρίως πρόσφατοι τίτλοι, ειδικά από το 2010 και μετά. Αλλά οι λάτρεις της νοσταλγίας θα απογοητευτούν καθώς λείπουν ηχηρά ονόματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις σειρές του Disney Channel, όπως ο Aladdin (1994-1995) και η Pepper Ann (1997-2000).

Επειδή η πλειονότητα των εν λόγω σειρών χρονολογείται πριν το 2000, πιθανολογούμε ότι καθυστερεί το remaster των έργων αυτών, της διαδικασίας δηλαδή αποκατάστασης του υλικού προκειμένου να ανεβεί η ποιότητά τους.

Το Disney+ στερείται ξεκάθαρα ποικιλομορφίας. Με αποκλειστικά αμερικάνικο περιεχόμενο, στην πλατφόρμα δεν θα βρεις τις ισπανικές και νοτιοκορεάτικες σειρές και ταινίες που έκανε μόδα το Netflix.

Επιπλέον, αν μετρήσουμε το περιεχόμενο σε επεισόδια/ώρες πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο όγκο περιεχομένου, αλλά αν αναλογιστούμε ότι μόνο το Grey’s Anatomy διαθέτει 17 σεζόν και το The Walking Dead άλλες 11, γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για συγκεκριμένους τίτλους με αμέτρητα επεισόδια.

stighmiotipo-othonis-2022-06-15-130804.png

H πλατφόρμα μοιάζει να απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και στους λάτρεις των franchise του στούντιο, όπως το MCU και το Star Wars. Ο συνδρομητής σίγουρα θα απολαύσει υψηλής ποιότητας πρωτότυπες σειρές όπως το Ms Marvel και το Obi-Wan Kenoby -που πραγματικά αξίζουν να τα δούμε-, αλλά ταυτόχρονα παγιδεύει τον θεατή στο να γίνει μέρος αυτών των κινηματογραφικών κόσμων αναγκάζοντάς τον να παρακολουθήσει όλες τις σειρές και ταινίες του εκάστοτε franchise, ενισχύοντας το αίσθημα αυτό με πολλά μικρά ντοκιμαντέρ σχετικά με το πώς γυρίστηκαν όλα αυτά τα έργα.

stighmiotipo-othonis-2022-06-15-131100.png

Οι ταινίες για ενήλικες είναι αρκετά περιορισμένες για κάποιον που λατρεύει τον κινηματογράφο -και πιθανόν έχει δει τις περισσότερες από αυτές-, καθώς έχει έλλειψη πρωτότυπου περιεχομένου σε αυτήν την κατηγορία.

Λείπουν, βέβαια, οι «χαζοταινίες» που μας έχει συνηθίσει το Netflix. Βέβαια, αν είμαστε ειλικρινείς, όλοι τις έχουμε κάποιες φορές ανάγκη…

Μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας αποτελεί η τιμή της. Με μόλις 8,99/ μήνα και 89,90/χρόνο αποτελεί άκρως ανταγωνιστική προσφορά σε σχέση με άλλες πλατφόρμες.

Το δεύτερο μεγάλο, κατά τη γνώμη μου, πλεονέκτημα του Disney+ είναι το ότι, χάρη στο γεγονός ότι κατέχει τα καθολικά δικαιώματα των τίτλων του, κάνει προσβάσιμες στο κοινό όλες τις πιθανές μεταγλωττίσεις και όλους τους πιθανούς υπότιτλους. Αυτή η δυνατότητα διευκολύνει σε πρώτο επίπεδο ταξιδιώτες και μετανάστες, και στη συνέχεια όλους τους θεατές που προτιμούν να παρακολουθούν, κατά βάσει κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένα ή στην original εκδοχή τους.

stighmiotipo-othonis-2022-06-15-130502.png

Εν κατακλείδι, το Disney+ δεν πιστεύω ότι μπορεί, με το περιεχόμενο που έχει τώρα, να αντικαταστήσει το «βίντεο κλαμπ» που είναι το Netflix και άλλες πλατφόρμες. Μην παρεξηγηθούμε: φυσικά και πιστεύω ότι οι ταινίες και οι σειρές -κυρίως οι πρωτότυπες- αξίζουν να τις δούμε, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει η δέσμευση για 12μηνη συνδρομή στην πλατφόρμα.

Συμβουλή μου είναι: κάντε μια λίστα με τις σειρές και τις ταινίες που θέλετε να δείτε και κάθε μήνα επαναξιολογήστε τι έχει να σας προσφέρει η πλατφόρμα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα