Ελλάδα

Βόλος: Την χτυπούσε στην αυλή – Γείτονες κάλεσαν την αστυνομία

Τι λέει η δικηγόρος της 26χρονης

Parallaxi
βόλος-την-χτυπούσε-στην-αυλή-γείτον-901584
Parallaxi

Όπως δήλωσε η δικηγόρος της, ο άνδρας την κακοποιούσε συστηματικά, ενώ πριν από μία εβδομάδα γείτονες κάλεσαν την αστυνομία όταν τον είδαν να την χτυπά στην αυλή του σπιτιού της.

Σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας, μακριά από τον 34χρονο άνδρα που την απειλούσε με κατσαβίδι μεταφέρθηκε η 26χρονη από το Βόλο, μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της κακοποιημένης γυναίκας, μίλησε στην ΕΡΤ για τα όσα βίωνε η νεαρή γυναίκα από τον βίαιο σύζυγό της.

«Δυστυχώς πάντα η βία κλιμακώνεται. Δυστυχώς πάντα είχε αυτή την συμπεριφορά. Μια εβδομάδα πριν είχε έρθει η αστυνομία, με κλήση των γειτόνων, γιατί την χτυπούσε στην αυλή» δήλωσε η κ. Ανάσογλου.

Kαι όπως τόνισε, «μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει αυτό ο δράστης της κοπέλας και πάτερας του παιδιού είναι αμετανόητος. Ζητάει ο δράστης να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν, δηλαδή ξύλο, βία, απειλή και κακοποίηση».

«Ο δράστης δεν δείχνει να συνειδητοποιεί τι έχει γίνει»

Μιλώντας για τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για την 26χρονη μητέρα ενός πεντάχρονου παιδιού προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή της σε ένα ασφαλές περιβάλλον, η κ. Ανάσογλου είπε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή για να κρατήσουν μακριά της τον 34χρονο δράστη που καταδικάστηκε σε 1 χρόνο και 2 μήνες ποινή φυλάκισης, με τριετή αναστολή και εφέσιμη, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

«Η κοπέλα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Το κορίτσι βρίσκεται με το παιδί τους που είναι έντρομο ακόμα, ενώ ο δράστης δεν δείχνει να συνειδητοποιεί τι έχει γίνει» είπε, προσθέτοντας ότι η γυναίκα φοβάται να γυρίσει στο σπίτι της.

«Είναι λογικό να νιώθει ανασφάλεια. Χρειάζεται προστασία και μόνιμη διαμονή. Το κορίτσι αυτό προσπαθεί με μεγάλη αξιοπρέπεια να σταθεί στα πόδια του θα παρακαλούσα από την Πολιτεία, εφόσον έδειξε αυτό το άμεσο ενδιαφέρον (σ.σ. παρενέβη η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), να υλοποιηθεί μια πιο μόνιμη κατάσταση. Να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί της», δήλωσε η κ. Ανάσογλου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα