Διεθνή

Τουρκία: Ισχυρίζεται ότι ελληνικά τεθωρακισμένα αποβιβάζονται σε Λέσβο- Σάμο

Δημοσίευσε εικόνες από drone προς υποστήριξη των λεγομένων της. 

Parallaxi
τουρκία-ισχυρίζεται-ότι-ελληνικά-τεθ-901767
Parallaxi

Εικόνες από drone δείχνουν -κατά την Άγκυρα- ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τη Λέσβο και τη Σάμο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο πρακτορείο Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, και φέρονται να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν σε Λέσβο και Σάμο τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

Η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για 23 τεθωρακισμένα οχήματα που αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο.

Παρακάτω αποσπάσματα του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Hurriyet:

«Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα».

«Πηγές του Υπ. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών».

«Τονίζουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το καθεστώς αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, εγκαθιστά οπλικά συστήματα και στις τελευταίες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα».

«Η Ελλάδα παρά τις προσκλήσεις δεν συμμετέχει σε καμία από τις συναντήσεις και τέτοιες προβοκάτσιες δείχνουν ποιος αυξάνει την ένταση, ποιος είναι ο επιθετικός και ποιος κάνει παράνομες ενέργειες. Όλα αυτά αποδεικνύουν αυτό».

Πηγή: Η Καθημερινή 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα